Deze pittige kaasbagels zijn klaar in minder dan 30 minuten en zijn het perfecte ontbijt of lunch om de hele week bij de hand te hebben. Het deeg is gemaakt van Griekse yoghurt, bloem, bakpoeder en zout en gemengd met geraspte oude kaas, lente-ui en rode peper.
Dit recept is zo gemakkelijk te maken en er zijn zoveel variaties op. Ik vind het heerlijk om deze bagels te roosteren en ze te serveren met roomkaas, of om ze te gebruiken voor een bagel met eieren en kaas voor een extra eiwit boost.
Ik vind het heerlijk om ze te maken voor een snel en voedzaam ontbijt of tussendoortje.

Pittige kaasbagels

 

Ingrediënten

Bloem, ik heb dit recept nog niet met een ander meel getest.

Bakpoeder

Griekse yoghurt, je kunt magere of volle yoghurt gebruiken voor dit recept. Volvette yoghurt zorgt voor een iets plakkerig deeg en heeft meer bloem nodig. Grieks yoghurtdeeg kan je voor diverse recepten gebruiken, van pizzadeeg, broodstengels en bagels.
Dit eenvoudige deeg is een van mijn favoriete gemakkelijke recepten.

Smaakmakers, oude geraspte kaas, rode peper, lente-ui en zout zorgen voor lekker veel smaak in deze bagels. De pittige pompoenpitten geven een lekker krokantje.
Je kunt ook een andere kaas gebruiken zoals bijvoorbeeld een cheddar, Parmezaanse kaas of belegen kaas.

Ei, kluts het ei en bestrijk de bagels hiermee. Dit zorgt voor een mooie goudbruine kleur.

 

Maken

 

Begin met het combineren van de bloem, bakpoeder, zout en daarna de yoghurt in een kom. Kneed het deeg met je handen om de bloem en yoghurt gelijkmatig te verwerken.
Voeg vervolgens de smaakmakers toe en meng dit goed met elkaar.
Zodra er zich een deeg begint te vormen, breng je het over naar een met bloem bestoven oppervlak. Blijf het deeg een paar minuten kneden, strooi indien nodig extra bloem als het deeg te plakkerig wordt.

Zodra het deeg glad is, verdeel je het in 4 gelijke ballen. Rol elke bal tot een streng van ongeveer 15 cm lang en knijp de uiteinden samen om een ronde bagels te vormen, waarbij je een gaatje in het midden laat (zie foto’s in gallery).
Bestrijk elke bagel met losgeklopt ei en beleg met de rode peper, pitten en extra kaas.
Bak ongeveer 20 minuten.

 

Lekkere belegde bagels:

 

Bagel met gerookte zalm
Drie verschillende belegde bagels
Bagel met burrata en geroosterde druiven
Bagels belegd met ham, avocado, tomaat en ei

 

Tips:

 

Snijd de bagel voor het serveren eventueel doormidden en rooster hem gedurende twee minuten, zodat de binnenkant knapperig wordt.

Ik heb ze belegd met verse roomkaas en zelfgemaakte zongedroogde tomaatjes.

Bewaar restjes 4-5 dagen in de koelkast, of vries ze maximaal twee maanden in. Om op te warmen, snijdt u de bagels in plakjes en roostert u ze een paar minuten om ze op te warmen

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Pittige kaasbagels