Deze verantwoorde banaan chocolade havermuffins zijn gemaakt met eenvoudige ingrediënten die goed voor je zijn, zoals haver, bananen en cacaopoeder. Ze zijn glutenvrij en kunnen gemakkelijk zuivelvrij en geraffineerde suikervrij worden gemaakt. Maak een portie klaar met die bruine bananen op je aanrecht voor een eenvoudig ontbijt of een gezonde snack voor onderweg!
Deze heerlijke muffins zijn gemaakt met verantwoorde ingrediënten. Laten we er meteen in duiken!

 

Havermuffins

 

Deze gezonde muffins zijn rijk en smeuïg en met veel smaak! Ze lijken eigenlijk een beetje op chocolade bananenbroodmuffins.
Dit eenvoudige recept is gemaakt met verantwoorde alledaagse ingrediënten, waardoor het een geweldig recept is voor een gezond ontbijt!
Hoewel dit een redelijk gezond recept is, voegen we toch wat chocolade toe in de vorm van cacaopoeder en chocoladestukjes, we willen tenslotte extra lekkere muffins!

Banaan chocolade havermuffins

 

Ingrediënten:

 

Havervlokken. Dit recept vereist geen bloem, maar alleen haver! Door ze in de keukenmachine te pulseren ontstaat er een havermeel. Zorg ervoor dat je glutenvrije haver gebruikt als je dat nodig hebt. Haver levert veel volle granen aan dit recept.

Overrijpe bananen voegen natuurlijke zoetheid toe aan deze muffins, samen met bananensmaak.

Eieren voegen structuur en luchtigheid toe.

Chocoladestukjes. Ik raad zeker aan om chocoladestukjes te gebruiken in dit recept, maar je kunt er meer of minder gebruiken, afhankelijk van je voorkeuren. Gebruik indien nodig zuivelvrije chocoladestukjes, of indien gewenst zelfs mini-chocodrops.

 

Vervangingen:

 

Dit recept kan eenvoudig zuivelvrij worden gemaakt met zuivelvrije yoghurt en chocoladestukjes.

Suiker. Ik heb geen suiker gebruikt in dit recept. De overrijpe bananen maken de muffins al een beetje zoet. Wil jij ze toch zoeter hebben, gebruik dan (riet)suiker, suikervervanger of een paar zoete dadels in het beslag.

 

Meer muffins om van te houden:

 

Ontbijtmuffins met zomerfruit
Banaanmuffins met dadel
Pompoencake muffins
Havermuffins met noten
Ricotta, citroen en maanzaad muffins
Appeltaart muffins met rozijnen

 

Tips:

 

Laat het beslag niet op uw aanrecht rusten. Deze kun je het beste meteen bakken.

In de koelkast blijven de muffins gedurende 5-7 dagen goed.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Banaan chocolade havermuffins: