Een super simpel te maken toetje, maar oh zo lekker. Deze mokkamousse met tahinslagroom is in een mum van tijd gemaakt. Serveer het in een mooi glas en je hebt een feestelijk toetje. Ik ben gek op mokka en tahin en deze twee smaken gaan heel goed samen in dit nagerecht. Het is altijd maar […]
Deze Tiramisu Trifle met Amaretto maak je voor een heel speciaal etentje. Het is wel wat werk, maar dan serveer je ook wel iets spectaculairs. Misschien mag ik het wel geen Tiramisu noemen, maar het is een Trifle die een beetje wegheeft van dat heerlijke Italiaanse dessert. Tiramisu Tiramisu is een klassiek Italiaans […]
Wij zijn gek op risotto en eten dit dan ook regelmatig. Elke keer maak ik weer een andere risotto. Deze keer is het een Risotto met venkel, dille en citroen. Heerlijke romige vegetarische risotto met een lekkere anijssmaak van de venkel en ……. een geheim ingrediënt. Risotto Risotto is een Italiaans rijstgerecht. Ik […]
Zo ongeveer een keer per maand komt de familie eten en dan doe ik natuurlijk mijn best om iets lekkers te bereiden. Heb altijd wel het idee dat men dit van mij verwacht (haha). Maar ja soms vinden ze de meest simpele gerechten het lekkerst, dus hoef ik me niet al te druk te maken. […]
In de 14 daagse Italiaanse foodfotochallenge was dag 13 gevulde cannoncini. Nu heb ik die wel eens gegeten, maar nog nooit zelf bereid. Hiervoor heb je speciale cannoncini vormpjes – de zogenaamd roomhoornpennen – voor nodig. Die heb ik niet in huis en vroeg me af of ik die wel moest gaan kopen of niet. […]
Zuccotto of zucotto is een Italiaans dessert gemaakt van lange vingers en ricotta. Deze ijstaart komt oorspronkelijk uit Florence. Zuccotto dankt zijn naam aan de vorm waarin het nagerecht gemaakt wordt, zuccotto betekent namelijk kleine pompoen. Er bestaan heel veel verschillende recepten van dit gerecht en deze overheerlijke zuccotto parfait is mijn versie ervan. […]
Het is nog rabarbertijd, dus genieten wij er zoveel mogelijk van. Wij zijn er gek op en je kunt dan ook diverse rabarberrecepten vinden op de site. Onlangs had ik al een Rabarber Trifle gemaakt, dit weekend werd het een Rabarber Tiramisu. De kinderen kwamen eten en ik weet toevallig dat onze schoondochter gek op […]
Als je gek bent op de smaak van citroen, dan is deze Citroen tiramisu in een glaasje echt iets voor jou! Daarbij is het nog supermakkelijk te maken en in principe hoeft dit dessert niet op te stijven in de koelkast. Dus instant genot in een glas. Doe er zoveel lemon curd en citroenrasp […]
Deze trifle met mascarpone en Frangelico maak je voor een heel speciaal diner. Het is wel wat werk, maar dan serveer je ook wel iets spectaculairs. Om het helemaal feestelijk te maken, heb ik er wat sterretjes ingedaan bij het serveren. De oh’s en ah’s vliegen je om de oren! Begin een dag van te […]
Ja, ik weet het…. ik ben er vroeg bij. Maar voor een kinder kookcafé bij ons in het dorp heb ik dit recept geschreven. Tiramisu vindt (bijna) iedereen lekker en zeker deze variatie. Dit recept is genoeg voor 4 kleine glaasjes, dat is voldoende want het blijft een machtig toetje. Dus als de goedheiligman in […]