Hubbie heeft 24 jaar in Florida gewoond en is daarom gek op de Key Lime Pie. Zijn zoon maakt de lekkerste versie hiervan, dus ik waag me er niet aan. Maar een smoothie met deze smaken, wil ik nog wel eens maken voor ons. Een romige Key Lime Pie smoothie maar ook met een lekker zuurtje. Heerlijke verwennerij als ontbijt en het duurt minder dan 5 minuten om klaar te maken, wie wil dat nou niet. Lekker fris, smaakt als het dessert en vol met proteïne. Een goede start van de dag dus.

 

Je kunt deze smoothie ook maken zonder de proteïne poeder, maar voor de nodige eiwitten gebruik ik dit. Ik heb proteïne poeder met vanille smaak hiervoor gebruikt, dat is het lekkerste in deze smoothie. Als het je te ‘zuur’ lijkt, gebruik dan eerst de rasp en sap van een halve limoen, je kunt later altijd nog meer naar smaak toevoegen.
Bedenk wel een dag van te voren dat je deze Key Lime Pie smoothie wilt maken, de banaan gaat namelijk bevroren in de smoothie. Dus even in stukjes snijden en in de vriezer leggen.

 

Key Lime Pie

 

Deze klassieker uit Florida heb ik wel eens gemaakt als toetje, een Key Lime Pie in een glaasje. Probeer die ook eens.