Meest bekeken recepten

Alle recepten
Buikspek langzaam gegaard in de oven

Buikspek langzaam gegaard in de oven

Van de buikspek oftewel pork belly worden de speklapjes gesneden. Dit is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Ik heb er zelfs 2 tegelijkertijd gemaakt.

Surinaamse Telo met Bakkeljauw

Surinaamse Telo met Bakkeljauw

Ik bereid gerechten uit heel veel keukens, maar Surinaams koken is er nog nooit van gekomen. Waarom weet ik niet, want ik sta open voor allerlei gerechten die ik nog niet ken. Toen kwam het gerecht Surinaamse Telo met Bakkeljauw voorbij en ja dat wilde ik wel eens proberen. Mijn groenteman op de markt vroeg […]

Chai kruidenmix zelf maken

Chai kruidenmix zelf maken

Ik ben gek op deze smaken en daarom ga ik de Chai kruidenmix zelf maken. Deze kruidenmix is vooral bekend van de Chai thee.Masala Chai oftewel Chai of Chai thee is een thee uit India gemaakt van een kruidenmix, zwarte thee en melk. De gebruikte kruiden hiervoor bestaan meestal uit kaneel, gember, kruidnagel, kardemom en […]

Zelf Atjar maken

Zelf Atjar maken

Atjar is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En zelf Atjar maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder dan de kant-en-klare Atjar. Er bestaan heel veel verschillende methodes om Atjar te maken, maar ik heb het op deze […]

Vegetarische Pho

Vegetarische Pho

Deze Vegetarische Pho (Pho Chay) is een kruidige en pittige soep uit Vietnam. Het is van oorsprong geen vegetarische soep, maar ik heb er een vegetarische variant van gemaakt. Pho bestaat uit een krachtige bouillon van rundvlees of kip, dungesneden vlees, rijstnoedels, verschillende specerijen en pepers en limoen. Het is een heerlijke verwarmende soep, vooral […]

Marokkaanse runderstoofpot

Marokkaanse runderstoofpot

Ik ben gek op de smaak uit Marokko. Als je een tajine hebt, kan je deze Marokkaanse runderstoofpot hierin bereiden. Liever op de Hongaarse toer, probeer dan deze Hongaarse Goulash

Gekonfijte eendenbout

Gekonfijte eendenbout

Gekonfijte eendenbout is een klassiek Frans gerecht. Op deze manier konfijten is om het vlees langer houdbaar te maken, te conserveren dus. Dit gebeurde in de tijd dat er nog geen koelkasten of vriezers bestonden. Het vlees wordt heel langzaam gegaard in ganzenvet met knoflook er kruiden voor extra smaak. Hierdoor wordt het vlees boterzacht. […]

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Dit recept van Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi) is speciaal voor mijn zusje Caroline die in Turkije woont en deze mosselen zo lekker vind. Serveer ze op een warme zomeravond koud als hapje bij een glaasje wijn. Dit is mijn variatie op het Turkse recept. Deze Geroosterde oranje paprikasoep smaakt prima vooraf.

Gado gado wraps

Gado gado wraps

Voor deze gado gado wraps heb ik zelf satésaus gemaakt omdat ik de kant-en-klare sauzen niet lekker vind. Dus voordat je begint even deze saus maken en dan kan je aan de slag met het recept. Het is het recept van mijn vader en die maakte natuurlijke de lekkerste satésaus. Ik heb de spitskool rauw […]

Brassica Bowl

Brassica Bowl

Een van de foodtrends voor 2017 wordt gerechten geserveerd in een bowl (kom). De Poke bowl (een Hawaïaans gerecht met blokjes rauwe vis) en Açai bowl uit Brazilië (bevroren açaifruit gepureerd en geserveerd in een bowl met een topping) waren al bezig met hun opmars. Daar komt nog Pho (Vietnamese noedelsoep), Buddha bowl (gezond vegetarisch […]

Wortel en zoete aardappelpuree

Wortel en zoete aardappelpuree

Deze Wortel en zoete aardappelpuree is een goed alternatief voor de ‘gewone’ aardappelpuree. Wil je nog een andere puree proberen, dan is deze Knolselderijpuree misschien ook wel iets voor je.

Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen

Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen

Ik doe mee aan de foodboxchallenge van Have a good ‘food’ day en StudioKOOK. Wij mogen met de volgende ingrediënten een gerecht verzinnen: Bloemkool, Rode ui, Zalm, Bonen, Paprika en Wortel. Minimaal vier ingrediënten hiervan moeten we gebruiken om een gerecht mee te maken. We mogen zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Ja wat ga je […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden