Ik heb toch een heerlijk verwenontbijtje voor de feestdagen voor jullie. Deze Schwarzwalder kirsch croissants zijn trouwens ook heerlijk bij de brunch mochten jullie dat gaan doen. En als je er een scheutje Kirsch in verwerkt kan je het zelfs ’s middags als gebakje serveren. Niet te veel moeite voor een heerlijke aangeklede croissant.

Schwarzwalder kirsch croissant

 

Schwarzwalder Kirsch Torte

 

De beroemde Schwarzwalder Kirsch taart uit Wenen was mijn inspiratie voor deze croissants. Een heerlijke chocoladetaart met kersen en slagroom, ik wil die nog steeds gaan maken. Maar deze Schwarzwalder kirsch croissants smaken ook top.
Ik heb ook eens op het TV-programma Masterchef Australië gezien dat ze Schwarzwalder kirsch croissants maakten, maar dit was echte hogeschool bakken. Daar waag ik mij maar niet aan.

 

Vulling

 

De vulling voor de croissants zijn kersenjam en opgeklopte slagroom met mascarpone. Door de mascarpone blijft de slagroom lekker stijf, wat dan je dan makkelijk in toefjes kunt spuiten. Gebruik wel een groot spuitmondje of helemaal geen spuitmondje in de spuitzak, anders gaat de chocolade er niet door (ik spreek uit ervaring, haha).
Ik heb dit mengsel gezoet met twee zakjes vanillesuiker, hierdoor is het helemaal niet zoet. Wil jij het zoeter maken als gebakje bijvoorbeeld, dan kan je nog extra poedersuiker gebruiken.

 

Voor extra chocoladesmaak* heb ik nog wat mini choco drops door het slagroommengsel gedaan. Je kunt ook wat chocolade schaven of raspen van een pure chocoladereep of de reep in kleine stukjes hakken.

 

En daarna heb ik nog cacaopoeder erop gestrooid. Want een Schwarzwalder kirsch taart bestaat natuurlijk uit chocolade, slagroom en kersen. Zo heb je dan toch de smaak van die taart te maken in een croissant.

 

Tip:

 

Ben jij ook zo gek op deze taart? Dan heb ik ook nog deze heerlijke recepten voor jou:

 

Schwarzwalder Kirsch Pavlova
Schwarzwalder Kirsch Trifle
Schwarzwalder kirsch granola
Schwarzwalder kirsch chiapudding

 

 

Recept Schwarzwalder kirsch croissant: