De lekkerste gebakken aardappelen

De lekkerste gebakken aardappelen

Aardappeltjes bakken is een kunst en ik ga jullie vertellen hoe je de lekkerste gebakken aardappelen kunt maken. Het belangrijkste is dat je de juiste aardappelen neemt als je deze wilt bakken. En dan met een beetje geduld en liefde tover je heerlijke gebakken krokante aardappeltjes uit de pan. Lekkere ouderwetse gebakken aardappeltjes, wie wil […]

Beluga linzen met biet, wortel en pastinaak

Beluga linzen met biet, wortel en pastinaak

Deze beluga linzen met biet, wortel en pastinaak salade kan je warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Serveer het als lunch of zelfs als avondmaal is het lekker met een stuk brood erbij. Dan is het een complete vegetarische maaltijd.   Linzen   Linzen zijn goed voor ons, behalve dat ze heel gezond zijn bevatten […]

Spaghetti met daslookpesto

Spaghetti met daslookpesto

Ik heb momenteel lekker veel daslook in de tuin staan. Een deel heb ik gekregen van een dorpsgenoot en de rest van mijn zusje die de hele tuin vol heeft staan met dit heerlijke kruid. Vandaag eten we spaghetti met daslookpesto. Hoe leuk is dat, dat je uit je eigen tuin of zelfs uit de […]

Ketchup zonder suiker maken

Ketchup zonder suiker maken

Als de tomaten zomers op z’n lekkerst zijn en ze zijn in de aanbieding, ga dan eens zelf deze heerlijke ketchup zonder suiker maken. De basis van ketchup is natuurlijk de tomaat. Neem hiervoor rijpe tomaten, dit geeft het lekkerste resultaat. Verder kan je de ketchup helemaal naar eigen smaak maken. Voeg meer groenten toe […]

Parelcouscous met zalm, prei en erwten

Parelcouscous met zalm, prei en erwten

Een heerlijk gerecht met een speciale couscous. Je kunt er een vegetarisch gerecht van maken door de vis weg te laten, maar ik moet zeggen dat de zalm er wel heel erg lekker bij is. Dus koop snel wat preistengels en je hebt misschien nog wel een zak erwtjes in de vriezer liggen. Dan kan […]

Gebakken kalfslever met spek en uien

Gebakken kalfslever met spek en uien

Ouderwets gebakken kalfslever met spek en uien is af en toe echt een traktatie. Als je tenminste van lever houdt. Kalfslever met spek en uien is een klassieke combinatie. Het stond lang geleden op de menukaart van het restaurant van mijn ouders en het werd regelmatig besteld.   Kalfslever   Orgaanvlees wordt steeds minder gegeten […]

Eenpansgerecht kip met orzo en prei

Eenpansgerecht kip met orzo en prei

Dit eenpansgerecht kip met orzo en prei is een makkelijk te maken gerecht wat in slechts één pan gemaakt wordt. En dat is superfijn, want dan heb je weinig afwas. In deze tijd waar de prei in de aanbieding is omdat de boeren het niet kunnen verkopen omdat de prei te groot geworden is, wil […]

Kikkererwten salade

Kikkererwten salade

Deze vegetarische kikkererwten salade is een heerlijk alternatief op een boterham. Maar het is natuurlijk ook lekker op toastje bij de borrel, in een Buddha bowl of als een salade bij de barbecue. Het is makkelijk te maken en zit bomvol met smaak. Nou de hummus krijgt echt concurrentie met deze heerlijke salade.   Hoewel […]

Kippenstoofpot met rode linzen

Kippenstoofpot met rode linzen

Een heerlijk eenpansgerecht wat je langzaam op het vuur laat pruttelen. Het resultaat is een botermalse kip en hele smaakvolle linzen. Zet de pan op tafel en laat iedereen eruit scheppen. Smullen maar van deze kippenstoofpot met rode linzen!   Rode linzen   Linzen zijn supergezond, ze leveren ijzer, vezels en lekker veel eiwitten. Ideaal […]

Ossobuco met gremolata

Ossobuco met gremolata

De Italiaanse klassieke stoofschotel Ossobuco wordt van kalfsschenkels gemaakt. Het is gestoofd kalfsvlees, waarvan het recept origineel uit Milaan komt. Daarom wordt het ook wel Ossobuco alla Milanese genoemd. Deze Ossobuco met gremolata is echt Italiaans comfortfood.   Ossobuco   Dit traditionele gerecht is een lekkere stoofpot, heerlijk voor op een koude dag. Maar ook […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden