Dit koffie-ijs met gezouten karamel is de droom van elke koffieliefhebber! Het is een mix van koffie-ijs, gemengd met zelfgemaakte gezouten karamelsaus. Perfect zoet, romig en krachtig.
Voor dit zelfgemaakte ijsrecept heb je geen ijsmachine nodig. Het is zo snel en gemakkelijk te maken! Ook voor de ijsbasis zijn maar een paar ingrediënten nodig!
Omdat het een ijsrecept is zonder ijsmachine, vereist het recept minder stappen en geen ijsmachine, waardoor het een perfect dessert is om thuis te maken.
Koffie en ijs? Ja en ja, het is eigenlijk een koffiedroom gemaakt in de hemel is.

 

IJs maken zonder ijsmachine

 

IJs traditioneel gemaakt, omvat een ijsmachine die het mengsel tegelijkertijd bevriest en mengt, waarbij lucht wordt opgenomen en de vorming van grote ijskristallen wordt voorkomen, wat resulteert in een gladde textuur.
Terwijl dit ijsrecept geen ijsmachine nodig heeft, maak je het van opgeklopte slagroom en de extra romige consistentie van de gecondenseerde melk. Het resultaat is meestal een dichter, romiger ijs met een gladde textuur.
De alcohol in de vorm van een likeur, zorgt ervoor dat het ijs minder hard bevriest waardoor er geen ijskristallen ontstaan.

 

Ingrediënten

 

Allereerst maak je zelf die goddelijk lekkere gezouten karamel*. Hoe je dat doet, kan je hier lezen. Je hebt ongeveer 200 gram hiervan nodig.

Slagroom, deze wordt opgeklopt en maakt het ijs superlicht en luchtig.

Gezoete gecondenseerde melk maakt het ijs zoeter en het super romig.
Dit kan niet worden vervangen.

Koffie, gebruik vier staafjes mokkakoffie oplospoeder

Als je op zoek bent naar meer snelle en gemakkelijke ijsjes zonder ijsmachine, ga dan naar Lekkere ijsrecepten zonder ijsmachine.

 

Tips:

 

Zorg ervoor dat het ijs volledig bedekt is met plasticfolie of een bakje met deksel en laat het minimaal 8 uur invriezen. IJs blijft enkele weken goed in de vriezer.

Extra nodig: mixer, spatel, grote kom, diepvriesbak

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Koffie-ijs met gezouten karamel: