Ik heb toch een verrukkelijk verwenontbijt voor jullie voor speciale dagen. Deze Banoffee Pie croissants zijn trouwens ook lekker bij de brunch mochten jullie dat gaan doen. Het is zo goddelijke lekker dat je het zelfs ’s middags als gebakje kunt serveren. Niet te veel moeite voor een zalige aangeklede croissant. Move over crompouce!

 

Banoffee pie

 

Een Banoffee Pie is een Britse desserttaart gemaakt van een boterachtige koekjesbasis gevuld met slagroom, bananenplakjes en een dikke karamelsaus. Vaak bevat het ook chocolade. Het woord banoffee is een samenvoegsel van banaan en toffee.
Die ongelooflijk heerlijke klassieke Britse dessert Banoffee Pie is mijn inspiratie geweest voor deze superlekkere en totaal verslavende croissants. Waarschuwing vooraf: niet maken, want het is te lekker! Als je eenmaal de heerlijke banoffee-smaken hebt geproefd, kan je het niet meer laten!

 

Deze Banoffee Pie croissants zijn niet moeilijk te maken, maar je moet wel eerst even de karamel maken. Dat kan door gecondenseerde melk urenlang te laten koken in het water (dulce de leche), of je maakt mijn recept voor gezouten karamel*. Dit kan je ruim van tevoren bereiden.

 

Vulling

 

De vulling voor de croissants is ook opgeklopte slagroom met mascarpone. Door de mascarpone blijft de slagroom lekker stijf. Hierdoor kan je makkelijk toefjes spuiten. Gebruik wel een gekarteld spuitmondje.
Ik heb dit mengsel gezoet met twee zakjes vanillesuiker, hierdoor is het niet te zoet. De karamel en banaan zijn al zoet genoeg.
Wil jij het zoeter maken als gebakje bijvoorbeeld, dan kan je nog extra suiker gebruiken.

 

Tips:

 

Als chocolade heb ik nog wat mini chocodrops gebruikt. Je kunt ook wat chocolade schaven of raspen van een pure chocoladereep of de reep in kleine stukjes hakken.

Ben jij ook zo gek op Banoffee Pie? Dan heb ik ook nog deze heerlijke recepten voor jou, namelijk deze Banoffee in een glas, Banoffee ice coffee en Banoffee pie granola. Probeer ze allemaal!

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Banoffee Pie croissant: