Meest bekeken recepten

Alle recepten
Buikspek langzaam gegaard in de oven

Buikspek langzaam gegaard in de oven

Van de buikspek oftewel pork belly worden de speklapjes gesneden. Dit is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Ik heb er zelfs 2 tegelijkertijd gemaakt.

Surinaamse Telo met Bakkeljauw

Surinaamse Telo met Bakkeljauw

Ik bereid gerechten uit heel veel keukens, maar Surinaams koken is er nog nooit van gekomen. Waarom weet ik niet, want ik sta open voor allerlei gerechten die ik nog niet ken. Toen kwam het gerecht Surinaamse Telo met Bakkeljauw voorbij en ja dat wilde ik wel eens proberen. Mijn groenteman op de markt vroeg […]

Chai kruidenmix zelf maken

Chai kruidenmix zelf maken

Ik ben gek op deze smaken en daarom ga ik de Chai kruidenmix zelf maken. Deze kruidenmix is vooral bekend van de Chai thee.Masala Chai oftewel Chai of Chai thee is een thee uit India gemaakt van een kruidenmix, zwarte thee en melk. De gebruikte kruiden hiervoor bestaan meestal uit kaneel, gember, kruidnagel, kardemom en […]

Gado gado wraps

Gado gado wraps

Voor deze gado gado wraps heb ik zelf satésaus gemaakt omdat ik de kant-en-klare sauzen niet lekker vind. Dus voordat je begint even deze saus maken en dan kan je aan de slag met het recept. Het is het recept van mijn vader en die maakte natuurlijke de lekkerste satésaus. Ik heb de spitskool rauw […]

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Dit recept van Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi) is speciaal voor mijn zusje Caroline die in Turkije woont en deze mosselen zo lekker vind. Serveer ze op een warme zomeravond koud als hapje bij een glaasje wijn. Dit is mijn variatie op het Turkse recept. Deze Geroosterde oranje paprikasoep smaakt prima vooraf.

Pikante mummies

Pikante mummies

En nog meer Halloween recepten: Gevulde eieren, Kaas monsters en Zoete vleermuizen

Chili con carne soep

Chili con carne soep

Lekkere stevige hartverwarmende soep.

Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen

Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen

Ik doe mee aan de foodboxchallenge van Have a good ‘food’ day en StudioKOOK. Wij mogen met de volgende ingrediënten een gerecht verzinnen: Bloemkool, Rode ui, Zalm, Bonen, Paprika en Wortel. Minimaal vier ingrediënten hiervan moeten we gebruiken om een gerecht mee te maken. We mogen zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Ja wat ga je […]

Vegetarische Pho

Vegetarische Pho

Deze Vegetarische Pho (Pho Chay) is een kruidige en pittige soep uit Vietnam. Het is van oorsprong geen vegetarische soep, maar ik heb er een vegetarische variant van gemaakt. Pho bestaat uit een krachtige bouillon van rundvlees of kip, dungesneden vlees, rijstnoedels, verschillende specerijen en pepers en limoen. Het is een heerlijke verwarmende soep, vooral […]

De lekkerste gehaktballen

De lekkerste gehaktballen

Dit zijn echt de lekkerste gehaktballen.

Druivenjam met kaneel en vanille

Druivenjam met kaneel en vanille

Bij onze familie hangt een overvloed aan blauwe druiven in de tuin. Ik heb een tas vol meegekregen om er iets van te maken, want ja om ze alleen maar voor de sier te laten hangen vind ik een beetje zonde. Het enige nadeel van deze druifjes is dat er pitjes in zitten, daarom besloot […]

Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola

Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola

Gnocchi is een Italaanse pastasoort gemaakt van aardappelen en bloem. Je spreekt het uit als: njokkie. Deze Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola is een vegetarische gnocchi. Hou je voor dit gerecht wat pecannoten over? Maak dan meteen dit overheerlijke Pecannoten taartje als toetje!

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden