Ik heb toch een feestelijk nagerecht voor jullie. Deze pavlova krans met stoofpeertjes zal het super goed doen als dessert met de feestdagen. En het fijne ervan is dat je het meeste werk een dag van tevoren kunt doen, zodat je op de avond zelf bijna geen werk hebt aan dit zalig nagerecht. En zeg nou zelf, het ziet er toch feestelijk uit met die mooie donkerrode stoofpeertjes?

 

Pavlova

 

Pavlova’s zijn leuk en helemaal niet moeilijk om te maken. En het ziet er altijd feestelijk en indrukwekkend uit. Een pavlova bestaat uit een meringue, dit wordt gemaakt van stijfgeklopte eiwitten en suiker. Je lepelt het in een vorm op een bakplaat en bakt dit dan op lage temperaturen in de oven. De topping bestaat meestal uit stijfgeslagen room en vers fruit. Dit kan je allemaal van tevoren klaarmaken en dan hoef je de pavlova alleen nog maar af te maken vlak voordat je het gaat serveren. Ideaal dus als dessert om een etentje thuis.

 

Het lekkerste is als de meringue krokant van buiten is en lekker smeuïg vanbinnen. Dit krijg je door op het laatst azijn en maïzena door de stijfgeslagen eiwitten te mengen. En door de meringue op lage temperatuur te bakken in de oven, waarna deze het liefst de hele nacht in de oven (met de deur op een kier) verder uithardt.

 

Je kunt een grote pavlova, kleine eenpersoons pavlova’s maken of een krans zoals deze. Die doet het natuurlijk goed met de Kerst.
Ik heb de pavlova nu afgetopt met slagroom, maar je kunt ook mascarpone, een mengsel van mascarpone en slagroom of een mengsel van slagroom met hangop erop serveren.
Zomers kan je lekker vers rood fruit zoals aardbeien, frambozen, rode bessen of tropisch fruit zoals verse mango, ananas en/of passiefruit erop doen.
En in het najaar of ’s winters zijn deze stoofpeertjes, bramen, cranberrycompote en/of verse vijgen erg lekker.

Ik heb toch een feestelijk nagerecht voor jullie. Deze pavlova krans met stoofpeertjes zal het super goed doen als dessert met de feestdagen. En het fijne ervan is dat je het meeste werk een dag van tevoren kunt doen, zodat je op de avond zelf bijna geen werk hebt aan dit zalig nagerecht. En zeg nou zelf, het ziet er toch feestelijk uit met die mooie donkerrode stoofpeertjes? Pavlova Pavlova’s zijn leuk en helemaal niet moeilijk om te maken. En het ziet er altijd feestelijk en indrukwekkend uit. Een pavlova bestaat uit een meringue, dit wordt gemaakt van stijfgeklopte eiwitten en suiker. Je lepelt het in een vorm op een bakplaat en bakt dit dan op lage temperaturen in de oven. De topping bestaat meestal uit stijfgeslagen room en vers fruit. Dit kan je allemaal van tevoren klaarmaken en dan hoef je de pavlova alleen nog maar af te maken vlak voordat je het gaat serveren. Ideaal dus als dessert om een etentje thuis. Het lekkerste is als de meringue krokant van buiten is en lekker smeuïg vanbinnen. Dit krijg je door op het laatst azijn en maïzena door de stijfgeslagen eiwitten te mengen. En door de meringue op lage temperatuur te bakken in de oven, waarna deze het liefst de hele nacht in de oven (met de deur op een kier) verder uithardt. Je kunt een grote pavlova, kleine eenpersoons pavlova’s maken of een krans zoals deze. Die doet het natuurlijk goed met de Kerst. Ik heb de pavlova nu afgetopt met slagroom, maar je kunt ook mascarpone, een mengsel van mascarpone en slagroom of een mengsel van slagroom met hangop erop serveren. Zomers kan je lekker vers rood fruit zoals aardbeien, frambozen, rode bessen of tropisch fruit zoals verse mango, ananas en/of passiefruit erop doen. En in het najaar of ’s winters zijn deze stoofpeertjes, bramen, cranberrycompote en/of verse vijgen erg lekker. Tips: De meringue kan je al een paar dagen vooruit maken. Wikkel het in huishoudfolie en vervolgens in folie en bewaar op een koele droge plek. De slagroom op de meringue heb ik opgeklopt met ‘maar’ twee zakjes vanillesuiker. Meer suiker is niet nodig, omdat de meringue en de stoofpeertjes al heel veel suiker bevatten. Het recept van de stoofpeertjes* vind je hier. Recept Pavlova krans met stoofpeertjes:   Pavlova krans met stoofpeertjes

 

Tips:

 

De meringue kan je al een paar dagen vooruit maken. Wikkel het in huishoudfolie en vervolgens in folie en bewaar op een koele droge plek.

Je kunt in plaats van de eieren te scheiden, ook vloeibaar eiwit in de supermarkt kopen. AH heeft flesjes van het merk Two Chicks van 500 gram.

De slagroom op de meringue heb ik opgeklopt met ‘maar’ twee zakjes vanillesuiker. Meer suiker is niet nodig, omdat de meringue en de stoofpeertjes al heel veel suiker bevatten.

Het recept van de stoofpeertjes* vind je hier.

 

 

Recept Pavlova krans met stoofpeertjes: