Banoffee pie granola

Banoffee pie granola

Combineer bananenchips, karamel en pure chocolade met havervlokken en pecannoten voor een heerlijke granola die net zo lekker is op yoghurt als op bijvoorbeeld ijs. Ben je gek op banoffee pie, dan is deze banoffee pie granola echt iets voor jou. Niet per se heel gezond, maar wel echt heel erg lekker. Een dessert als […]

Deze pindakaas chocolade taartjes hebben een knapperige bodem

Pindakaas chocolade taartjes

Deze pindakaas chocolade taartjes hebben een knapperige bodem die ik kant-en-klaar gekocht heb. De vulling bestaat uit een mega romige pindakaas en het heeft een zachte chocolade topping. Je hebt maar 7 ingrediënten nodig om aan de slag te gaan. De pindakaasvulling en chocoladetopping zijn no-bake, en de bodem koop je. Waarschuwing vooraf: dit gebakje/koek […]

Rode wijn chocolade truffels

Rode wijn chocolade truffels

Manlief was jarig en dan verwen ik hem extra. Nu is hij gek op rode wijn en op chocolade. Ik heb deze twee gecombineerd in deze goddelijke rode wijn chocolade truffels. Deze rijke en romige chocoladetruffels met rode wijn zullen je verassen. Ze zijn decadent en boordevol chocoladesmaak. Het beste deel, ze hebben een vleugje […]

Friese Beerenburg bonbons

Friese Beerenburg bonbons

Toen ik bij Tessa Couperus van PaTESSerie een recept voor Friese Beerenburg bonbons voorbij zag komen, wist ik gelijk dat ik deze wilde maken voor manlief. Hij is namelijk Fries van origine en gek op Beerenburg. En hij is binnenkort jarig, dit is dus een heerlijke traktatie voor deze dag.   Beerenburg   De Nederlandse […]

Schwarzwalder kirsch croissant

Schwarzwalder kirsch croissant

Ik heb toch een heerlijk verwenontbijtje voor de feestdagen voor jullie. Deze Schwarzwalder kirsch croissants zijn trouwens ook heerlijk bij de brunch mochten jullie dat gaan doen. En als je er een scheutje Kirsch in verwerkt kan je het zelfs ’s middags als gebakje serveren. Niet te veel moeite voor een heerlijke aangeklede croissant.   […]

In cider gestoofde peren

In cider gestoofde peren

Wij zijn gek op stoofpeertjes en ik probeer ze elke keer op een andere manier te bereiden. Deze keer zijn het in cider gestoofde peren geworden. In de perencider waarin ik de peertjes gestoofd heb, is alleen nog maar suiker en een vanillestokje toegevoegd. Met slechts een paar ingrediënten maak je een heerlijk en feestelijk […]

Brownies met karamel

Brownies met karamel

Het was al een tijdje geleden dat ik iets gebakken had. Tijd om de oven weer aan te zetten en iets lekkers te maken. Ik vond nog een blikje zelfgemaakte dulce de leche in de koelkast en ik had eigenlijk zin in chocolade. Tada, het zijn overheerlijke brownies met karamel geworden. Tjonge wat hebben wij […]

Marshmallows met chocolade en rood fruit op de bbq

Marshmallows met chocolade en rood fruit op de bbq

Wij hadden een tijdje geleden bij de zoon van mijn man s’mores gegeten. Marshmallows geroosterd op een stokje boven de barbecue en daarna met chocolade tussen twee biscuitjes. De kleindochters smulden van deze Amerikaanse s’mores. Nu vinden ze heel veel toetjes zalig, maar ik had het idee dat ze dit toch wel heel erg lekker […]

Pindakaas ijslolly’s

Pindakaas ijslolly’s

De zomer is in volle gang en de temperaturen stijgen. Tijd om lekkere ijsjes te maken. En tjonge wat zijn deze pindakaas ijslolly’s oftewel magnums met chocolade lekker geworden zeg! Ben je gek op pindakaas, dan moet je dit eens proberen. Heel erg makkelijk om te maken en goddelijk lekker. Je moet wel een paar […]

Schwarzwalder Kirsch Pavlova

Schwarzwalder Kirsch Pavlova

De pavlova is een heerlijk nagerecht gemaakt van meringue met een topping erop. Die topping kan van alles zijn, van vers fruit in de zomer tot aan gestoofde peertjes in het najaar en cranberries in de winter. Omdat de kersen nu in het seizoen zijn, heb ik een Schwarzwalder Kirsch Pavlova gemaakt met lekker veel […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden