Hazelnootpasta liefhebbers, deze is voor jullie! Deze koeken gevuld met hazelnootpasta zijn net als klassieke chocoladekoeken, maar ze zijn gevuld met gesmolten hazelnootpasta. Ik kan me geen betere verrassing bedenken om in te bijten! Ze zijn warm, kleverig en een van mijn favorieten! Hazelnootpasta is een van mijn favoriete guilty pleasures! Heerlijk rechtstreeks uit een […]
Heerlijk ….. het is najaar en de verse vijgen liggen te lonken bij de groenteboer. Ik heb twee potten met heerlijke vijgenjam met kardemom, saffraan en rozenwater ervan gemaakt. En met die jam weer deze verrukkelijke kruimeltaart met vijgenjam en walnoten. Perfect voor bij de thee of koffie, of serveer het warm als een kruimelig […]
We lagen op het strand en toen kwam onze lokale ijsboer met zijn karretje eraan. Nou de meisjes vlogen ernaartoe natuurlijk en vroegen of ik ook een ijsje wilde hebben. Ze namen een bolletje romig yoghurtijs met Amarena kersen voor me mee. Tjonge, dat was lekker zeg! Ja dan wil ik het natuurlijk gelijk ook […]
De meisjes waren te logeren en wilden natuurlijk weer bakken. Brownies, daar hadden ze zin in. Ik dacht dat ik nog genoeg chocolade in huis had, maar helaas. Wel had ik nog een zak Callebaut chocolade druppels Gold liggen in de voorraadkast. Laten we brownies maken met deze chocolade, zei ik tegen ze en dat […]
Deze verantwoorde banaan chocolade havermuffins zijn gemaakt met eenvoudige ingrediënten die goed voor je zijn, zoals haver, bananen en cacaopoeder. Ze zijn glutenvrij en kunnen gemakkelijk zuivelvrij en geraffineerde suikervrij worden gemaakt. Maak een portie klaar met die bruine bananen op je aanrecht voor een eenvoudig ontbijt of een gezonde snack voor onderweg! Deze heerlijke […]
Het is binnenkort weer Valentijnsdag (en mijn verjaardag!), tijd om weer een Valentijns-recept te maken. Nu ben ik niet zo’n koekenbakster, maar heel af en toe waag ik mij aan het bakken van koekjes. Deze mooie rode Red velvet koeken hebben licht knapperige randen en zijn lekker smeuïg vanbinnen. Lekker vol met stukjes witte chocolade […]
Deze scones met blauwe bessen en citroen zijn lekker kruimelig en toch smeuïg en perfect voor ontbijt, brunch, theekransjes en nog veel meer! Het was alweer een tijd geleden dat ik scones gemaakt had en nu had ik er ineens zin in. Deze scones zitten boordevol sappige blauwe bessen en heerlijke citroen. Ze zijn boterachtig […]
In de Foodybox herfst zaten o.a. heerlijke kruidnoten van Peppernuts Holland in de smaken Cookie dough, Piña Colada en Appeltaart. Zalig natuurlijk om zo op te eten, maar ik wilde er iets bijzonders mee doen. Het zijn de verrukkelijke Blondies met pepernoten en peer geworden. Een zalige versnapering om te maken voor Sinterklaas of als […]
In de lente Foodybox van Kroon op het Werk zaten twee potten pindakaas van De Pindakaaswinkel. Eentje was de karamel zeezout (yum) en de andere met witte chocolade stukjes erin. Met die laatste ben ik gelijk aan de gang gegaan, ik kreeg namelijk spontaan het idee om er cupcakes van te maken. En ik kan […]
Deze kleine blauwe bessen bliss balls vol met smaak geven je alle energie die je nodig hebt als een opkikkertje in de middag. In de balletjes zitten alleen maar goede ingrediënten! Gemakkelijk van tevoren gemaakt en gewoon perfect om rechtstreeks uit de koelkast te pakken of in broodtrommels te verpakken. Ik heb de koelkast de […]