Citroenmousse met Limoncello

Citroenmousse met Limoncello

Deze citroenmousse met Limoncello is zonder twijfel een van mijn favoriete desserts. Het is heel eenvoudig te bereiden, kan gemakkelijk van tevoren worden gemaakt en ziet er heel feestelijk uit als het in individuele glaasjes wordt geserveerd. Nog beter, deze mousse is heerlijk romig, net zoet genoeg en ook nog eens aangenaam licht. En het […]

Oliebollen gevuld met koffiecrème

Oliebollen gevuld met koffiecrème

Kan je oliebollen nog lekkerder en zondiger maken? Ja dat kan! Deze oliebollen gevuld met koffiecrème zijn goddelijk lekker. En het voordeel ervan is dat je ze niet zelf hoeft te bakken. Je koopt naturel oliebollen (dus zonder rozijnen, etc.) bij jouw bakker en vult ze met een goddelijke zelfgemaakte koffiecrème. Het enige wat je […]

Banoffee Pie croissant

Banoffee Pie croissant

Ik heb toch een verrukkelijk verwenontbijt voor jullie voor speciale dagen. Deze Banoffee Pie croissants zijn trouwens ook lekker bij de brunch mochten jullie dat gaan doen. Het is zo goddelijke lekker dat je het zelfs ’s middags als gebakje kunt serveren. Niet te veel moeite voor een zalige aangeklede croissant. Move over crompouce!   […]

Aardbeienjam icebox cakejes

Aardbeienjam icebox cakejes

In de Foodybox herfst zaten o.a. Céréal Kokoskoekjes en Bonne Maman Fijn Gezeefde aardbeienjam. Ik wist gelijk dat ik deze twee wilde combineren. En het zijn deze zalige Aardbeienjam icebox cakejes geworden, mini gebakjes met een heerlijke kokos en aardbeiensmaak. Een eenvoudig, no-bake dessert en de perfecte versnapering bij een kopje koffie of thee.   […]

Schwarzwalder kirsch croissant

Schwarzwalder kirsch croissant

Ik heb toch een heerlijk verwenontbijtje voor de feestdagen voor jullie. Deze Schwarzwalder kirsch croissants zijn trouwens ook heerlijk bij de brunch mochten jullie dat gaan doen. En als je er een scheutje Kirsch in verwerkt kan je het zelfs ’s middags als gebakje serveren. Niet te veel moeite voor een heerlijke aangeklede croissant.   […]

Sneeuwster met karamel advocaat

Sneeuwster met karamel advocaat

Ik wilde al zo lang een sneeuwster taart maken en nu met de feestdagen is het er eindelijk van gekomen. Deze heerlijke traditionele Nederlandse taart hoort echt bij de Kerstdagen, maar wordt ook veel gegeten met de Paasdagen. Het is een eenvoudige taart gemaakt van luchtig biscuit en gevuld met slagroom en advocaat. Ik heb […]

https://www.culinea.nl/recepten/gestoofde-peer-salade-met-blauwe-kaas/

Trifle met gestoofde kweeperen

Dit jaar was ik er op tijd bij. Namelijk het plukken van de kweeperen in ons dorp. Vorig jaar was ik iets te laat en vond ik alleen nog wat kweeperen op de grond en niet meer in de bomen. Maar met deze warme zomer dacht ik laat ik eens op tijd gaan kijken hoe […]

Mokkamousse met tahinslagroom

Mokkamousse met tahinslagroom

Een super simpel te maken toetje, maar oh zo lekker. Deze mokkamousse met tahinslagroom is in een mum van tijd gemaakt. Serveer het in een mooi glas en je hebt een feestelijk toetje. Ik ben gek op mokka en tahin en deze twee smaken gaan heel goed samen in dit nagerecht. Het is altijd maar […]

Tiramisu Trifle met Amaretto

Tiramisu Trifle met Amaretto

Deze Tiramisu Trifle met Amaretto maak je voor een heel speciaal etentje. Het is wel wat werk, maar dan serveer je ook wel iets spectaculairs. Misschien mag ik het wel geen Tiramisu noemen, maar het is een Trifle die een beetje wegheeft van dat heerlijke Italiaanse dessert.   Tiramisu   Tiramisu is een klassiek Italiaans […]

Risotto met venkel, dille en citroen

Risotto met venkel, dille en citroen

Wij zijn gek op risotto en eten dit dan ook regelmatig. Elke keer maak ik weer een andere risotto. Deze keer is het een Risotto met venkel, dille en citroen. Heerlijke romige vegetarische risotto met een lekkere anijssmaak van de venkel en ……. een geheim ingrediënt.   Risotto   Risotto is een Italiaans rijstgerecht. Ik […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden