Spaghetti met gekarameliseerde uien

Spaghetti met gekarameliseerde uien

In deze pasta spelen de uien de hoofdrol. Er zaten heel veel biologische uien in de lokale groentedoos – de Flevourbox – van februari. Natuurlijk zijn uien overal in de gebruiken, maar ik wilde ze in de spotlight zetten. Dat is super gelukt in deze spaghetti met gekarameliseerde uien.   Uien   Uien zijn goedkoop […]

Lamsschenkels gestoofd in balsamico

Lamsschenkels gestoofd in balsamico

Het is koud buiten, tijd voor een lekkere stoofpot. Stoven vind ik een fijne manier van koken, je doet alles in een pan en laat het lekker pruttelen. Comfortfood ten top, dat kunnen we wel gebruiken op koude dagen. Deze lamsschenkels gestoofd in balsamico is dan ook een zalig gerecht om te maken in de […]

Geroosterde radijsjes met knoflook

Ben jij ook zo gek op radijsjes? Meestal eten we ze rauw, zo uit het vuistje of in dunne plakjes gesneden door een salade of op een boterham met kaas. Maar wist je dat je radijsjes ook warm kunt eten? Deze geroosterde radijsjes met knoflook is een super unieke manier om radijsjes eens anders te […]

Preisoep met peterselie-olie

Preisoep met peterselie-olie

Prei krijgt meestal niet de hoofdrol in onze keuken, het wordt vooral gebruikt als smaakmaker. En dat is jammer, want prei is niet alleen lekker, het is helemaal niet duur en daarbij ook nog eens een gezonde groente. Ik heb een heerlijke romige preisoep met peterselie-olie gemaakt die je beslist eens moet proberen.   Prei […]

Waterkers pesto met pistachenoten

Waterkers pesto met pistachenoten

Na een superleuke online kookworkshop met Alain Caron waarvoor wij ontzettend lekkere producten ontvingen van Lindenhoff, bleef er nogal wat van die verse ingrediënten over. Nou ben ik niet van het weggooien, zeker niet als het om zulke mooie producten gaat, dus heb ik alle overgebleven groenten en kruiden verwerkt in diverse gerechten. Van de […]

Varkenshaas met heerlijke chutney

Varkenshaas met heerlijke chutney

Deze varkenshaas met heerlijke chutney is een feestelijk gerecht. Serveer het tijdens een speciaal etentje of met de feestdagen. Ik heb een Kweepeer en cranberry chutney bij de varkenshaas gemaakt en dit smaakte er perfect bij.   Chutney   De kweepeer en cranberry chutney kan je ruim van te voren bereiden. Als je deze in […]

Stoofgerecht van wild en paddenstoelen

Stoofgerecht van wild en paddenstoelen

Wil je met de feestdagen echt uitpakken, maak dan dit heerlijke stoofgerecht van wild en paddenstoelen. Dit is een gerecht wat bijna niet mislukken kan en vooral lekker als je eens wild wilt serveren, maar niet weet welk wild je zou willen gebruiken. Ik heb een wildpoulet mix hiervoor gebruikt, hierin zit hert, wildzwijn en […]

Geplette paarse zoete aardappelen

Geplette paarse zoete aardappelen

Ik had dus van die prachtige paarse zoete aardappelen gescoord bij mijn groenteboer, maar ja wat ga je ervan maken. Heb natuurlijk eerst gegoogeld en vond daar een recept van Yotam Ottolenghi. Ik ben groot fan van hem, dus gelijk het recept bekeken. Mashed purple sweet potatoes with lime and yoghurt was het recept van […]

Tartaar van rode biet

Tartaar van rode biet

Serveer eens tijdens een speciaal etentje thuis een tartaar van rode biet in plaats van een runder tartaar. Erg fijn om te serveren als je vegetariërs of zelfs veganisten aan tafel hebt. Je bereid alles ver van tevoren en op de avond zelf hoef je alleen maar het tartaartje samen te stellen. Hoe fijn is […]

Kruidige runderstoof met cranberries

Kruidige runderstoof met cranberries

Als je deze Kruidige runderstoof met cranberries op het vuur hebt staan, ruikt het ontzettend lekker in de keuken. Reden genoeg om het eens te maken. Neem er wel de tijd voor, want het moet lekker lang pruttelen. Maar dan heb je ook wat, super mals vlees dat bijna uit elkaar valt met heerlijke kruidige […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden