Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven

Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven

Deze Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven is een heerlijk en makkelijk gerecht. Ik heb het in een gietijzeren pan gemaakt, deze kan namelijk in de oven. Maar je kunt het natuurlijk ook in een wok bereiden en dan in een ovenschaal doen en deze in de oven zetten.   Het is een […]

Pizza met blauwe kaas en salade

Pizza met blauwe kaas en salade

Wij zijn gek op pizza’s en meestal maak ik ze zelf. Toen ik die mooie rode pizzabodems bij de Lidl zag liggen, was ik toch wel nieuwsgierig naar de smaak hiervan. Ik had nog niet eerder deze pizzabodems gemaakt van groenten gegeten en wilde het dus proberen. Alleen al om de kleur zou je ze […]

Arancini Italiaanse risottoballetjes

Arancini Italiaanse risottoballetjes

Ik had nog nooit Arancini gemaakt, dus met de 14 daagse Italiaanse food challenge werd ik uitgedaagd om ze toch eens te maken. Het zijn de Italiaanse nasiballen zeg maar, gefrituurde balletjes gemaakt van risotto. Dus moet je eerst risotto maken en dan kan je de balletje maken. Ik heb het gedaan van overgebleven risotto, […]

Cannoncini gevuld met Nutellamascarpone

Cannoncini gevuld met Nutellamascarpone

In de 14 daagse Italiaanse foodfotochallenge was dag 13 gevulde cannoncini. Nu heb ik die wel eens gegeten, maar nog nooit zelf bereid. Hiervoor heb je speciale cannoncini vormpjes – de zogenaamd roomhoornpennen – voor nodig. Die heb ik niet in huis en vroeg me af of ik die wel moest gaan kopen of niet. […]

Oeps ik liet het citroentoetje vallen

Oeps ik liet het citroentoetje vallen

Oops I dropped the lemon tart klinkt toch beter dan Oeps ik liet het citroentoetje vallen. Oops I dropped was een dessert wat één van de beste chefs van de wereld heeft gemaakt. Dat Oops sloeg op de manier waarop hij de saus op het bord ‘gekwakt’ had en de rest van het nagerecht zodanig […]

Carpaccio van gele courgette

Carpaccio van gele courgette

Is het geen plaatje, deze carpaccio van gele courgette? Natuurlijk kan je de carpaccio ook van groene courgettes maken, maar deze gele exemplaren lagen te lonken naar mij bij de groenteboer. Lekker licht groentegerechtje, serveer het als voorgerecht of eet het als lunch en een grote schaal hiervan bij de barbecue is natuurlijk ook erg […]

Gegrilde Amaretto ananas

Gegrilde Amaretto ananas

Het is zomer en we zijn weer volop aan het vuurtje stoken buiten, oftewel aan het barbecueën. Behalve vlees en vis, kan je nog heel veel andere gerechten bereiden op de bbq. Groenten en fruit wordt ook steeds vaker op de grill gegooid, zoals bijvoorbeeld ananas of watermeloen. Deze gegrilde Amaretto ananas kan je bijvoorbeeld […]

Saltimbocca rollade van kalfsvlees

Saltimbocca rollade van kalfsvlees

Saltimbocca alla Romana heet het originele Italiaanse gerecht oftewel kalfslapje bereid op een Romeinse manier. Kalfslapjes met prosciutto en salie zijn het en ik heb daar natuurlijk weer een twist aan gegeven. Het is een saltimbocca rollade van kalfsvlees geworden. Hoop dat de Italiaanse smaakpolitie dit oké vindt (haha).   Ja want die Italianen zijn […]

Overheerlijke zuccotto parfait

Overheerlijke zuccotto parfait

Zuccotto of zucotto is een Italiaans dessert gemaakt van lange vingers en ricotta. Deze ijstaart komt oorspronkelijk uit Florence. Zuccotto dankt zijn naam aan de vorm waarin het nagerecht gemaakt wordt, zuccotto betekent namelijk kleine pompoen. Er bestaan heel veel verschillende recepten van dit gerecht en deze overheerlijke zuccotto parfait is mijn versie ervan.   […]

Rabarber Tiramisu

Rabarber Tiramisu

Het is nog rabarbertijd, dus genieten wij er zoveel mogelijk van. Wij zijn er gek op en je kunt dan ook diverse rabarberrecepten vinden op de site. Onlangs had ik al een Rabarber Trifle gemaakt, dit weekend werd het een Rabarber Tiramisu. De kinderen kwamen eten en ik weet toevallig dat onze schoondochter gek op […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden