Combineer bananenchips, karamel en pure chocolade met havervlokken en pecannoten voor een heerlijke granola die net zo lekker is op yoghurt als op bijvoorbeeld ijs. Ben je gek op banoffee pie, dan is deze banoffee pie granola echt iets voor jou. Niet per se heel gezond, maar wel echt heel erg lekker. Een dessert als ontbijt, wie wil dat nou niet!

 

Banoffee pie

 

De banoffee pie, wie kent hem niet. De banoffee taart is een no bake taart die bestaat uit een taartbodem van gemalen koekjes en boter, dulce de leche karamel vulling, plakjes banaan en slagroom. Dit klinkt alleen als een goddelijke combinatie, niet waar!
Voor een banoffee pie heb je dulce de leche nodig. Deze zoete karamel saus kan je in de supermarkten vinden onder de naam karamelpasta, maar je kunt het ook zelf maken.
Maar voor de granola heb ik geen dulce de leche gebruikt, maar een iets meer verantwoorde karamel gemaakt van dadels. Hoe je deze dadelkaramel maakt, kan je in het recept hieronder lezen.

 

Banoffee pie granola

 

Voor de granola heb ik dus als basis (volkoren) havervlokken gebruikt, gedroogde bananenchips, dadelkaramel, pecannoten en pure chocoladestukjes. De slagroom is dan de (plantaardige) yoghurt of kwark waarop je de granola doet.

 

Tips:

 

Laat je niet afschrikken dat je voor dit recept dadelkaramel moet maken. Het duurt letterlijk ongeveer 5 minuten om dit te maken.

Voor de dadelkaramel werden de dadels ontpit en fijngehakt en vervolgens gewogen. Ik gebruikte die lekkere zachte en zoete Medjoul dadels hiervoor.

Daarom heb ik verder geen zoetmiddelen gebruikt, maar als jou het niet zoet genoeg is kan je nog wat honing toevoegen.

In plaats van gehakte pecannoten kan je ook walnoten of amandelen gebruiken.

 

En ik heb nog meer heerlijke granola recepten voor jou:

Piña Colada granola
Granola met tahin en honing
Appeltaart granola
Beurre noisette pecannoten granola
Citroen maanzaad granola
Schwarzwalder kirsch granola
Mokka granola met cacao nibs

 

 

Recept Banoffee pie granola: