Calamarata Pasta Caponata

Calamarata Pasta Caponata

De Siciliaanse Caponata is een groente stoofschotel gemaakt van aubergines, uien, bleekselderij, tomaten, olijven, kappertjes en pijnboompitten. Het is een vegetarisch gerecht wat koud als antipasto wordt geserveerd. Lekker op geroosterd ciabatta brood. Ik heb het nu warm geserveerd door een pasta. Het is deze verrukkelijke Calamarata Pasta Caponata geworden.   Caponata   De aubergine […]

Limoncello cream cocktail met citroenijs

Limoncello cream cocktail met citroenijs

Deze Limoncello cream cocktail met citroenijs kan je als nagerecht serveren of als een heerlijk drankje op een warme zomermiddag of avond drinken. Het is een unieke cocktail gemaakt van een heerlijke Limoncello cream van Pallini.   Limoncello cream   Deze zalige Limoncello cream is een romige citroenlikeur gemaakt van Limoncello en verse kokosolie. Het […]

Aperol en vlierbloesem cocktail

Ik had nog een fles Aperol staan en een flesje zelfgemaakt vlierbloesemlikeur in de koelkast staan. Hoe ga ik dit combineren? Nou in deze heerlijke Aperol en vlierbloesem cocktail. Een heerlijke frisse zomercocktail met een klein bittertje waar je van houden moet (ik zeg het er maar even bij).   Aperol   Dit drankje ken […]

Zelf Limoncello maken

Zelf Limoncello maken

Ben jij ook zo gek op Limoncello? Nou dan heb ik hier een te lekker recept voor jou. Zelf Limoncello maken, klinkt goed he? Het is niet moeilijk te maken, je hebt alleen een maand geduld nodig voordat het klaar is. Maar dan heb je ook wat! Leg een fles zelfgemaakte citroenlikeur snel in de […]

Pizza met zalm en zoete paarse aardappelen

Pizza met zalm en zoete paarse aardappelen

Dit is eigenlijk een pizza die per ongeluk ontstaan is. Ik had geen zin om boodschappen te doen en heb toen het een en ander aan ingrediënten en kliekjes uit de koelkast getrokken. Zo had ik nog een pizzadeeg liggen, die ik eigenlijk voor iets anders wilde gebruiken. Twee gekookte paarse zoete aardappelen, een bakje […]

Paarse zoete aardappel kokosijs

Nou ik heb toch een te gek recept voor een prachtige paarse zoete aardappel kokosijs. Het klinkt misschien vreemd om ijs te maken van aardappelen, maar zoete aardappelen zijn eigenlijk geen aardappelen maar een wortel. Het ijs is super zacht en romig en heeft een lekkere kokossmaak. Dit wil je proberen!   Paarse zoete aardappel […]

Spaghetti met vis en paprikasaus

Spaghetti met vis en paprikasaus

Soms weet ik niet wat ik koken zal (gebeurd niet vaak hoor) en dan vraag ik manlief wat hij wil eten. Pasta en/of vis, zei hij. Ik heb het gecombineerd in deze spaghetti met vis en paprikasaus. Omdat de rode paprika’s in de aanbieding waren, had ik een kilo gekocht. Nou ben ik geen fan […]

Zomerse salade met burrata

Met deze Zomerse salade met burrata tover je de zon op je bord. Neem de groenten van het seizoen en lekkere verse kruiden. Heerlijke salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue, als lunch of als avondmaaltijd met een lekker stokbroodje erbij.   Burrata   Dit is een hele bijzondere kaas, het is een mozzarella bol gevuld […]

Frittata met groene asperges en geitenkaas

Frittata met groene asperges en geitenkaas

Het houdt maar niet op met de aspergerecepten, maar ja ik ben er ook gek op. Ook ben ik gek op geitenkaas en daarom heb ik deze twee gecombineerd in een heerlijke Frittata met groene asperges en geitenkaas. Omdat ik ook nog verse dille in huis had, heb ik dat door de omelet gemengd en […]

Aubergine rolletjes in tomatensaus

Aubergine rolletjes in tomatensaus

Dit is weer eens een hele andere, leuke en lekkere manier om aubergines te verwerken in een gerecht. Hier spelen ze de hoofdrol en terecht, het is ook zo’n lekkere en veelzijdige groente. Deze aubergine rolletjes in tomatensaus is een Italiaanse klassieker. Rollatini di melanzane of Involtini di melanzane heet het daar. Melanzane is het […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden