Aperol Float met frambozen is een volwassen drankje gemaakt met een verse zelfgemaakte frambozen-Aperol coulis, vanille-ijs en bruisende Prosecco. Als jij ook zo dol bent op een Aperol Spritz, dan vind je dit ook wel lekker denk ik. Je kunt het drinken als een drankje op een warme dag, maar het is ook heerlijk als een nagerecht.

Aperol Float met frambozen

 

Float

 

Een ice cream float oftewel ice cream soda heet zo omdat het ijs in het drankje gaat drijven als je er een koolzuurhoudende drank bij schenkt. Het is een koude frisdrank wat bestaat uit een mengsel van koolzuurhoudend drank, een siroop met een smaakje met daarin een bol ijs. Dit drankje komt oorspronkelijk uit Amerika en daar is de root beer float en coke float erg populair.

 

Coulis

 

De smaakmaker in dit zalige drankje is de frambozen-Aperol coulis. Een coulis is een saus gemaakt van verse vruchten. Ik heb nu frambozen genomen, maar je kunt ook een ander soort fruit nemen.
Je kookt de verse of diepvries frambozen met een beetje agavesiroop in ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Dan prak je het fijn met een vork en voeg dan de Aperol toe. Laat dit goed afkoelen en zet het dan tot gebruik in de koelkast.
Deze coulis is ongeveer 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.

 

Agavesiroop

 

Agave is een siroop, ook wel nectar genoemd. Het komt van de agaveplant en is een volledig natuurlijke zoetstof. Het heeft een honingachtige consistentie en kan ook vervangen worden door honing (of suiker). Het is iets zoeter dan zowel honing als suiker, dus je kunt minder gebruiken en toch een heerlijke zoete smaak krijgen. Je kunt agavesiroop bij de meeste supermarkten kopen.

 

Als je van deze cocktail houdt, vind je deze ook lekker:

 

Aperol grapefruit cocktail
Crodino bloedsinaasappel mocktail
Aperol en vlierbloesem cocktail
Crodino mandarijn mocktail

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Aperol Float met frambozen: