Zwarte knoflook ijs met whisky

Zwarte knoflook ijs met whisky

Ik mocht van een paar bollen zwarte knoflook ontvangen van Zwarte Knoflook. Nou dan beginnen mijn hersenen overuren te maken, want ik wil hiermee natuurlijk hele bijzondere receptjes maken. Omdat zwarte knoflook een hele speciale, beetje dropachtige en zoete smaak heeft ben ik gaan experimenteren om er ijs van te maken. Ik had al eens […]

Bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook

Bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook

Misschien hebben jullie het al gemerkt, maar ik ben de laatste tijd helemaal aan de zwarte knoflook. De smaak van dit zwarte goud is zo bijzonder. Het is hartig, een beetje dropachtig maar ook zoet. Een ideale combinatie met deze paddenstoeltjes leek mij en dat is bleek ook zo te zijn. Deze bruschetta met paddenstoeltjes […]

Gegrilde groene asperges met burrata

Gegrilde groene asperges met burrata

Deze gegrilde groene asperges met burrata en pistachenoten zijn heerlijk als lunch, voorgerechtje of zelfs als vegetarisch hoofdgerecht. Het is nu aspergetijd, geniet ervan zo lang het kan. Groene asperges hebben iets meer smaak dan de witte en zijn uitermate geschikt om te grillen. Ik kook ze wel altijd even van te voren, zodat je […]

Zachte amaretti koekjes

Zachte amaretti koekjes

Deze Siciliaanse amandelkoekjes heb ik gemaakt volgens een recept van Pasqualino en Pauline van danoi.be. Op hun website kan jij je laten inspireren door hun (h)eerlijke Italiaanse recepten. Met een Italiaanse man in huis en de geheimen uit de keuken van nonna, ben je hier op het juiste adres voor echt en lekker Italiaanse gerechten. […]

Crodino mandarijn mocktail

Crodino mandarijn mocktail

Speciaal voor Koningsdag (en elke andere dag haha) deze heerlijke oranje Crodino mandarijn mocktail. Een feestje in een glas, zonder alcohol …. hoe leuk en lekker is dat! Ik ben momenteel helemaal verslingerd aan de mocktails en probeer dan ook zoveel mogelijk verschillende cocktails zonder alcohol te verzinnen. Deze moet je echt proberen! Zo lekker! […]

Roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten

Roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten

Dit roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten is super simpel te bereiden. Goed gevuld met een lekkere bite, ja dit wil jij eten. Serveer het als nagerecht of als heerlijke verwennerij op een warme dag. Voor dit ijs heb je helemaal geen ijsmachine nodig, je klopt de slagroom met gecondenseerde melk op en zet […]

Cracker met mozzarella en rosbief

Cracker met mozzarella en rosbief

Deze Cracker met mozzarella en rosbief is lekker als ontbijt of lunch. Ik heb de cracker eerst nog besmeerd met zelfgemaakt pesto. Ik heb nog nooit pesto gevonden uit een winkel die ik lekker vond, vandaar dat ik deze altijd zelf maak. Hoeft niet natuurlijk, maar is wel veel lekkerder.   Ik heb nog veel […]

Cannoli schuitjes met ricottavulling

Cannoli is een heerlijk gevuld koekje in de vorm van een rolletje. Het komt oorspronkelijk uit Sicilië. Je vind deze heerlijkheid in een Italiaanse delicatesse winkel. Zelf thuis maken is een behoorlijk klusje en je hebt daarvoor ook nog speciale cannoli vormen nodig. En omdat ik niet zo van het bakken en/of frituren ben, heb […]

Rode bieten orzotto met balsamico

Rode bieten orzotto met balsamico

Orzo betekent in het Italiaans letterlijk ‘gerst’ en heeft de vorm van een rijstkorrel. Deze pastasoort wordt zowel de Italiaanse als Griekse, Turkse en Arabische keuken veel gebruikt wordt. Het is heel snel gekookt, daarom is deze rode bieten orzotto met balsamico helemaal geschikt voor een doordeweekse maaltijd.   Je kunt in plaats van orzo […]

Granita van grapefruit met dragon

Granita van grapefruit met dragon

Grapefruit met dragon? Ja …. dit is een heerlijke combi. Verse kruiden en fruit kunnen goede vriendjes zijn. Zo is basilicum bijvoorbeeld heerlijk bij aardbeien, probeer het maar eens. Ik had nog een wat dragon over en heel veel rode grapefruits in de fruitschaal liggen, dus een goed excuus om deze heerlijke granita van grapefruit […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden