In de lente Foodybox van Kroon op het Werk zaten twee potten pindakaas van De Pindakaaswinkel. Eentje was de karamel zeezout (yum) en de andere met witte chocolade stukjes erin. Met die laatste ben ik gelijk aan de gang gegaan, ik kreeg namelijk spontaan het idee om er cupcakes van te maken. En ik kan […]
Deze kleine blauwe bessen bliss balls vol met smaak geven je alle energie die je nodig hebt als een opkikkertje in de middag. In de balletjes zitten alleen maar goede ingrediënten! Gemakkelijk van tevoren gemaakt en gewoon perfect om rechtstreeks uit de koelkast te pakken of in broodtrommels te verpakken. Ik heb de koelkast de […]
Af en toe heb ik trek in iets zoets en dan zijn energieballetjes ideaal om de lekkere trek te stillen. Deze rum raisin bliss balls zijn een makkelijke en gezonde no-bake snack! Ze zitten boordevol lekkere en verantwoorde ingrediënten, zoals havervlokken, medjoul dadels, notenboter en rozijnen. Dit recept maak je in 10 minuten en is […]
In plaats van cinnamon rolls, heb ik nu limoen broodjes gemaakt. Ik heb het gemaakt na het idee van een recept van de Britse Nadiya Hussain’s. Nadiya is een Britse televisiekok, auteur en televisiepresentator. Ze werd bekend na het winnen van de zesde serie van BBC’s The Great British Bake Off. Lemon drizzle swirls heet […]
Mijn broer die meer dan 30 jaar chef op Ibiza geweest is, deelt dagelijks zijn recepten die hij op dat moment thuis maakt, op de familie-app. Gisteren maakte hij een citroencake en die zag er verdomd lekker uit. Gelijk hem maar om het recept gevraagd, daar is hij altijd karig mee en je krijgt heel […]
Wij waren samen een paar dagen naar Terschelling geweest om lekker uit te waaien. Behalve dat we heerlijk zijn uitgerust, hebben we heel goed gegeten daar en hebben we ook nog een culinaire tour over het eiland gedaan. Bij een gepassioneerde whisky en rum bottelaar hebben we diverse whisky’s en rum geproefd en een paar […]
Ik mocht in de sustainable box van Kroon op het Werk I Am Organic bananen ontvangen. Heerlijk om zo op te eten, maar ook fijn om het in een gerecht te verwerken. Omdat het nu wat kouder wordt, vind ik het fijn om warme ontbijtjes te eten. Daarom heb ik met deze biologische bananen een […]
Ik had heel veel passievruchten in de aanbieding bij mijn groenteboer gekocht. Een paar had ik al gebruikt voor een heerlijke Pornstar Martini cocktail. De rest wilde ik gebruiken in een kwarktaartje, maar ik vond het eigenlijk te warm om dit te maken. Wat ga ik met de rest doen? Nou…..die cocktail was wel goddelijk […]
Het is zomer en het is behoorlijk warm. Tijd voor lekker zelfgemaakt ijs. Deze keer heb ik een heerlijk yoghurtijs met kersencompote swirl gemaakt. Omdat de kersen nog in het seizoen zijn, wil ik dit graag zo vaak mogelijk eten of verwerken in een gerecht. Nou dat is goed gelukt met dit ijs, lekker fris […]
Ik deed weer mee aan – de voorlopig laatste –swiepswoepswap van Mandy&More. Je kunt bij deze receptenswap opgeven aan wat voor soort receptensite je gekoppeld wil worden. Ik heb me deze keer laten verrassen en werd gekoppeld aan Evelien van gezellige recepten. Om mezelf uit te dagen, heb ik toch weer gekozen om iets te […]