Kipfilet in Parmezaanse kaassaus

Kipfilet in Parmezaanse kaassaus

Ik heb een heerlijk en snel te maken gerecht voor jullie. Deze zalige kipfilet in Parmezaanse kaassaus heb je met 20 minuten op tafel staan. Deze kipfilets in een romige saus gemaakt van Parmezaanse kaas, mosterd en knoflook is comfortfood ten top. De kip met saus wordt in een pan bereid met ingrediënten die jij […]

Schwarzwalder kirsch croissant

Schwarzwalder kirsch croissant

Ik heb toch een heerlijk verwenontbijtje voor de feestdagen voor jullie. Deze Schwarzwalder kirsch croissants zijn trouwens ook heerlijk bij de brunch mochten jullie dat gaan doen. En als je er een scheutje Kirsch in verwerkt kan je het zelfs ’s middags als gebakje serveren. Niet te veel moeite voor een heerlijke aangeklede croissant.   […]

No-waste lasagne

No-waste lasagne

Zo na de feestdagen kan je nogal wel etenskliekjes overhebben. Ik probeer zo weinig mogelijk weg te gooien en verzin altijd wel weer iets lekkers met restjes. Deze keer heb ik een no-waste lasagne gemaakt van overgebleven kalkoen, pompoenpuree, een gegrilde courgette en twee preistengels. Het is een heerlijke lasagne geworden, eentje waar je weinig […]

Sneeuwster met karamel advocaat

Sneeuwster met karamel advocaat

Ik wilde al zo lang een sneeuwster taart maken en nu met de feestdagen is het er eindelijk van gekomen. Deze heerlijke traditionele Nederlandse taart hoort echt bij de Kerstdagen, maar wordt ook veel gegeten met de Paasdagen. Het is een eenvoudige taart gemaakt van luchtig biscuit en gevuld met slagroom en advocaat. Ik heb […]

Trifle met gestoofde kweeperen

Trifle met gestoofde kweeperen

Dit jaar was ik er op tijd bij. Namelijk het plukken van de kweeperen in ons dorp. Vorig jaar was ik iets te laat en vond ik alleen nog wat kweeperen op de grond en niet meer in de bomen. Maar met deze warme zomer dacht ik laat ik eens op tijd gaan kijken hoe […]

Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Ben jij ook zo gek op een lekker stukje hertenvlees? Dan heb ik een heerlijk en feestelijk recept voor jou. Deze hertenbiefstuk met rode wijnsaus, pastinaakpuree en cranberry bieten compote wil je gewoon proberen! Hertenbiefstuk staat bekend om de mooie en fluweel malse smaak, het perfecte stukje vlees om te bereiden voor een feestelijk etentje […]

Koffie panna cotta met vijgen

Koffie panna cotta met vijgen

Ik heb toch een feestelijk dessert voor jullie. Maak deze Koffie panna cotta met vijgen voor een speciaal etentje thuis, zoals bijvoorbeeld met de feestdagen. Het ziet er spectaculair uit, maar het werk wat je eraan hebt valt reuze mee. Imponeer jouw gasten met dit Italiaans romig nagerecht vol met koffiesmaak en die lekkere verse […]

Quiche met prei, geitenkaas en cranberries

Quiche met prei, geitenkaas en cranberries

Wil je met de feestdagen een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht serveren, dan heb ik daar het perfecte recept voor. Met deze quiche met prei, geitenkaas en cranberries doe je een vegetariër een groot plezier en die gaat ook de vleesliefhebber lekker vinden. Een quiche met gesmolten geitenkaas en iets zoete cranberry compote erop, dit wil je […]

Parfait met duindoornbes

Parfait met duindoornbes

Wij zijn een paar dagen naar Terschelling geweest en daar zag ik voor het eerst in de duinen duindoornstruiken met mooie oranje besjes staan. Die hebben wij niet bij ons in de polder en ik heb een paar besjes geplukt om te proeven. Het is een lekker zuur besje met heel veel smaak. Die besjes […]

Gnocchi met pompoen in roomsaus

Gnocchi met pompoen in roomsaus

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch comfort gerecht voor jullie. Deze gnocchi met pompoen in roomsaus is zo’n gerecht wat je graag wilt eten als de pompoenen in het seizoen zijn en als het koud is buiten. Lekker zoet door de pompoen en hartig door de blauwe kaas die door de romige saus gaat. Daarbij […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden