Manlief heeft 24 jaar in Florida gewoond en is gek op de bekende Key Lime Pie die daar vandaan komt. Van heb ik hem verwend met een frozen Key Lime Pie Cocktail. Tjonge wat was dat lekker zeg, niet alleen hij vond het super maar ik ook.

 

Key Lime Pie

 

Deze beroemde taart is een soort roomtaart gemaakt van de beroemde Key limes limoenen uit Florida, gecondenseerde melk, eieren, slagroom en biscuits. Ik heb hier nog geen recept van op de site staan, maar die gaat er zeker komen. Wel heb ik een heerlijke Key Lime Pie Smoothie en een Key Lime Pie in een glaasje recept voor jullie en nu dus ook deze te lekkere cocktail.
Deze taart is dus vernoemd naar de kleine limoentjes uit Florida en is tegenwoordig de officiële taart uit deze Amerikaanse staat.

 

Frozen drankjes

 

Frozen cocktails zijn ijskoude alcoholische drankjes die gemaakt worden van bevroren fruit, drank of ijsblokjes. Ik ben er gek op, vooral als het zomers erg heet is of op vakantie kan ik me ook helemaal laten gaan met de frozen cocktails. Ik heb daarom ook diverse frozen drank recepten voor jullie, zoek ze maar eens op onder ‘frozen’. Deze Frozen Virgin Piña Colada is daar een voorbeeld van. Een heerlijk ijskoud tropisch drankje zonder alcohol. Probeer die ook eens!

 

Limoen likeur

 

Ik kwam tot dit recept omdat ik een fles Limoen natuurzuivere likeur van Boomsma mocht ontvangen. Heerlijk om zo te drinken met een ijsblokje erin, maar ook lekker om in een cocktail te verwerken. Ik heb er al een ijskoude Limoen slush puppy van gemaakt en nu deze cocktail met de smaken van de beroemde taart uit het geliefde Florida. Wij kunnen geen key limes oftewel limoenen kopen in Nederland, maar de limoenlikeur en de ‘gewone’ limoenen gaven toch wel een heerlijke smaak aan dit drankje. Ik denk dat ik heel snel weer zo’n fles limoen likeur ga halen bij onze slijter.

 

 

Recept Key Lime Pie Cocktail: