Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024

Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024

Ik mocht met vriendin Sandra van Petite Cuisine – die kok is – mee naar het Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024 wat gehouden werd bij Hotel De Draak in Bergen op Zoom. Nadat wij ingecheckt hadden in het hotel, bezochten wij naar de ‘Partnermarkt’. Alwaar we genoten van een hapje en een drankje en kennis maakten met (h)eerlijke producten, zoals o.a. Livar vlees, Koppert Cress, DSC caviar, Zeeuwse Zoute, prachtige en heerlijke bonbons, truffels, bijzondere groenten en fruit van Bidfood, bijzondere broden, Valderrama olijfolie, kazen, wijnen, bieren en andere alcoholische versnaperingen, die daar gepresenteerd werden.

Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024 Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024

Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024 Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024 Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024 Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024 Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024 Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024 Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024

 

Euro-Toques

 

De restaurantorganisatie Euro-Toques Nederland heeft als enige eigen controleurs die de naleving van de Code van Eer beschermen. Deze Code betekent dat de leden alleen gebruik mogen maken van natuurlijke en bij voorkeur streek- en seizoen gebonden producten. Hierbij dient ook zo weinig mogelijk restafval worden geproduceerd en wordt het van “Kop tot Staart” gehanteerd zodat zo weinig mogelijk wordt verspild.
Tevens worden de gasten bij deze leden niet alleen warm en hartelijk ontvangen, maar ook verrast met smaakvolle gerechten die voldoen aan de oorsprong van de Code van Eer.

 

Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024

Inauguratie nieuwe leden

 

Na alle proeverijen was het tijd voor de Inauguratie van de nieuwe van Euro-Toques leden door de voorzitter Yolande Vesters. Zij kregen allen een Euro-Toques buis uitgereikt en gingen daarna met alle leden op de foto.
Nadat een fles Champagne op de gebruikelijke feestelijke wijze werd gesabreerd, werd de Champagne rijkelijk geschonken en klonk er een uitbundig “Santé, Bonheur, Champagne”.

 

Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024 Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024 Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024 Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024 Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024

6 Gangen Walking Dinner in Restaurant 1397

 

We hebben ons snel in een jurkje gehesen voor het diner. Al staande werd ons een amuse en een zes gangen walking dinner aangeboden door de chefs van het restaurant van het hotel. Tevens werden daarbij heerlijke bijpassende wijnen geschonken. Het was maar goed dat wij in het hotel logeerden en niet dat hele eind meer terug hoefden te rijden.

Hierna zijn we nog de gezellige THE BAR voor “Cocktails & Bites” ingedoken, waar het heel gezellig en heel laat werd.

Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024 Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024

 

Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024

 

Ik vond het ontzettend leuk om dit een keer te mogen meemaken en heb leuke contacten opgedaan op dit event. Stuk voor stuk gepassioneerde chefs en restaurant- en hoteleigenaren.
En we kregen nog een mooie goodiebag mee.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden