Geniet van een hemelse mix van pittig en zoet met dit citroen cheesecake cocktail recept. Met romige texturen en pittige smaken is dit cheesecake-drankje zeker een hit op elk feestje of zelfs lekker als nagerecht.
Deze cocktail is smaakvol en biedt een perfecte balans tussen zoete en pittige smaken die zowel verfrissend als bevredigend zijn. En de romige textuur van de drank zorgt voor een luxueus mondgevoel dat zeker een blijvende indruk achterlaat.
De cocktail is gemakkelijk te maken en ook perfect als dessertcocktail na het eten.

 

Limoncello

 

Limoncello is een likeur met citroensmaak die zijn oorsprong vindt in Zuid-Italië en wordt gemaakt door citroenschil in neutrale alcohol te weken en vervolgens eenvoudige siroop toe te voegen. Je kunt elk merk Limoncello gebruiken hiervoor, zelfs alcoholvrije om er een heerlijke mocktail van te maken.
Of je gebruikt zelfgemaakt Limoncello, hoe jij die kunt maken lees je hier.

 

Maken

 

De cocktail bestaat uit slechts een paar ingrediënten. Ik heb het eerst ook gemaakt met citroensap, maar ja citroensap en slagroom gaan schiften. Dus de volgende cocktail gemaakt met alleen Limoncello en slagroom en dat ging goed.
De slagroom voegt een zachte en romige smaak toe aan de cocktail, die doet denken aan de rijke en decadente roomkaas in cheesecake-recepten.
Limoncello zorgt voor een pittige en verfrissende citrus smaak.

 

Het is belangrijk om de cocktail onmiddellijk te serveren om te voorkomen dat de cocktail gaat schiften.
Limoncello is van zichzelf al erg zoet, maar als je de voorkeur geeft aan een zoetere cocktail, kan het toevoegen van een kleine hoeveelheid agavesiroop een completer smaakprofiel creëren.

 

Voor meer citrus cocktails, bekijk deze:

 

Grapefruit en hibiscus cocktail
Bloedsinaasappel gin cocktail
Mandarijn Gin Spritzer
Paloma grapefruit cocktail
Bruisende cranberry en bloedsinaasappelcocktail
Limoncello lavendel cocktail
Key Lime Pie cocktail
Cocktail van Braziliaanse limonade
Mojito

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Citroen cheesecake cocktail: