Groene asperges met garnalen en misodressing

Groene asperges met garnalen en misodressing

Hoe een simpel recept ontzettend lekker kan zijn. Dat bewijst dit gerechtje van groene asperges met garnalen en misodressing wel. Gegrilde asperges met grote garnalen en een heerlijke smaakvolle Japanse dressing gemaakt van miso, rijstwijnazijn, sojasaus en agavesiroop. Alle smaken komen bijeen in dit gerechtje. Serveer het als lunch of als voorgerecht tijdens een etentje. […]

Frozen ananas en frambozen Daiquiri

Frozen ananas en frambozen Daiquiri

Hoera het is eindelijk mooi weer, laten we genieten van het zonnetje. En daar hoort natuurlijk een lekkere cocktail bij. Nu zijn wij daar gek op en vooral op die heerlijke Daiquiri’s met veel fruit erin. Deze ijskoude frozen ananas en frambozen Daiquiri zal het goed doen op een cocktailfeestje in jouw tuin. Maak hem […]

Aziatische gegrilde groene asperges

Aziatische gegrilde groene asperges

Wij zijn gek op asperges en eten deze zoveel mogelijk als ze in het seizoen zijn. Ik probeer ze elke keer op een andere manier te bereiden. Deze keer zijn het Aziatische gegrilde groene asperges geworden. De Aziatische smaken gaan heel goed samen met de gegrilde asperges en de cashewnoten geven het een lekkere crunch. […]

Tropisch fruit granola

Tropisch fruit granola

Ik zag bij mijn groenteboer gedroogde ananas liggen en dat zag er aantrekkelijk uit. Wel gedroogd maar toch nog lekker zacht. Heerlijk om zo te snoepen, maar ja ik wil er natuurlijk weer iets mee gaan maken. Nu had ik ook nog een zakje gedroogde mango in huis, het is dus een tropisch fruit granola […]

Kokosmelk Panna Cotta met rabarber

Kokosmelk Panna Cotta met rabarber

Ik heb toch een heerlijke twist op de Italiaanse klassieker panna cotta. Het is een romige kokosmelk panna cotta met rabarber. Heel makkelijk te maken met dezelfde zachte textuur als de klassieke panna cotta en een heerlijke milde smaak van kokos. Daarbij de zacht gegaarde rabarber, het is een match in heaven!   Panna cotta […]

Yoghurt parfait met granola en fruit

Yoghurt parfait met granola en fruit

Ik mocht een zakje Granola van het vegan lunchcafé The Black Cockatoo in Almere ontvangen. Zij serveren daar 100% plantaardige, biologische en lokale lekkernijen. Maar omdat ze nu helaas verplicht gesloten zijn, hebben zij speciaal voor de Flevourbox van maart zakjes granola gemaakt. Deze vegan yoghurt parfait met granola en fruit is een heerlijk ontbijt. […]

Mokka granola met cacao nibs

Mokka granola met cacao nibs

Deze zelfgemaakte mokka granola met cacao nibs is een verwennerij voor de koffie en mokka liefhebbers. Lekker veel koffiesmaak erin, een echte opkikker in de morgen. De cacao nibs kan je bestellen bij bijvoorbeeld De Notenshop. Hier kan je ook terecht voor de meeste andere producten die ik gebruikt heb in deze overheerlijke granola. Dat […]

Bloedsinaasappel gin cocktail

Bloedsinaasappel gin cocktail

Het is het seizoen van de bloedsinaasappels en Valentijnsdag komt eraan. Goed excuus om deze heerlijke Bloedsinaasappel gin cocktail te maken voor je lief. Schenk het in mooie cocktailglazen en maak er een bijzondere dag van.   Cocktails   Cocktails zijn gemixte drankjes met meestal minimaal drie ingrediënten. Een hiervan bevat alcohol. Cocktails zelf maken […]

Chai wodka cream cocktail

Chai wodka cream cocktail

Ben jij gek op cocktails, probeer dan eens deze heerlijke Chai wodka cream cocktail. Omdat ik zo gek ben van de smaak van chai, had ik een heerlijke chai siroop gemaakt. Maar ja, wat ga je er dan mee doen. Nou het onder andere door een cocktail mixen (haha). Maar door de thee of koffie […]

Tartaar van rode biet

Tartaar van rode biet

Serveer eens tijdens een speciaal etentje thuis een tartaar van rode biet in plaats van een runder tartaar. Erg fijn om te serveren als je vegetariërs of zelfs veganisten aan tafel hebt. Je bereid alles ver van tevoren en op de avond zelf hoef je alleen maar het tartaartje samen te stellen. Hoe fijn is […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden