Deze cappuccino overnight oats combineert koffie met melkschuim voor een alles-in-één ontbijt in een glaasje of kommetje. Rijke en romige overnight oats met de smaak van cappuccino, pak je ontbijt en cafeïne in één met deze havermout. Het is romig en licht met een vleugje espresso bij elke hap. Maak dit van tevoren voor het perfecte ontbijt voor onderweg! Dit recept is super eenvoudig te maken: meng alles door elkaar en zet het een nacht in de koelkast. Schuim ’s ochtends de melk op en bestrooi met wat kaneel- of cacaopoeder.

 

Gemaakt met niet te veel ingrediënten en gezoet met proteïnepoeder, is dit een vullen en verantwoord ontbijtje. Als jij er eentje bent die altijd haast heeft in de ochtend bent, dan is deze voor JOU! Deze havermout geeft je niet alleen een kleine boost cafeïne om ’s ochtends in beweging te komen, het staat al klaar als je wakker wordt. Wat wil je nog meer van een ontbijt? Het is eenvoudig en gemakkelijk van tevoren te maken en geloof me, je zult jezelf de volgende dag vroeg bedanken.
Koffie en ontbijt zonder voorbereidingstijd in de ochtend en alles in één? Kunnen de ochtenden nog efficiënter worden?

Cappuccino overnight oats

 

Ik hou van alles wat een koffiesmaak heeft!

 

Ik ben tegenwoordig van de cappuccino in de ochtend. Toegegeven, ik denk dat ik me het beste voel zonder de cafeïne, maar het smaakt gewoon zo verdraaid lekker.
En alles met een koffiesmaak, is gewoon lekker (vind ik dan hè). Zo ook deze
cappuccino overnight oats. Dan heb ik mijn ontbijt en koffie in één.
Laat hiervoor de koffie gewoon een nacht weken met havervlokken en melk en je hebt een ontbijt klaar om uw dag een kickstart te geven!

 

Koffie

 

Je kunt cold brew koffie, oploskoffie, ouderwets gezette koffie of espresso gebruiken voor dit recept. Het is zeker een fijn recept als je koffie overgehouden hebt. Gooi dit niet weg, maar maak er een heerlijk ontbijt van.

 

Melk

 

Gebruik de melk die jij lekker vindt of altijd gebruikt. Dit kan koemelk zijn of een plantaardige melk. Ik heb een handige melkopschuimer, maar je kunt melk ook koken en dan met een staafmixer opschuimen. Of je laat dit achterwege en je topt de havermout af met yoghurt.

 

Tips:

 

Voeg een beetje suiker of ahornsiroop toe als je van zoet houdt.

Ik heb proteïnepoeder vanille gebruikt als zoetmiddel. Je kunt ook de smaak cacao gebruiken.

Als het niet zoet genoeg is voor jou, kan je altijd nog wat honing of agavesiroop toevoegen.

Toppings optioneel: opgeschuimde melk, geschaafde amandelen, plakjes banaan, mokkaboontjes, granola, etc.

Ook zo’n koffieliefhebber? Dan vind je hier nog heel veel recepten met koffie.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Cappuccino overnight oats: