Limoncello Tiramisu met frambozen

Limoncello Tiramisu met frambozen

Zo ongeveer een keer per maand komt de familie eten en dan doe ik natuurlijk mijn best om iets lekkers te bereiden. Heb altijd wel het idee dat men dit van mij verwacht (haha). Maar ja soms vinden ze de meest simpele gerechten het lekkerst, dus hoef ik me niet al te druk te maken. […]

Cheesecake met dulce de leche

Cheesecake met dulce de leche

Dit is een no-bake cheesecake met dulce de leche. Je hebt dus geen oven nodig voor dit goddelijk taartje, alleen maar de koelkast en geduld. Ik heb voor de zekerheid maar een kleine cheesecake gemaakt, want het is natuurlijk wel een caloriebommetje. Dus geef iedereen maar een klein stukje van dit machtige taartje.   Voor […]

Overheerlijke zuccotto parfait

Overheerlijke zuccotto parfait

Zuccotto of zucotto is een Italiaans dessert gemaakt van lange vingers en ricotta. Deze ijstaart komt oorspronkelijk uit Florence. Zuccotto dankt zijn naam aan de vorm waarin het nagerecht gemaakt wordt, zuccotto betekent namelijk kleine pompoen. Er bestaan heel veel verschillende recepten van dit gerecht en deze overheerlijke zuccotto parfait is mijn versie ervan.   […]

Ruby chocolade ijs

Ruby chocolade ijs

Ruby chocolade of roze chocolade is na de pure, melk en witte chocolade de vierde chocoladesoort. Het heeft een prachtige natuurlijke roze kleur, zonder toegevoegde kleurstoffen en/of smaakstoffen. De cacaobonen hebben een roze/rode kleur en daardoor is de chocolade roze. De smaak heeft een hint van rood fruit. Deze chocolade is in 2018 door de […]

Vlierbloesemijs

Vlierbloesemijs

Het is voorjaar de vlier staat weer in bloei. Elk jaar probeer ik ze toch wel te plukken en meestal maak ik er heel veel vlierbloesemsiroop van, waar ik de rest van het jaar weer van kan genieten. En nu heb ik van die heerlijke siroop weer vlierbloesemijs gemaakt. IJs bereid op de super makkelijke […]

Zwarte knoflook ijs met whisky

Zwarte knoflook ijs met whisky

Ik mocht van een paar bollen zwarte knoflook ontvangen van Zwarte Knoflook. Nou dan beginnen mijn hersenen overuren te maken, want ik wil hiermee natuurlijk hele bijzondere receptjes maken. Omdat zwarte knoflook een hele speciale, beetje dropachtige en zoete smaak heeft ben ik gaan experimenteren om er ijs van te maken. Ik had al eens […]

Aardbeien kwark taartje

Aardbeien kwark taartje

Wij zijn met een clubje begonnen aan onze maagverkleiningstraject. Eerst met z’n allen sporten en toen na een paar maanden werd een ieder opgeroepen voor de grote operatie. We leefden met elkaar mee en steunden mekaar. Al snel hadden we een app groepje om op de hoogte te blijven van de vordering of tegenslagen van […]

Stroopwafelijs

Stroopwafelijs

Mijn guilty pleasure is stroopwafelijs. Nu had ik nog vier stroopwafels over van deze stroopwafel muffins. Die lagen al een tijdje naar mij te lonken op het aanrecht. Was ook zeer verbaasd dat hubbie ze nog niet verorberd had. In het weekend maak ik altijd een toetje en toen ik mij afvroeg wat ik zou […]

Karamel koffie milkshake met een tic

Karamel koffie milkshake met een tic

In de foodybox van Kroon op het Werk zat een flesje Drunken Mel karamellikeur. Het is een prachtige goudkleurige likeur en heeft een romige karamelsmaak. Natuurlijk heerlijk om ijskoud te drinken als likeurtje bij de koffie na een etentje, maar ik wilde er natuurlijk iets lekkers mee maken. Deze Karamel koffie milkshake met een tic […]

Ruby chocolade truffels

Ruby chocolade truffels

Deze ruby chocolade truffels zijn ideaal om te maken voor Moederdag. Verwen je moeder, oma, vrouw of lief met deze prachtige roze chocolade truffels. Chocolade truffels maken is helemaal niet moeilijk, probeer het eens. Als je dit recept stap voor stap volgt kan jij ook deze mooie roze chocolade verwennerij maken. Je zult hiermee echt […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden