Deze citroenmousse met Limoncello is zonder twijfel een van mijn favoriete desserts. Het is heel eenvoudig te bereiden, kan gemakkelijk van tevoren worden gemaakt en ziet er heel feestelijk uit als het in individuele glaasjes wordt geserveerd. Nog beter, deze mousse is heerlijk romig, net zoet genoeg en ook nog eens aangenaam licht. En het is een ideaal dessert voor een etentje, maar ik maak het ook regelmatig op doordeweekse dagen.

 

Citroenmousse met Limoncello

 

Iedereen heeft wel zin in iets zoets na een hartige maaltijd en deze verfrissende luchtige mousse is voor iedereen een heerlijke zoete traktatie. In dit recept gebruiken we een klassieke Italiaanse likeur genaamd Limoncello. Maar als je het alcoholvrij wilt maken, gebruik dan een alcoholvrije Limoncello of gewoon citroensap in plaats van de likeur.
De mousse – in mooie glazen geserveerd – is een ideale manier om lunches of diners heerlijk af te sluiten. Het gerecht kan een paar dagen van tevoren worden bereid en in de vriezer worden bewaard tot het klaar is om te serveren.

Citroenmousse met Limoncello

 

Variatie

 

Met dit recept kun je makkelijk variëren. Gebruik grapefruit of sinaasappel in plaats van de citroen en laat de Limoncello likeur achterwege als je dit aan kinderen serveert.
Het recept voor deze mousse is fris en licht, ideaal als afsluiting van een maaltijd. Bovendien is dit dessert een explosie van smaken voor wie van citroen houdt.
Zin om een frisse en toch enigszins origineel dessert te bereiden? Dan is het tijd om de citroenmousse te proberen, een heerlijk en fluweelzacht dessert met de lekkere citroenlikeur.

 

Mousse

 

De mousse is een bereiding die rond het midden van de achttiende eeuw in Frankrijk werd geboren. Het basiskenmerk van de mousse is lichtheid, dankzij de techniek waarmee deze wordt verkregen. De mousse bevat namelijk een goede hoeveelheid lucht, waardoor hij bijzonder zacht is.
Slagroom en eieren zijn normaal gesproken de basis-ingrediënten, waaraan ze worden toegevoegd naar de smaak van fruit of chocoladepuree.

 

Tips:

 

Voor het maken van deze citroenmousse heb je dit keukengerei nodig; elektrische garde en grote kom.

Om een nog zachtere mousse te verkrijgen, kan je wat slagroom toevoegen.

Spatel de eiwitten voorzicht door het mascarponemengsel. Dit zal helpen om het licht en luchtig te houden.

Hier vind je een recept voor zelfgemaakte Limoncello.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Citroenmousse met Limoncello: