In de lente Foodybox van Kroon op het Werk zaten twee potten pindakaas van De Pindakaaswinkel. Eentje was de karamel zeezout (yum) en de andere met witte chocolade stukjes erin. Met die laatste ben ik gelijk aan de gang gegaan, ik kreeg namelijk spontaan het idee om er cupcakes van te maken. En ik kan jullie verklappen dat deze pindakaas cupcakes met witte chocolade een schot in de roos waren. In de cupcakes en in de pindakaastopping zitten kleine stukjes witte chocolade verstopt, ik waande mij in de pindakaashemel!

 

Cupcakes

 

Ik ben niet zo’n bakster, maar dit recept voor cupcakes is supermakkelijk en kan bijna niet mislukken. Het is een bijzonder recept waarbij je eieren, gecondenseerde melk, olie, vanille, zelfrijzend bakmeel en natuurlijk die lekkere pindakaas met stukjes noot in verwerkt.
Waarschijnlijk niet een cupcake recept wat jij gewend bent, maar geloof me het werkt.
En als het bij mij in een keer lukt, dan lukt het jou zeker ook.
Let wel; de cupcakes zijn supersnel gaar, na 15 minuten waren ze bij mij eigenlijk iets te gaar geworden. Check daarom na ongeveer 12 minuten of ze al klaar zijn.

 

Pindakaas

 

De pindakaas van De Pindakaaswinkel zijn superlekker en bestaan alleen maar uit pinda’s en een beetje kokosolie. De pindakaas wordt met veel liefde handgemaakt, hierdoor is elk potje uniek. De Pindakaaswinkel biedt wel 10 verschillende smaken aan waardoor je kunt blijven variëren. Deze pindakaas wordt in 700 verschillende winkels verkocht maar je kunt ze ook online in hun webshop bestellen.
Nou die Witte Chocolade Pindakaas was een succes, nu nog iets lekkers verzinnen met de Karamel Zeezout Pindakaas.

 

Ook zo dol op pindakaas? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor jou:

Cacao pindakaas smoothie
Pindakaas proteïne bliss balls
Overnight oats met cacao en pindakaas
Pindakaaskoekjes met 4 ingrediënten
Pindakaas chocolade mug cake
Reese’s pindakaas fudge
Pindakaas chocoladereep

 

Topping

 

De topping is heel simpel te maken, je klopt de slagroom namelijk lobbig met suiker en daarna doe je de pindakaas erbij en klopt het nog voorzichtig door de slagroom. Klop het niet te lang, want dan gaat de slagroom in de schift!
Je kunt de topping eventueel al een dag van tevoren maken en in de spuitzak in de koelkast bewaren. Ik heb geen kartel spuitmondje gebruikt, was bang dat de stukjes chocolade hierachter zouden blijven hangen.

 

Tips:

 

In plaats van gesmolten kokosolie, kan je ook boter of zonnebloemolie gebruiken. De boter maakt de cupcakes minder smeuïg.

Je zou ook eventueel een ander soort pindakaas kunnen gebruiken, maar deze met die witte chocoladestukjes erin is wel erg lekker.

Je kunt de topping eventueel nog bestrooien met gehakte pinda’s of witte chocoladestukjes.

Bewaar de cupcakes in de koelkast, maar serveer ze op kamertemperatuur.

 

 

Recept Pindakaas cupcakes met witte chocolade: