Chocolade kikkererwten koeken

Chocolade kikkererwten koeken

Ik heb al eens heerlijke Brownies gemaakt van zwarte bonen, maar nu heb ik een soort brownie/cake gemaakt van kikkererwten. Deze chocolade kikkererwten koeken worden gemaakt zonder boter of bloem, heel fijn als je dit niet verdraagt. Het zijn machtige koeken, eet ze al ontbijt of tussendoortje. Pak de koeken in een vel bakpapier en […]

Yoghurt met karamel appelblokjes

Yoghurt met karamel appelblokjes

Gebakken appeltjes zijn altijd lekker, vooral in de winter. Deze keer heb ik Yoghurt met karamel appelblokjes gemaakt. Heerlijk als ontbijt, maar ook lekker als nagerecht. De appelblokjes laat je karamelliseren in hete agavesiroop, zo lekker.   Ik had nog twee appels liggen in de fruitschaal die nodig opgegeten moesten worden. Soms heb je dat […]

Gebakken havermout met blauwe bessen

Gebakken havermout met blauwe bessen

Warme havermout uit de oven oftewel gebakken havermout met blauwe bessen, is een heerlijk ontbijt voor een koude dag. Nu eten wij vaak overnight oats, maar deze gebakken havermout heb ik nu voor de eerste keer gemaakt. En dat zal niet de laatste keer zijn, want het was echt super lekker.   Havermout   Havermout […]

Super simpele cinnamon rolls

Super simpele cinnamon rolls

Deze super simpele cinnamon rolls zijn een ware traktatie. Maak ze voor een speciale dag. Heerlijk als ontbijt, voor bij de koffie of serveer ze bij de brunch op een vrije (feest)dag. Cinnamon rolls is ook weer zo’n typisch Amerikaans recept waarmee ik mijn (halve Amerikaanse) hubbie graag wil verrassen. Het zijn eigenlijk een soort […]

Chocolade cashew notenpasta

Chocolade cashew notenpasta

Zijn jullie ook zo gek op Nutella? Ik heb een wat gezondere versie voor jullie. Het is deze heerlijke chocolade cashew notenpasta. Gemaakt van rauwe cashewnoten, kokosbloesem suiker en cacaopoeder voor een heerlijke chocoladesmaak.   Notenpasta   Een notenpasta zoals pindakaas is heel makkelijk zelf te maken. Het voordeel hiervan is dat jij zelf bepaalt […]

Brood met olijfolie en rozemarijn

Brood met olijfolie en rozemarijn

Ik had een heerlijke biologische olijfolie van Filippo Berio gekregen en daar wilde ik iets speciaals mee doen. Nu stond er al heel lang op mijn to cook lijstje om weer eens brood te gaan maken. Ik heb deze olijfolie in het brood verwerkt en man oh man wat is dat een lekker brood met […]

Mokka en cacao proteïne smoothie

Mokka en cacao proteïne smoothie

In de Foodybox van Kroon op het Werk zat een fles dairy free almond drink van Innocent. Je kent het merk waarschijnlijk wel van de vruchtendranken en smoothies. Nieuw zijn de lactosevrije en veganistische drankjes. Ik heb van de amandelmelk deze heerlijke Mokka en cacao proteïne smoothie gemaakt. Deze smoothie geeft jou een goede kickstart […]

Pompoen mugcake met speculaaskruiden

Pompoen mugcake met speculaaskruiden

Ik had nog wat pompoenpuree over van een recept en heb daar deze heerlijke Pompoen mugcake met speculaaskruiden van gemaakt. Het is herfst en de pompoenen zijn volop verkrijgbaar en wij zijn er gek op. Maak deze mugcake voor ontbijt in het weekend en je hebt een goede start van de dag.   Mugcake   […]

Rijstepap met koffie en vanille

Rijstepap met koffie en vanille

Als kind kregen wij vaak rijstepap te eten als toetje. Ja toen vond je dat nog lekker, maar nu heb ik een volwassen rijstepap gemaakt. Deze rijstepap met koffie en vanille is een 2.0 versie van de pap die we vroeger kregen.   Rijstepap   Ik heb voor deze rijstepap dessertrijst gebruikt. Dit is een […]

Havermout, banaan en pindakaascake

Havermout, banaan en pindakaascake

Peanut butter and jelly is een klassieke en populaire Amerikaanse combi. Het is een boterham besmeerd met pindakaas en jam erop oftewel PB&J. Ik heb het gecombineerd in deze heerlijke havermout, banaan en pindakaascake. Dit wil je proberen!   Ontbijt   Je kunt deze cake warm of koud eten en het is lekker als ontbijt. […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden