Nectarine en Amaretto crumble

Nectarine en Amaretto crumble

Deze Nectarine en Amaretto crumble is een heerlijk ‘volwassen’ nagerecht. Het volwassene zit em in de drank die erin verwerkt zit. Namelijk de Italiaanse Amaretto likeur. Deze likeur gaat heel goed samen met de nectarines en de Amaretti crumble. Het is een niet te moeilijk te bereiden toetje, dus geen excuses om het niet eens […]

Ruby chocolade ijs

Ruby chocolade ijs

Ruby chocolade of roze chocolade is na de pure, melk en witte chocolade de vierde chocoladesoort. Het heeft een prachtige natuurlijke roze kleur, zonder toegevoegde kleurstoffen en/of smaakstoffen. De cacaobonen hebben een roze/rode kleur en daardoor is de chocolade roze. De smaak heeft een hint van rood fruit. Deze chocolade is in 2018 door de […]

Vlierbloesemijs

Vlierbloesemijs

Het is voorjaar de vlier staat weer in bloei. Elk jaar probeer ik ze toch wel te plukken en meestal maak ik er heel veel vlierbloesemsiroop van, waar ik de rest van het jaar weer van kan genieten. En nu heb ik van die heerlijke siroop weer vlierbloesemijs gemaakt. IJs bereid op de super makkelijke […]

Zwarte knoflook ijs met whisky

Zwarte knoflook ijs met whisky

Ik mocht van een paar bollen zwarte knoflook ontvangen van Zwarte Knoflook. Nou dan beginnen mijn hersenen overuren te maken, want ik wil hiermee natuurlijk hele bijzondere receptjes maken. Omdat zwarte knoflook een hele speciale, beetje dropachtige en zoete smaak heeft ben ik gaan experimenteren om er ijs van te maken. Ik had al eens […]

Stroopwafelijs

Stroopwafelijs

Mijn guilty pleasure is stroopwafelijs. Nu had ik nog vier stroopwafels over van deze stroopwafel muffins. Die lagen al een tijdje naar mij te lonken op het aanrecht. Was ook zeer verbaasd dat hubbie ze nog niet verorberd had. In het weekend maak ik altijd een toetje en toen ik mij afvroeg wat ik zou […]

Roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten

Roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten

Dit roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten is super simpel te bereiden. Goed gevuld met een lekkere bite, ja dit wil jij eten. Serveer het als nagerecht of als heerlijke verwennerij op een warme dag. Voor dit ijs heb je helemaal geen ijsmachine nodig, je klopt de slagroom met gecondenseerde melk op en zet […]

Witte Kerstfudge vormpjes

Witte Kerstfudge vormpjes

Deze Witte Kerstfudge vormpjes zijn een leuke traktatie om weg te geven met de feestdagen. Pak ze mooi in doorschijnend folie, rode strik eromheen en een lief kaartje eraan en je verrast iedereen met zo’n cadeautje.   In de witte chocolade komen de rode balletjes heel goed uit. Je kunt ook andere taartendecoraties erin gebruiken, […]

Klassieke Amerikaanse pompoentaart

Klassieke Amerikaanse pompoentaart

Omdat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, vieren we hier de Amerikaanse feestdagen. Zo ook Thanksgiving (4e donderdag in november). Al jaren vraagt hij mij om een pumpkin pie te maken, nu is het er eindelijk van gekomen. Het is een klassieke Amerikaanse pompoentaart geworden.   Bedenk wel van te voren dat je deze […]

Sinterklaas Rocky Road

Sinterklaas Rocky Road

Voor de kleinkinderen heb ik deze Sinterklaas Rocky Road gemaakt. En man oh man, wat stonden ze te glunderen toen ze deze kregen. Ze geloven nog in Sinterklaas en vanaf september hadden ze het er al over. En maar Sinterklaas liedjes zingen, terwijl de mussen van het dak vielen van de warmte.   Ik heb […]

Stoofperenijs met een stoofpeertje en kletskop

Stoofperenijs met een stoofpeertje en kletskop

Dit stoofperenijs met een stoofpeertje en kletskop is zo lekker en eigenlijk helemaal niet moeilijk te maken. Je moet wel zelf stoofpeertjes maken en dit vergt even tijd, maar ja dan kan je ook wel een heel bijzonder en feestelijk dessert maken voor bijvoorbeeld de Kerstdagen.   Allereerst maak je stoofpeertjes voordat je dit ijs […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden