Pornstar Martini ijs

Pornstar Martini ijs

Ik had heel veel passievruchten in de aanbieding bij mijn groenteboer gekocht. Een paar had ik al gebruikt voor een heerlijke Pornstar Martine cocktail. De rest wilde ik gebruiken in een kwarktaartje, maar ik vond het eigenlijk te warm om dit te maken. Wat ga ik met de rest doen? Nou…..die cocktail was wel goddelijk […]

Basilicum panna cotta met aardbeien

Basilicum panna cotta met aardbeien

Wij zijn gek op panna cotta, maar ik maak het eigenlijk te weinig. Ik had op de markt heel veel aardbeien en basilicum gekocht en omdat het zondag toetjesdag is bij ons, heb ik deze twee gecombineerd in een nagerecht. Aardbeien en basilicum zijn sowieso een match made in heaven, maar wees niet bang de […]

Limoncello ijs zonder ijsmachine

Limoncello ijs zonder ijsmachine

Ik had een fles Pallini Limoncello gekregen en daar heb ik al een heerlijke Limoncello lavendel cocktail van gemaakt. Er zat nog een beetje in de fles en het was warm……je raadt het misschien al, ik heb er ijs van gemaakt. Een zalige Limoncello ijs zonder ijsmachine gemaakt en jij kan dit ook thuis bereiden. […]

Pindakaas ijslolly’s

Pindakaas ijslolly’s

De zomer is in volle gang en de temperaturen stijgen. Tijd om lekkere ijsjes te maken. En tjonge wat zijn deze pindakaas ijslolly’s oftewel magnums met chocolade lekker geworden zeg! Ben je gek op pindakaas, dan moet je dit eens proberen. Heel erg makkelijk om te maken en goddelijk lekker. Je moet wel een paar […]

Yoghurtijs met kersencompote

Yoghurtijs met kersencompote

Het is zomer en het is behoorlijk warm. Tijd voor lekker zelfgemaakt ijs. Deze keer heb ik een heerlijk yoghurtijs met kersencompote swirl gemaakt. Omdat de kersen nog in het seizoen zijn, wil ik dit graag zo vaak mogelijk eten of verwerken in een gerecht. Nou dat is goed gelukt met dit ijs, lekker fris […]

Schwarzwalder Kirsch Pavlova

Schwarzwalder Kirsch Pavlova

De pavlova is een heerlijk nagerecht gemaakt van meringue met een topping erop. Die topping kan van alles zijn, van vers fruit in de zomer tot aan gestoofde peertjes in het najaar en cranberries in de winter. Omdat de kersen nu in het seizoen zijn, heb ik een Schwarzwalder Kirsch Pavlova gemaakt met lekker veel […]

Vanille roomijs maken

Vanille roomijs maken

Ik had een fles rauwe verse buffelmelk gekregen van de buffelboer in ons dorp. Die melk is echt heerlijk om zo te drinken, maar ik wilde er iets speciaals mee doen. Wat kan je voor lekkers maken van buffelmelk? IJs natuurlijk! Wij zijn gek op ijs en daarom ga ik zelf een zalige vanille roomijs […]

Karamelijs met zout en pecannoten

Karamelijs met zout en pecannoten

Salted caramel, wie houdt er nou niet van. Nou wij wel hoor en het is een echte guilty pleasure voor ons. Omdat zondag ons toetjesdag is, heb ik deze keer een heerlijk karamelijs met zout en pecannoten gemaakt. Dit zalige ijs flans je supersnel in elkaar, je moet alleen het geduld opbrengen tot het ijs […]

Friese cheesecake in een glaasje

Friese cheesecake in een glaasje

Manlief doet af en toe boodschappen in Friesland. Niet dat ik daar om vraag, maar dat vindt hij gewoon leuk. Hij werkt in Friesland, daarom vindt hij het ook fijn om op zoek te gaan naar echte Friese lokale producten. Nu had hij ook weer een tas vol gekocht en dan wordt er van mij […]

Klassieke Engelse Treacle tart

Klassieke Engelse Treacle tart

Deze taart stond al zo lang op mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had de taart al diverse keren voorbij zien komen op Engelse kookprogramma’s op TV en was gelijk nieuwsgierig geworden ernaar. Hoe kan je een taart van broodkruim en stroop maken? Nou dat kan, zal ik […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden