Key lime pie ijs

Key lime pie ijs

Dit is de beroemde taart uit Florida maar dan in ijsvorm. Dit Key lime pie ijs maak je zonder ijsmachine. Je hebt bijna geen werk aan dit zalige ijs, je moet alleen wel even geduld hebben voordat het bevroren is. Dit moet je proeven!   Key Lime Pie   Zoals jullie inmiddels wel weten, heeft […]

Ananas banaanijsje

Ananas banaanijsje

Het is een warme dag en je hebt nu zin in een ijsje. Maak dan snel dit ananas banaanijsje, klaar in een mum van tijd en ontzettend lekker. Het is een soort softijs wat je maakt in je keukenmachine. Je moet natuurlijk wel bevroren fruit in de vriezer hebben liggen en dan mixen en smullen […]

Key Lime Pie Cocktail

Key Lime Pie Cocktail

Manlief heeft 24 jaar in Florida gewoond en is gek op de bekende Key Lime Pie die daar vandaan komt. Van heb ik hem verwend met een frozen Key Lime Pie Cocktail. Tjonge wat was dat lekker zeg, niet alleen hij vond het super maar ik ook.   Key Lime Pie   Deze beroemde taart […]

Kokos vogelnestjes met dragee eitjes

Kokos vogelnestjes met dragee eitjes

Ik ben gek op kokosmakronen en deze kan je heel makkelijk zelf maken. Omdat het bijna Pasen is heb ik deze keer samen met de kleinkinderen Kokos vogelnestjes met dragee eitjes gemaakt. Ze vonden het niet alleen heel erg leuk om te maken, maar ook nog eens heel erg lekker. Smullen maar! Kokosmakronen   Het […]

Reese’s pindakaas fudge

Reese’s pindakaas fudge

Ja bij dit recept wil ik jullie een waarschuwing vooraf geven. Namelijk voor niet maken …… het is verslavend lekker! Ik heb jullie gewaarschuwd hè, dus niet achteraf komen klagen (haha). Nee alle gekheid op een stokje, deze Reese’s pindakaas fudge is heerlijk, vooral als je gek op chocolade en pindakaas bent.   Reese’s Peanut […]

Chocolade fudge met Amarula

Chocolade fudge met Amarula

Met slechts een paar ingrediënten tover je een super lekkere fudge uit de keuken. Decadente chocolade fudge met Amarula cream. Wie wil dat nou niet?   Fudge   Fudge wordt meestal gemaakt van suiker, boter en melk. Door het te verwarmen tot 116 ° C en daarna de ingrediënten te mengen krijg je een gladde […]

Perentaartjes met amandelspijs en speculaaskruiden

Perentaartjes met amandelspijs en speculaaskruiden

Ik had heerlijke Sweet Sensation peren gekregen. Deze peer is een nieuw Nederlands ras, lekker stevig, zoet en sappig. Natuurlijk heerlijk om uit het vuistje te eten, maar ook leuk om er iets lekkers mee te maken. Het zijn deze perentaartjes met amandelspijs en speculaaskruiden geworden.   Dit taartje is een heel oud recept van […]

Vietnamese koffie milkshake

Vietnamese koffie milkshake

Koffiedrinken in Vietnam is een beleving op zich. In de vele koffiehuisjes kan je genieten van de sterke koffie. En van die heerlijke sterke koffie maken ze weer een Vietnamese koffie milkshake.   Koffie   Vietnam is een echt koffiedrinkend land. Niet alleen drinken ze het veel, maar verbouwen ze ook koffiebonen. Koffiebonen is een […]

Rocky Road voor Halloween

Rocky Road voor Halloween

Ik zag nog een zak mini marshmallows liggen in een keukenkastje. Daar moest ik nog iets van maken, maar wat. Omdat het oktober is en die marshmallows top zijn in een rocky road, was het een goed excuus om een Rocky Road voor Halloween te maken. Toch? Dus ons dorp ingegaan op zoek naar passend […]

Nectarine en Amaretto crumble

Nectarine en Amaretto crumble

Deze Nectarine en Amaretto crumble is een heerlijk ‘volwassen’ nagerecht. Het volwassene zit em in de drank die erin verwerkt zit. Namelijk de Italiaanse Amaretto likeur. Deze likeur gaat heel goed samen met de nectarines en de Amaretti crumble. Het is een niet te moeilijk te bereiden toetje, dus geen excuses om het niet eens […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden