Meest bekeken recepten

Alle recepten
Druivenjam met kaneel en vanille

Druivenjam met kaneel en vanille

Bij onze familie hangt een overvloed aan blauwe druiven in de tuin. Ik heb een tas vol meegekregen om er iets van te maken, want ja om ze alleen maar voor de sier te laten hangen vind ik een beetje zonde. Het enige nadeel van deze druifjes is dat er pitjes in zitten, daarom besloot […]

Buikspek langzaam gegaard in de oven

Buikspek langzaam gegaard in de oven

Van de buikspek oftewel pork belly worden de speklapjes gesneden. Dit is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Ik heb er zelfs 2 tegelijkertijd gemaakt.

Surinaamse Telo met Bakkeljauw

Surinaamse Telo met Bakkeljauw

Ik bereid gerechten uit heel veel keukens, maar Surinaams koken is er nog nooit van gekomen. Waarom weet ik niet, want ik sta open voor allerlei gerechten die ik nog niet ken. Toen kwam het gerecht Surinaamse Telo met Bakkeljauw voorbij en ja dat wilde ik wel eens proberen. Mijn groenteman op de markt vroeg […]

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Sukadelappen (draadjesvlees) zijn afkomstig van de schouder van het rund. Dit vlees bevat veel spierweefsel omdat veel bewogen heeft. Sukade heeft midden door het vlees een pees lopen. Dit geeft het vlees een typische smaak en vleesstructuur. De pees kan je eten, vind je dit niet lekker, snijd hem dan na bereiding eruit. Ik had […]

Zelf Atjar maken

Zelf Atjar maken

Atjar is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En zelf Atjar maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder dan de kant-en-klare Atjar. Er bestaan heel veel verschillende methodes om Atjar te maken, maar ik heb het op deze […]

Marokkaanse runderstoofpot

Marokkaanse runderstoofpot

Ik ben gek op de smaak uit Marokko. Als je een tajine hebt, kan je deze Marokkaanse runderstoofpot hierin bereiden, zo niet gebruik dan een grote stoofpan. Het gerecht is lekker kruidig door de specerijen en een beetje zoet door de wortelen en het gedroogde fruit en lekker fris door de appel. Probeer het eens […]

Chai kruidenmix zelf maken

Chai kruidenmix zelf maken

Ik ben gek op deze smaken en daarom ga ik de Chai kruidenmix zelf maken. Deze kruidenmix is vooral bekend van de Chai thee.Masala Chai oftewel Chai of Chai thee is een thee uit India gemaakt van een kruidenmix, zwarte thee en melk. De gebruikte kruiden hiervoor bestaan meestal uit kaneel, gember, kruidnagel, kardemom en […]

Aardbeien Coupe Romanoff

Aardbeien Coupe Romanoff

Deze aardbeien coupe Romanoff is een heel klassiek dessert. Een retro toetje wat je niet vaak meer op een menukaart van een restaurant ziet staan. Maar waarom niet, het is een heerlijk nagerecht met verse aardbeien. De zomerkoninkjes liggen te lonken bij de groenteboer, tijd om deze dessert eens te maken. Er bestaan heel veel […]

Gekonfijte eendenbout

Gekonfijte eendenbout

Gekonfijte eendenbout is een klassiek Frans gerecht. Op deze manier konfijten is om het vlees langer houdbaar te maken, te conserveren dus. Dit gebeurde in de tijd dat er nog geen koelkasten of vriezers bestonden. Het vlees wordt heel langzaam gegaard in ganzenvet met knoflook er kruiden voor extra smaak. Hierdoor wordt het vlees boterzacht. […]

Zelfgemaakte kibbeling

Zelfgemaakte kibbeling

Zelfgemaakte kibbeling, oftewel tempura van vis, maak je heel makkelijk zelf en is misschien nog wel lekkerder dan de kibbeling van de visboer. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen welke vissoort je gebruikt. Ik ben bijvoorbeeld gek op kabeljauw en zalm en heb daarom filets hiervan gebruikt. Neem wel visfilets zonder huid […]

Flat Iron Steak een van de malste steaks

Flat Iron Steak een van de malste steaks

Ik heb helemaal de flat iron steak ontdekt. Daar heb je misschien nog nooit van gehoord, maar het is een steak uit de sukade gesneden. Sukade hoor ik je denken? Dat is toch draadjesvlees wat heel lang moet sudderen? Ja dat klopt! Maar als je dit vlees wat uit de schouder van een rund komt, […]

Menemen met sucuk

Menemen met sucuk

Menemen is een eiergerecht wat als ontbijt gegeten wordt in Turkije. Meestal wordt het bereid van paprika’s, tomaten, uien, kruiden en natuurlijk eieren. Het kan in een grote pan of in kleine eenpersoonspannetjes bereid en geserveerd worden. Ik heb er een avondmaaltijd van gemaakt en heb daarom Turkse worstjes erin verwerkt. Het is een Menemen […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden