Romig en heerlijk is dit bijzondere recept voor orzotto met pompoenpuree en wortel met Aziatische smaken. Gegarneerd met knapperige miso wortelen is het een smaakvol, geruststellend en makkelijk plantaardig dinerrecept.
Dit romige recept voor deze orzotto is perfect voor het seizoen. In risotto-stijl bereide orzo pasta is een voortreffelijk diner voor doordeweekse avonden. En je kunt er op verschillende manieren een draai aan geven. Bij deze versie gaat er pompoenpuree door wordt het afgetopt met umami geroosterde paarse wortelen.

 

Wat is orzo?

 

Orzo is een rijstvormige pasta die precies zo kookt als pasta. De meeste soorten orzo die je in de schappen van supermarkten vindt, zijn op tarwe gebaseerd.
Orzo versus risotto? Zoals ik hierboven al zei, is orzo pasta. Traditionele risotto is gebaseerd op Arborio rijst. Terwijl de Arborio rijst wordt geroerd, komt er zetmeel vrij, wat resulteert in een romige textuur.
Ook al is orzo totaal anders dan de risottorijst, je kunt hem toch in dezelfde stijl bereiden! Orzo geeft ook zetmeel vrij als het wordt geroerd en gekookt. En het voordeel is, dat orzo sneller gaar is.

Orzotto met pompoenpuree en wortel

 

Ik ben dol op orzo, daarom kan je veel recepten hiervoor op de site vinden. Dit is slechts een kleine greep daaruit:

Orzo met oven-geroosterde tomaten en balsamico
Rode curry orzotto met mosselen
Doperwten orzotto met daslookpesto
Griekse orzo maneštra
Saffraan orzo met zalm
Tex Mex orzo met kip en kaas
Orzotto met balsamico schorseneren

 

Tips:

 

Ik heb de pompoenpuree gemaakt van overgebleven geroosterde pompoen. Je kunt het eventueel vervangen door wortelpuree.

Gebruik lekkere zelfgemaakte groentebouillon voor dit recept.

Furikake* is een Japanse smaakmaker, het bestaat uit een mix van gedroogde kruiden en geroosterde sesamzaadjes en zeewier. Je kunt het vervangen door sesamzaadjes.
Of je garneert het gerecht met in dunne ringen gesneden lente-ui.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Orzotto met pompoenpuree en wortel: