Bananenbrood met cranberries en spijs

Bananenbrood met cranberries en spijs

Is het een bananenbrood of een Kerststol? Het is een combinatie van deze twee. Een makkelijk te maken Kerststol c.q. bananenbrood met de smaken van december erin. Een overheerlijk bananenbrood met cranberries en spijs, pistachenoten en speculaaskruiden. Dit wil je proeven!   Bananenbrood   Bananenbrood is een mooie manier om overrijpe bananen te verwerken. En […]

Zelf rode bessenjam maken

Zelf rode bessenjam maken

Wat doe je als je super verse rode bessen van Berrybrothers ontvangt? Dan ga je daar gelijk mee aan de slag natuurlijk. Ik heb hiervan een heerlijke jam gemaakt en die jam weer verwerkt in een lekker taartje. Omdat het december is, heb ik winterse smaken aan de jam toegevoegd zoals speculaaskruiden en mandarijn. Zelf […]

Wentelteefjes gevuld met perenjam

Wentelteefjes gevuld met perenjam

Een verwennerij als ontbijt op een speciale morgen. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen als je alle tijd hebt om uitgebreid te ontbijten met elkaar. Jong en oud zullen deze feestelijke wentelteefjes gevuld met perenjam erg lekker vinden. Een soort perentaartje op je bord, wie wil dat nou niet?   Wentelteefjes   Wij aten vroeger […]

Jam van mandarijnen

Jam van mandarijnen

Manlief is van de mandarijntjes, maar ik had een soort gekocht wat hij niet zo lekker vond. Die bleven dus in de fruitschaal liggen en dat vind ik natuurlijk zonde. Als ik nu eens jam van mandarijnen ga maken, dan vindt hij het vast wel lekker. En dat was ook zo.   Jam van mandarijnen […]

Pumpkin spice latte overnight oats

Pumpkin spice latte overnight oats

Ik had nog een halve in de oven gegaarde muskaat pompoen over en heb daar deze goddelijk lekkere Pumpkin spice latte overnight oats van gemaakt. Een heerlijk ontbijt die echt bij de herfst past. Ik heb de gegaarde pompoen eerst gepureerd tot een mooi glad mengsel en dit met de rest gemengd. Op smaak gebracht […]

Noten en havermoutrepen

Noten en havermoutrepen

Noten en havermoutrepen zijn heerlijke snacks voor de lekkere trek tussendoor. Niet per se helemaal gezond omdat er roomboter en aardig wat maple syrup in zit. Je kunt dit eventueel vervangen door kokosolie en agavesiroop of een ander zoetmiddel.   Havermout   Je kunt havermout voor zoveel verschillende recepten gebruiken: ‘s morgens als ontbijt de […]

Kwark met geroosterde druiven

Kwark met geroosterde druiven

Een feestelijk ontbijtje voor een speciale dag. Serveer kwark met geroosterde druiven als ontbijt of zelfs heerlijk als nagerecht. Door de druiven te roosteren met de honing worden ze nog zoeter en de smaak nog intenser. Rooster ze de avond ervoor en schep ze de volgende ochtend op een glas of schaaltje met kwark.   […]

Toast met scrambled eggs en zalmforel

Toast met scrambled eggs en zalmforel

Ik heb een hele luxe toast voor jullie. Maak het op een zondagmiddag, een speciale dag of zomaar. Deze toast met scrambled eggs en zalmforel is een verwengerecht, je zou het zelfs als avondeten kunnen maken.   Scrambled eggs   Roerei oftewel scrambled eggs is een heerlijke manier om eieren te bereiden. Het is een […]

Appel en peercompote

Appel en peercompote

Ik mocht weer lekkere appels en peren van onze lokale appelboer ontvangen. Tevens had ik nog heerlijke appelsap van hun in huis. Hiermee heb ik deze lekkere appel en peercompote zonder toegevoegde suiker gemaakt. Een compote met hele partjes appel en peer, lekker bij hartige zowel als zoete gerechten.   Compote   Ik vind compote […]

Tapiocapudding met aardbeien

Tapiocapudding met aardbeien

Ik had nog een pot tapiocakorrels staan en heb die weer eens uit de kast getrokken en deze heerlijke tapiocapudding met aardbeien van gemaakt. Wij hebben het als ontbijt gegeten, maar het is ook lekker als tussendoortje of zelfs als nagerecht. Omdat de Hollandse aardbeien nu in het seizoen zijn, heb ik deze gebruikt. Je […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden