Deze rijke en romige chocoladetruffels met rode wijn zullen je verassen. Ze zijn decadent en boordevol chocoladesmaak. Het beste deel, ze hebben een vleugje rode wijn in zich. Het is subtiel, maar geeft deze truffels de perfecte gladde afdronk die in je mond zal smelten.
Ongelooflijk lekkere donkere chocoladetruffels met rode wijn zijn het perfecte dessert voor volwassenen of een gemakkelijk zelfgemaakt cadeau idee voor een dierbare. Wie houdt er niet van rode wijn en chocolade? Zo’n geweldige smaakcombinatie.

 

Truffels

 

Een chocolade truffel is een balletje gemaakt van chocolade ganache. Ganache is een chocolademengsel met room (soms ook met roomboter). Chocolade truffels kunnen extra op smaak worden gebracht door likeur of andere smaakmiddelen. De truffels worden gerold in cacaopoeder. Echte chocoladetruffels worden meestal met de hand gemaakt. En deze huisgemaakte rode wijn chocolade truffels zijn heerlijk.
Ben jij ook zo gek op truffels? Probeer dan ook eens deze heerlijke Ruby chocolade truffels of Witte chocolade truffels met Amarula.

 

Maken

 

Deze decadente rode wijn chocolade truffels zijn helemaal niet moeilijk te bereiden. Hak de chocoladereep in stukjes. Verwarm de gecondenseerde melk met de rode wijn in een steelpan op laag tot middelhoog vuur tot het mengsel warm/heet is. Zet het vuur uit en voeg de chocoladestukjes toe. Giet het in een kom en dek het mengsel af en zet het een paar uur in de koelkast om op te stijven.
Maak dan bolletjes van de ganache en rol ze door de cacaopoeder. De chocoladetruffels zijn klaar om van te smullen!

 

Rode wijn chocolade truffels

Rode wijn*

 

Ik zou een fruitige niet te zware rode wijn voor deze truffels gebruiken, zoals bijvoorbeeld een Pinot Noir, Syrah of een Merlot. Wellicht heb jij een favoriete fruitige rode wijn, gebruik die dan.
De wijn overheerst niet, maar je proeft het toch wel. Wellicht dat ik ga experimenteren met meer wijn en minder gecondenseerde melk.

 

Bewaren

 

Bewaar de truffels in een afgesloten bakje in de koelkast. Daar blijven ze wel een tijdje goed.

 

 

Recept Rode wijn chocolade truffels: