Zo ongeveer een keer per maand komt de familie eten en dan doe ik natuurlijk mijn best om iets lekkers te bereiden. Heb altijd wel het idee dat men dit van mij verwacht (haha). Maar ja soms vinden ze de meest simpele gerechten het lekkerst, dus hoef ik me niet al te druk te maken. Ook deze keer was ik aan het prakkiseren wat ik zou gaan bereiden. Het hoofdgerecht wist ik al snel, maar ja het toetje. Schoondochter is gek op toetjes, dusss. Nou ik kreeg een hint hoor. Er stond een fles Limoncello op het aanrecht die ik gekregen had. Mmmm lekker zeiden ze. Nou dan weet ik het wel, het dessert wordt een Limoncello Tiramisu met frambozen.

 

Tiramisu

 

En ik kwam er ook nog eens achter dat ik helemaal geen echte klassieke Tiramisu op de site heb staan. Die hebben jullie dan nog tegoed van mijn, oké?
Tiramisu is een klassiek Italiaans nagerecht gemaakt van mascarpone, eieren, koffielikeur, espresso en natuurlijk lange vingers. Hierop wordt cacaopoeder gestrooid.
Tiramisu betekent maak mij blij of beur mij op. Nou dat gebeurt wel als je dit dessert gegeten hebt.

 

Het is wel een caloriebom door de mascarpone. Ik heb het iets luchtiger gemaakt door er nog wat opgeklopte slagroom en stijfgeklopte eiwitten door de mascarpone te mengen. Dan blijft het nog wel slecht voor de lijn, maar is het toetje niet zo zwaar (haha).
Ik vind deze Tiramisu echt een nagerecht wat je in de zomer serveert en de klassieke Tiramisu is ’s winters lekker.
Het is lekker fris door de citrus smaken en omdat frambozen zo goed gaat met citroen heb ik het toetje hiermee afgetopt. Frambozen geven ook een lekkere zoete maar ook een zuurtje aan dit dessert.
Ik kan jullie verklappen dat de hele schaal Tiramisu en de fles Limoncello schoon opgegaan is (geloof dat ze het lekker vonden, haha).

 

Omdat ik er slagroom en eiwit aan toegevoegd heb, heb ik voor de zekerheid twee blaadjes gelatine gebruikt zodat het geheel wel goed zou opstijven. Was bang dat het anders te nat zou zijn na een dag. Ik had het toetje namelijk een dag van te voren gemaakt, zodat de smaken er lekker in kunnen trekken en zodat ik op de dag zelf niet de hele dag in de keuken hoef te staan.
Ik heb een vierkante schaal van 22 x 22 centimeter gebruikt voor deze hoeveelheid

 

En ik heb nog een aparte Tiramisu op de site staan, namelijk deze Rabarber Tiramisu. Probeer die ook eens als de rabarber in het seizoen is.

 

Recept Limoncello Tiramisu met frambozen: