Orzo met broccoli en roomsaus

Orzo met broccoli en roomsaus

In de Flevourbox van deze maand zaten twee stronken broccoli. Van een stronk heb ik deze heerlijke broccoli salade met pindadressing gemaakt. En de tweede stronk heb ik verwerkt in dit gerecht. Deze orzo met broccoli en roomsaus is heel makkelijk en snel te maken en je hebt er maar één pan voor nodig. Een […]

Gnocchi met zalm, prei en peulvruchten

Gnocchi met zalm, prei en peulvruchten

Wij zijn gek op gnocchi en eten dit toch wel regelmatig. Elke keer op een andere manier en vandaag was het gnocchi met zalm, prei en peulvruchten. En dat was een heerlijke combinatie. Als je het vegetarisch wilt houden, dan laat je de zalm achterwege. Ik heb een combinatie van groene peulvruchten gebruikt, maar je […]

Crostini met sardines en tomaat

Crostini met sardines en tomaat

Ik had nog een ‘oud’ bruin stokbroodje liggen. Wat zal ik er eens van maken? Ik had ook nog een blikje gerookte sardientjes in de kast liggen en tomaten in de vensterbank. Tada de crostini met sardines en tomaat is onze late lunch geworden. Deze crostini is natuurlijk ook lekker bij de borrel of als […]

Pasta salade met mosselen en artisjok

Pasta salade met mosselen en artisjok

Ik wilde een pasta maken, maar het was zo snikkend warm dat ik maar besloot om een pasta salade te maken. Wel met dezelfde ingrediënten die ik voor de pasta bedacht had. Deze pasta salade met mosselen en artisjok kan je dus zowel koud als warm eten.   Mosselen   Zodra de mosselen in het […]

Vegetarische romige gnocchi

Vegetarische romige gnocchi

Ik had een plantaardige strooikaas gekregen waar ik erg nieuwsgierig naar was. Ook had ik nog lekkere grote verse gnocchi in de koelkast liggen. Deze twee heb ik gecombineerd in deze heerlijke vegetarische romige gnocchi. Je kunt er zelfs een vegan gerecht van maken als je dat wilt.   Gnocchi   Zachte kussentjes gemaakt van […]

Aperol grapefruit cocktail

Aperol grapefruit cocktail

Lekker zomers borrelen met deze Aperol grapefruit cocktail. Als het warm is, worden de cocktails wat minder sterk en daarom is deze cocktail zo geschikt om te maken op een zwoele zomerse dag.   Aperol   Ja, je houdt ervan of niet. Dit drankje met zijn aparte oranje kleur heeft toch wel een unieke smaak. […]

Heilbot in spinazieblad met orzo

Heilbot in spinazieblad met orzo

Ik had lekkere heilbot gekocht en wilde daar iets bijzonders mee doen. Nou dat is gelukt met dit eenpansgerecht met heilbot in spinazieblad met orzo en citroen. Door de heilbot in de grote wilde spinaziebladeren te pakken, blijft deze super sappig tijdens de bereiding. Echt een aanrader!   Heilbot   De heilbot is familie van […]

Pesto van zevenblad

Pesto van zevenblad

Een lieve dorpsgenoot vroeg of ik iets met zevenblad kan, want haar tuin stond er vol mee. Natuurlijk kan ik er iets mee, dus hebben we een vuilniszak vol met zevenblad geplukt uit haar tuin. Ik ben er gelijk mee aan de slag gegaan en heb er een heerlijke pesto van zevenblad van gemaakt. Onkruid […]

Spaghetti met geroosterde paprika

Spaghetti met geroosterde paprika

In de Flevourbox van mei zaten o.a. drie verschillende kleuren paprika’s, rood, geel en groen. De zogenaamde stoplicht paprika’s. Nu ben ik gek op gegrilde paprika’s uit de oven, dus heb ik ze gegrild. Heerlijk om zo te eten, maar ook lekker om in een gerecht te verwerken. Ik heb er een spaghetti met geroosterde […]

Kokosmelk Panna Cotta met rabarber

Kokosmelk Panna Cotta met rabarber

Ik heb toch een heerlijke twist op de Italiaanse klassieker panna cotta. Het is een romige kokosmelk panna cotta met rabarber. Heel makkelijk te maken met dezelfde zachte textuur als de klassieke panna cotta en een heerlijke milde smaak van kokos. Daarbij de zacht gegaarde rabarber, het is een match in heaven!   Panna cotta […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden