Geitenyoghurt ijs met blauwe bessen

Geitenyoghurt ijs met blauwe bessen

Geitenyoghurt in ijs? Ja en dat geeft het ijs een heerlijke frisse smaak. Probeer het maar! En als je echt niet van geitenyoghurt houdt, mag je van mij ook gewone yoghurt of Griekse yoghurt gebruiken hoor. Maar deze Geitenyoghurt ijs met blauwe bessen is de bomb!   Geitenyoghurt   Geitenyoghurt wordt gemaakt van geitenmelk (duh). […]

Entrecote met knoflook-roomsaus

Entrecote met knoflook-roomsaus

Ik ben gek op knoflook, maar manlief is er helemaal dol op. Daarom gaan er aardig wat bollen knoflook door in mijn keuken. Dit weekend heb ik hubbie verrast met een entrecote met knoflook-roomsaus. Kwam er achter dat deze saus helemaal nog niet op de site stond, dus de hoogste tijd dat ik die ging […]

Chowder vissoep

Chowder vissoep

Deze chowder vissoep oftewel clam chowder is een recept wat oorspronkelijk uit New England in Amerika komt. Het is een soort stoofpot gemaakt van visbouillon, melk of room, welke gebonden wordt met verkruimelde crackers of een roux. Daarin natuurlijk diverse soorten vis, schaal en schelpdieren. De New England clam chowder wordt gemaakt van schelpdieren en […]

Key lime pie ijs

Key lime pie ijs

Dit is de beroemde taart uit Florida maar dan in ijsvorm. Dit Key lime pie ijs maak je zonder ijsmachine. Je hebt bijna geen werk aan dit zalige ijs, je moet alleen wel even geduld hebben voordat het bevroren is. Dit moet je proeven!   Key Lime Pie   Zoals jullie inmiddels wel weten, heeft […]

Dalgona koffie panna cotta

Dalgona koffie panna cotta

Dalgona koffieschuim is een ware trend. Lekker om zo te drinken op koude of hete melk, maar ja ik ga dan bedenken wat ik nog meer kan maken van dat heerlijke goedje. Ik heb al een te lekkere mousse ervan gemaakt en nu een dalgona koffie panna cotta.   Zondag is toetjesdag bij ons en […]

Dalgona mokka mousse

Dalgona mokka mousse

Ik kon natuurlijk niet achterblijven met het maken van de koffietrend de Dalgona koffie. Het is een stevige koffieschuim die je op een glas melk serveert. Deze melk serveer je ijskoud of warm. Heb dus een glas met deze koffiecrème gemaakt en het was te lekker. Maar ja….dan begint het bij mij alweer te kriebelen. […]

Schorseneer tagliatelle met garnalen

Schorseneer tagliatelle met garnalen

Deze tagliatelle is een koolhydraatarm alternatief voor de traditionele tagliatelle. Je kunt van diverse wortelachtige groenten tagliatelle maken. Snijd ze met een dunschiller in dunne repen en voilà! Ik heb deze schorseneer tagliatelle met garnalen geserveerd. Hele grote tijgergarnalen, maar het zal ook lekker zijn met andere garnalen of vis. Bak er bijvoorbeeld een zalmfilet […]

Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes

Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes

Deze frisse citroen cheesecake met Paaseitjes is een no-bake cheesecake. Dus er komt geen oven aan te pas. Natuurlijk is deze cheesecake het hele jaar door lekker, maar door de chocolade eitjes erop is het een mooie Paastaart geworden. Dus zonder eitjes serveer je hem de rest van het jaar.   Zomers natuurlijk ontzettend lekker […]

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas

Als je eens een heel bijzondere vegetarische lasagne wilt maken, dan moet je echt eens deze regenboog lasagne met 5 soorten kaas proberen. Het is een hele lange lijst met ingrediënten en het heeft een hele lange bereidingstijd, maar dan serveer je ook wel iets heel bijzonders. Door alle kaas wat erin zit, is het […]

Roodlof en sinaasappel met blauwe kaasdip

Roodlof en sinaasappel met blauwe kaasdip

Ik had roodlof gekocht bij mijn groenteboer. Deze prachtige rode versie van de witlof lag gewoon te lonken naar mij in de winkel. Maar ja dan heb je een paar van die prachtige struikjes in huis, wat ga je er dan mee doen hè? Allereerst had ik al deze te lekkere Roodlofsalade met bietjes en […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden