Irish Coffee ijs

Irish Coffee ijs

Heerlijk zelfgemaakt Irish Coffee ijs wat je maakt zonder ijsmachine: Je krijgt een traktatie! Als je van Irish Coffee houdt en van zoete lekkernijen, dan is dit smeuïge en romige met koffie doordrenkte ijs iets voor jou! En helemaal droomwaardig. Elke zondag eten wij een toetje en dat moet natuurlijk wel zelfgemaakt zijn. Nu zijn […]

Custardmousse met rabarber

Custardmousse met rabarber

Een heerlijke custardmousse gecombineerd met in de oven gepocheerde rabarber. Deze custardmousse met rabarber is een viering van de rabarber. Wat de smaakpapillen zo prikkelt zijn de verschillende smaken en contrasterende texturen. In dit dessert hebben we zure rabarber met de zoete, zachte en fluweelzachte custard. Als je van rabarber houdt, zal je dol zijn […]

Pindakaas cupcakes met witte chocolade

Pindakaas cupcakes met witte chocolade

In de lente Foodybox van Kroon op het Werk zaten twee potten pindakaas van De Pindakaaswinkel. Eentje was de karamel zeezout (yum) en de andere met witte chocolade stukjes erin. Met die laatste ben ik gelijk aan de gang gegaan, ik kreeg namelijk spontaan het idee om er cupcakes van te maken. En ik kan […]

Mini trifle met advocaatcustard

Mijn schoonzusje kwam eten bij ons en zij is gek op toetjes. En het was zondag, dat is de enige dag dat wij een nagerecht nemen. Omdat de Paasdagen eraan komen, wilde ik een Paasdessert maken. Het is deze zalige mini trifle met advocaatcustard geworden. Een lekkere dot slagroom erop en verse frambozen, maakt de […]

Kipfilet in Parmezaanse kaassaus

Kipfilet in Parmezaanse kaassaus

Ik heb een heerlijk en snel te maken gerecht voor jullie. Deze zalige kipfilet in Parmezaanse kaassaus heb je met 20 minuten op tafel staan. Deze kipfilets in een romige saus gemaakt van Parmezaanse kaas, mosterd en knoflook is comfortfood ten top. De kip met saus wordt in een pan bereid met ingrediënten die jij […]

Schwarzwalder kirsch croissant

Schwarzwalder kirsch croissant

Ik heb toch een heerlijk verwenontbijtje voor de feestdagen voor jullie. Deze Schwarzwalder kirsch croissants zijn trouwens ook heerlijk bij de brunch mochten jullie dat gaan doen. En als je er een scheutje Kirsch in verwerkt kan je het zelfs ’s middags als gebakje serveren. Niet te veel moeite voor een heerlijke aangeklede croissant.   […]

No-waste lasagne

No-waste lasagne

Zo na de feestdagen kan je nogal wel etenskliekjes overhebben. Ik probeer zo weinig mogelijk weg te gooien en verzin altijd wel weer iets lekkers met restjes. Deze keer heb ik een no-waste lasagne gemaakt van overgebleven kalkoen, pompoenpuree, een gegrilde courgette en twee preistengels. Het is een heerlijke lasagne geworden, eentje waar je weinig […]

Sneeuwster met karamel advocaat

Sneeuwster met karamel advocaat

Ik wilde al zo lang een sneeuwster taart maken en nu met de feestdagen is het er eindelijk van gekomen. Deze heerlijke traditionele Nederlandse taart hoort echt bij de Kerstdagen, maar wordt ook veel gegeten met de Paasdagen. Het is een eenvoudige taart gemaakt van luchtig biscuit en gevuld met slagroom en advocaat. Ik heb […]

Trifle met gestoofde kweeperen

Trifle met gestoofde kweeperen

Dit jaar was ik er op tijd bij. Namelijk het plukken van de kweeperen in ons dorp. Vorig jaar was ik iets te laat en vond ik alleen nog wat kweeperen op de grond en niet meer in de bomen. Maar met deze warme zomer dacht ik laat ik eens op tijd gaan kijken hoe […]

Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Ben jij ook zo gek op een lekker stukje hertenvlees? Dan heb ik een heerlijk en feestelijk recept voor jou. Deze hertenbiefstuk met rode wijnsaus, pastinaakpuree en cranberry bieten compote wil je gewoon proberen! Hertenbiefstuk staat bekend om de mooie en fluweel malse smaak, het perfecte stukje vlees om te bereiden voor een feestelijk etentje […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden