De pavlova is een heerlijk nagerecht gemaakt van meringue met een topping erop. Die topping kan van alles zijn, van vers fruit in de zomer tot aan gestoofde peertjes in het najaar en cranberries in de winter. Omdat de kersen nu in het seizoen zijn, heb ik een Schwarzwalder Kirsch Pavlova gemaakt met lekker veel kersen en een chocolademousse erin.

 

Pavlova

 

Een pavlova heeft dus als basis een meringue. Dit is opgeklopt eiwitschuim wat gebakken wordt in de oven. De buitenkant moet lekker krokant zijn en de binnenkant zacht.
Ik had heel veel eiwitten over omdat ik de eigelen had gebruikt voor het maken van vanille roomijs. Omdat ik niets weggooi, heb ik de eiwitten gebruikt voor deze pavlova.
Mocht je een pavlova willen maken en geen eiwitten overhebben, dan zijn er flesjes gepasteuriseerde eiwitten te koop in de supermarkten.
Je kunt het eiwitschuim in een cirkel lepelen zoals ik nu gedaan heb. Of je spuit het in een bepaalde vorm bakpapier, zoals bijvoorbeeld een hartvorm, kransvorm of kleine eenpersoons meringues.

 

Schwarzwalder Kirsch Torte

 

De beroemde Schwarzwalder Kirsch taart uit Wenen was mijn inspiratie voor deze pavlova. Een heerlijke chocoladetaart met kersen en slagroom, ik wil die nog steeds gaan maken. Maar deze Schwarzwalder Kirsch Pavlova smaakt net zo goed.
Ik moet er wel bij vertellen dat het een aardige klus is om het te maken. Houd daar dus rekening mee. Maar het is dan ook een nagerecht wat je alleen voor speciale etentjes maakt.

 

Misschien kan jij het jezelf wat makkelijker maken door een chocolade meringue te maken en dit te vullen met slagroom en kersen. Dan kan je de chocolademousse achterwege laten.
Voeg dan ongeveer 25 gram cacaopoeder door het opgeklopte eiwit en bak deze zoals hieronder beschreven.
Klop de slagroom op en vul hiermee de chocolademeringue en top het af met lekker veel kersen.

 

Tip:

 

Mochten de kersen niet meer in het seizoen zijn, neem dan die heerlijke Amarena kersen hiervoor in de plaats. Dan kan je dit nagerecht ook met de Kerst maken bijvoorbeeld.

 

 

Recept Schwarzwalder Kirsch Pavlova: