Gehaktballetjes in pikante tomatensaus

Gehaktballetjes in pikante tomatensaus

Dit Catalaanse gerecht van gehaktballetjes in pikante tomatensaus oftewel Boles de Picolat, is een populaire klassieker onder de tapasgerechten. Deze klassieker mag op geen enkel tapasmenu ontbreken. Een droge sherry past goed als drankje bij dit gerecht. Het meest typische recept uit de Catalaanse keuken is dit gerecht met gehaktballetjes gemaakt van varkens- en rundergehakt, […]

Banoffee bladerdeegtaartjes

Banoffee bladerdeegtaartjes

Ik ben dol op Banoffee Pie en nu heb ik een eenvoudige manier gecreëerd om een simpele versie hiervan te maken voor slechts twee personen. Deze Banoffee bladerdeegtaartjes zijn snel en makkelijk te maken, waardoor je kunt genieten van de smaken van een Banoffee Pie zonder een hele taart te moeten maken.   Banoffee Pie […]

Pittige kaasbagels

Pittige kaasbagels

Deze pittige kaasbagels zijn klaar in minder dan 30 minuten en zijn het perfecte ontbijt of lunch om de hele week bij de hand te hebben. Het deeg is gemaakt van Griekse yoghurt, bloem, bakpoeder en zout en gemengd met geraspte oude kaas, lente-ui en rode peper. Dit recept is zo gemakkelijk te maken en […]

Krokante viswraps

Krokante viswraps

Serveer deze krokante viswraps met zachte tortilla’s en koolsla voor een leuk en lekker doordeweeks diner. Vistaco’s zijn een rage, maar ik heb iets beters: krokante vis verpakt in een tortilla! De vis wordt gepaneerd en gebakken, een snelle en pittige koolsla wordt gemaakt en alles wordt verpakt in een tortilla. En deze wraps kan […]

Kip Parmigiana

Kip Parmigiana

Chicken Parmigiana, Kip Parmigiana oftewel Kip Parmezaanse kaas met tomatensaus wilde ik al zo lang maken. En toen ik pakjes tomaten frito ontving van Heinz, waren er geen excuses meer om dit heerlijke kipgerecht eindelijk eens te bereiden. Het populaire Italiaanse gerecht Pollo alla Parmigiana is een heerlijk kipschnitzel met de beste Parmigiana-saus ooit. En […]

Taco met gefrituurde asperges

Taco met gefrituurde asperges

Ik mocht van het Nederlands Asperge Centrum een heerlijk pakket met kneiterverse AA-kwaliteit asperges, een pakje Lurpak boter en een heerlijke fles Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc van Jeffrey’s Bay ontvangen. Hiermee heb ik al deze heerlijke Asperges met ham, ei en botersaus van gemaakt en vandaag deze bijzondere taco met gefrituurde asperges. Een Mexicaans geïnspireerd gerecht […]

Grootmoeders Appeltaart

Grootmoeders Appeltaart

Deze appeltaart is het recept van mijn moeder, die inmiddels al overgrootmoeder is. En zij heeft het recept weer van haar moeder, daarom heb ik dit recept grootmoeders appeltaart genoemd. En natuurlijk is dit de lekkerste appeltaart die er bestaat! Een ouderwetse appeltaart met lekker veel appels en kaneel erin, wie lust dit nou niet! […]

Red velvet koeken

Red velvet koeken

Het is binnenkort weer Valentijnsdag (en mijn verjaardag!), tijd om weer een Valentijns-recept te maken. Nu ben ik niet zo’n koekenbakster, maar heel af en toe waag ik mij aan het bakken van koekjes. Deze mooie rode Red velvet koeken hebben licht knapperige randen en zijn lekker smeuïg vanbinnen. Lekker vol met stukjes witte chocolade […]

Scones met blauwe bessen en citroen

Scones met blauwe bessen en citroen

Deze scones met blauwe bessen en citroen zijn lekker kruimelig en toch smeuïg en perfect voor ontbijt, brunch, theekransjes en nog veel meer! Het was alweer een tijd geleden dat ik scones gemaakt had en nu had ik er ineens zin in. Deze scones zitten boordevol sappige blauwe bessen en heerlijke citroen. Ze zijn boterachtig […]

Appelkransjes van bladerdeeg

Appelkransjes van bladerdeeg

Ik ben gek op appelflappen en appelbeignets en wil deze nog wel eens maken voor oudjaarsavond. Oliebollen lust ik niet, dus die ga ik dan ook niet bakken. Deze keer heb ik appelkransjes van bladerdeeg gemaakt en die zijn superlekker geworden.   Appelkransjes               We kennen allemaal wel de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden