Sukadelappen (draadjesvlees) zijn afkomstig van de schouder van het rund. Dit vlees bevat veel spierweefsel omdat veel bewogen heeft. Sukade heeft midden door het vlees een pees lopen. Dit geeft het vlees een typische smaak en vleesstructuur. De pees kan je eten, vind je dit niet lekker, snijd hem dan na bereiding eruit. Ik had […]
Deze koude dagen vragen om een lekker suddergerecht. Ik heb een ouderwetse jachtschotel gemaakt. Jachtschotel wordt ook wel filosoof genoemd en dit zijn gerechten die onze grootmoeders maakten. Volgens mij is het verschil dat in de jachtschotel appels verwerkt werd en in de filosoof niet. Het werd jachtschotel genoemd omdat men vroeger er restjes […]
Bij onze familie hangt een overvloed aan blauwe druiven in de tuin. Ik heb een tas vol meegekregen om er iets van te maken, want ja om ze alleen maar voor de sier te laten hangen vind ik een beetje zonde. Het enige nadeel van deze druifjes is dat er pitjes in zitten, daarom besloot […]
Deze aardbeien coupe Romanoff is een heel klassiek dessert. Een retro toetje wat je niet vaak meer op een menukaart van een restaurant ziet staan. Maar waarom niet, het is een heerlijk nagerecht met verse aardbeien. De zomerkoninkjes liggen te lonken bij de groenteboer, tijd om deze dessert eens te maken. Er bestaan heel veel […]
Van de buikspek oftewel pork belly worden de speklapjes gesneden. Dit is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Ik heb er zelfs 2 tegelijkertijd gemaakt.
Agua de Valencia is het Spaanse zomerdrankje. Agua betekent water, water van Valencia. Alleen zit er helemaal geen water in dit drankje, haha. Ja ‘vuur’ water in de vorm van gin en wodka. Zoals de naam al doet vermoeden, komt het drankje uit de Spaanse stad Valencia die bekend staat om zijn sinaasappels. Het […]
Atjar is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En zelf Atjar maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder dan de kant-en-klare Atjar. Er bestaan heel veel verschillende methodes om Atjar te maken, maar ik heb het op deze […]
Nou die roze gin die ik gekocht heb, is me toch een partij lekker. Het heeft subtiele fruitige smaken en natuurlijk een prachtige kleur. Echter als je hem met tonic mixt, vervalt de mooie roze kleur een beetje. Ik heb daarom voor de smaak en de kleur nog een scheutje frambozensiroop erdoor gemengd. Deze roze […]
Beurre blanc, oftewel witte botersaus, is een klassieke Franse saus. Deze saus serveer je bij vis, vlees of groenten. Het hoofdbestanddeel is dus boter, gebruik wel echte roomboter en geen margarine! In plaats van witte wijn kan je ook een azijn of bouillon gebruiken of zelfs een combinatie hiervan. Zelf beurre blanc maken is even […]
Ik ben gek op de smaak uit Marokko. Als je een tajine hebt, kan je deze Marokkaanse runderstoofpot hierin bereiden, zo niet gebruik dan een grote stoofpan. Het gerecht is lekker kruidig door de specerijen en een beetje zoet door de wortelen en het gedroogde fruit en lekker fris door de appel. Probeer het eens […]
Zelfgemaakte kibbeling, oftewel tempura van vis, maak je heel makkelijk zelf en is misschien nog wel lekkerder dan de kibbeling van de visboer. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen welke vissoort je gebruikt. Ik ben bijvoorbeeld gek op kabeljauw en zalm en heb daarom filets hiervan gebruikt. Neem wel visfilets zonder huid […]
Aardappeltjes bakken is een kunst en ik ga jullie vertellen hoe je de lekkerste gebakken aardappelen kunt maken. Het belangrijkste is dat je de juiste aardappelen neemt als je deze wilt bakken. En dan met een beetje geduld en liefde tover je heerlijke gebakken krokante aardappeltjes uit de pan. Lekkere ouderwetse gebakken aardappeltjes, wie wil […]