Bulgur met gekarameliseerde nectarines

Bulgur met gekarameliseerde nectarines

Deze Bulgur met gekarameliseerde nectarines is een echt verwenontbijtje. Maar je kunt het ook als nagerecht of tussendoortje serveren. Het is warm lekker op een koude dag en koud lekker op warme dagen. Een veelzijdig gerechtje dus. Door de toevoeging van de specerijen en oranjebloesemwater, heb je de smaken van het Midden-Oosten in een kommetje. […]

Chiapudding met geroosterde aardbeien

Chiapudding met geroosterde aardbeien

Natuurlijk kan je verse aardbeien gebruiken voor dit gerecht, maar als je aardbeien roostert krijgt het een intensere en zoetere smaak. Hierdoor wordt deze chiapudding met geroosterde aardbeien een echt verwenontbijtje. Je maakt het ’s avonds klaar en de volgende ochtend staat er een zalig ontbijtje naar je te lonken in de koelkast. Lekker smullen […]

Mooie groene pistache muffins

Mooie groene pistache muffins

Ik ben gek op pistachenoten en heb daarom een hele grote batch besteld bij De Notenshop. Die prachtige groene nootjes doen het goed in allerlei recepten en ook in deze mooie groene pistache muffins. Ik weet dat deze nootjes niet goedkoop zijn, maak deze muffins dan voor een speciaal moment of gasten. Denk aan Moederdag […]

Pistache granola met vijgen

Pistache granola met vijgen

Deze heerlijke pistache granola met vijgen gemaakt van die mooie groene nootjes is echt een verwennerij. Denk ik aan pistachenoten dan denk ik ook aan de smaken van het Midden-Oosten. Daarom heb ik ook kardamompoeder, gemberpoeder en stukjes vijg door de granola verwerkt. Waan je in 1001 Nacht als je deze granola met je yoghurt […]

Havermout chiapudding met aardbeien

Havermout chiapudding met aardbeien

Overnight oats oftewel havermout is een gezond en makkelijk te maken ontbijtje. Bereid het ’s avonds en de volgende morgen staat er een heerlijk ontbijtje voor je in de koelkast te wachten. Een goed begin van de dag is het halve werk, nietwaar? Probeer daarom eens deze havermout chiapudding met aardbeien en kokos. Mooie roze […]

Mango en wortelsmoothie

Mango en wortelsmoothie

Ik had nog een geprakte gekookte winterpeen in de vriezer liggen. Hiermee heb ik deze lekkere mango en wortelsmoothie gemaakt. Natuurlijk kan je hiervoor ook een rauwe wortel gebruiken, maar omdat ik de vriezer wilde opruimen heb ik de gekookte wortel gebruikt. Ik heb het gemaakt met Optimel, dit drink ik om extra eiwitten naar […]

Oranje studentenhaver chocoladereep

Oranje studentenhaver chocoladereep

Toen ik die prachtige oranje chocolade druppels vond op internet, wist ik meteen wat ik ermee wilde maken. Het was eind april, bijna Koningsdag, dus daarom deze oranje studentenhaver chocoladereep. Niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens ontzettend lekker.   Ik denk dat het Koningshuis met deze heerlijke repen de dag wel […]

Roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten

Roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten

Dit roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten is super simpel te bereiden. Goed gevuld met een lekkere bite, ja dit wil jij eten. Serveer het als nagerecht of als heerlijke verwennerij op een warme dag. Voor dit ijs heb je helemaal geen ijsmachine nodig, je klopt de slagroom met gecondenseerde melk op en zet […]

Ontbijttaartje van Skyr en aardbeien

Ontbijttaartje van Skyr en aardbeien

Voor dit Ontbijttaartje van Skyr en aardbeien heb ik een aardbeien Skyr gebruikt. Dus extra aardbeiensmaak in dit verwen ontbijtje. Je kunt het ook maken van aardbeienkwark, ook lekker natuurlijk. Ken jij Skyr al? Skyr is een melkproduct wat oorspronkelijk uit IJsland komt. Het zit tussen magere kwark en dikke yoghurt (hangop) in. Je houdt […]

Chiapudding met aardbeien

Chiapudding met aardbeien

Heerlijke Hollandse aardbeien gekocht. Maar na 2 dagen stonden ze nog in de koelkast. Snel er iets lekkers van maken. Ontbijtje natuurlijk! We proberen elke morgen iets anders te eten met ontbijt, de ene keer havermout, dan weer een smoothie en vandaag is het chiapudding met aardbeien geworden. Het voordeel van een chiapudding is dat […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden