Custardmousse met rabarber

Custardmousse met rabarber

Een heerlijke custardmousse gecombineerd met in de oven gepocheerde rabarber. Deze custardmousse met rabarber is een viering van de rabarber. Wat de smaakpapillen zo prikkelt zijn de verschillende smaken en contrasterende texturen. In dit dessert hebben we zure rabarber met de zoete, zachte en fluweelzachte custard. Als je van rabarber houdt, zal je dol zijn […]

Pannenkoeken plank

Pannenkoeken plank

Behalve een lekkere borrelplank kan je ook eens een pannenkoeken plank maken. Maak dit bijvoorbeeld op een speciale dag zoals Moederdag, Valentijnsdag of met feestdagen zoals Pasen of Pinksteren als je een lekker lang weekend hebt. Verwen je lief met pannenkoekjes en allerlei andere heerlijkheden op een plank en genieten maar!   Pannenkoeken plank   […]

Schwarzwalder Kirsch Pavlova

Schwarzwalder Kirsch Pavlova

De pavlova is een heerlijk nagerecht gemaakt van meringue met een topping erop. Die topping kan van alles zijn, van vers fruit in de zomer tot aan gestoofde peertjes in het najaar en cranberries in de winter. Omdat de kersen nu in het seizoen zijn, heb ik een Schwarzwalder Kirsch Pavlova gemaakt met lekker veel […]

Pavlova met bloedsinaasappels

Pavlova met bloedsinaasappels

Het is momenteel het seizoen van de bloedsinaasappels én Valentijnsdag zit eraan te komen. Daarom heb ik een heerlijke pavlova met bloedsinaasappels gemaakt. Ziet het er niet prachtig uit? Natuurlijk kan je ook een ronde pavlova maken, maar ik vond een hartvorm wel zo leuk. Lekkere zoete meringue met een topping van die mooie rode […]

Pavlova krans met stoofpeertjes

Pavlova krans met stoofpeertjes

Ik heb toch een feestelijk nagerecht voor jullie. Deze pavlova krans met stoofpeertjes zal het super goed doen als dessert met de feestdagen. En het fijne ervan is dat je het meeste werk een dag van tevoren kunt doen, zodat je op de avond zelf bijna geen werk hebt aan dit zalig nagerecht. En zeg […]

Mokkamousse met tahinslagroom

Mokkamousse met tahinslagroom

Een super simpel te maken toetje, maar oh zo lekker. Deze mokkamousse met tahinslagroom is in een mum van tijd gemaakt. Serveer het in een mooi glas en je hebt een feestelijk toetje. Ik ben gek op mokka en tahin en deze twee smaken gaan heel goed samen in dit nagerecht. Het is altijd maar […]

Krokante courgetti

Krokante courgetti

We hadden zin om te snacken, maar zoals meestal had ik niets in huis. Ja er lag nog een courgette in de koelkast. Wat kan ik daar mee doen? Als je zin hebt om te snacken, dan betekent dat meestal niet dat je zin hebt in iets ‘gezonds’. Meestal is dat dan iets zondigs hè? […]

Haagse bluf

Haagse bluf

Voor een online fotografie workshop moesten we Haagse bluf maken. Dat kwam goed uit want dit recept stond al heel lang op mijn to cook lijstje. Een lekker luchtig ouderwets toetje gemaakt van slechts een paar ingrediënten.   Haagse bluf   Het is een klassiek nagerecht die zijn oorsprong dus in Den Haag heeft. Maar […]

Limoncello Tiramisu met frambozen

Limoncello Tiramisu met frambozen

Zo ongeveer een keer per maand komt de familie eten en dan doe ik natuurlijk mijn best om iets lekkers te bereiden. Heb altijd wel het idee dat men dit van mij verwacht (haha). Maar ja soms vinden ze de meest simpele gerechten het lekkerst, dus hoef ik me niet al te druk te maken. […]

Kruisbessenpotjes met meringue

Kruisbessenpotjes met meringue

Kruisbessen doen mij denken aan mijn oma en opa. Zij hadden deze struiken in de tuin staan en wij aten ze rechtstreeks van de struik. Wij vonden ze wel een tikje zuur, weet ik nog. Maar de jam die oma ervan maakte was onwijs lekker. Dus toen ik ze bij de groenteboer zag liggen, heb […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden