Zalm in bladerdeeg 2.0

Zalm in bladerdeeg 2.0

Zalm in bladerdeeg 2.0 oftewel Salmon en croûte is een feestelijk gerecht wat je maakt voor een bijzonder etentje. Dit kan bijvoorbeeld zijn met feestdagen. Deze luxe zalm in bladerdeeg is niet zomaar een zalm, maar het is een gravad lax in bladerdeeg. Ik heb de zalm eerst gemarineerd in zout en dille voor extra […]

Japanse schnitzel Tonkatsu

Japanse schnitzel Tonkatsu

Gefrituurde knapperige en sappige varkenskoteletje, wie wil dat nou niet? Dat is wat deze Japanse schnitzel Tonkatsu eigenlijk is. Behalve sushi staat de Japanse keuken ook bekend om deze heerlijke Tonkatsu. De krokant gefrituurde koteletjes worden meestal geserveerd in reepjes gesneden met een dipsaus. Daarbij fijngesneden witte kool en witte rijst.   Tonkatsu   Ton […]

Gebakken ei op toast met groene tahinisaus

Gebakken ei op toast met groene tahinisaus

Ik had op een zaterdagmiddag gebakken ei op toast met groene tahinisaus gemaakt. En dit was zo lekker, dat ik toch maar besloot om dit recept met jullie te delen. Je kunt het als lunch of zelfs als avondeten serveren. Het gericht zit vol met eiwitten en heeft heel veel smaak door de saus.   […]

Friese dumkes bakken

Friese dumkes bakken

Behalve dat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, is hij ook nog eens Fries van geboorte. Dus na heel veel Amerikaanse recepten, volgt er nu eindelijk eens weer een Fries recept, de Fryske dúmkes. Zoals jullie al weten ben ik niet zo’n bakster, maar voor deze koekjes maak ik een uitzondering. Ik ga dus […]

Gembercake tulband met sinaasappelicing

Gembercake tulband met sinaasappelicing

Ik wilde al zo lang een gembercake maken en nu is het er eindelijk van gekomen. Het is een echte winterse cake en vanwege de feestmaand heb ik hem in een tulband cakevorm gebakken. Het is een heerlijke smeuïge en feestelijke gembercake tulband met sinaasappelicing geworden.   Gembercake   Gembercake oftewel gingerbread wordt veel in […]

Halloumi frietjes met wasabi mayonaise

Halloumi frietjes met wasabi mayonaise

Ik ben gek op halloumi kaas en op frietjes. Daarom heb ik deze halloumi frietjes met wasabi mayonaise gemaakt. Twee heerlijkheden gecombineerd in een gerechtje. Een heerlijke snack voor de lekkere trek. Super knapperige frietjes met een pittige mayonaise, wie wil dat nou niet?   Halloumi   Halloumi is een ongerijpte geitenkaas welke oorspronkelijk komt […]

Toast met avocado, spiegelei en paprikaolie

Toast met avocado, spiegelei en paprikaolie

Soms als ik alleen thuis ben, heb ik niet zo zin om uitgebreid te koken voor mezelf. Dan maak ik wel iets lekkers maar iets wat snel klaar is en makkelijk te maken. Zo maakte ik bijvoorbeeld deze Toast met avocado, spiegelei en paprikaolie voor mezelf op een avond. Natuurlijk ook lekker als lunch of […]

Perentaartjes met amandelspijs en speculaaskruiden

Perentaartjes met amandelspijs en speculaaskruiden

Ik had heerlijke Sweet Sensation peren gekregen. Deze peer is een nieuw Nederlands ras, lekker stevig, zoet en sappig. Natuurlijk heerlijk om uit het vuistje te eten, maar ook leuk om er iets lekkers mee te maken. Het zijn deze perentaartjes met amandelspijs en speculaaskruiden geworden.   Dit taartje is een heel oud recept van […]

Curryworst saucijsjes met zuurkool

Curryworst saucijsjes met zuurkool

6 oktober is dit jaar de laatste dag van het Duitse ‘Oktoberfest’. Deze wordt meestal gevierd vanaf half september tot de eerste zondag in oktober. Ik heb ter ere hiervan deze curryworst saucijsjes met zuurkool gemaakt.   Worst   Deze saucijsjes zijn natuurlijk het hele jaar door lekker, maar ik heb er een echt Duits […]

Mosselen met Italiaanse witte wijn

Mosselen met Italiaanse witte wijn

Zoals je in mijn blog: Een heerlijke wijn bij mosselen kunt lezen, heb ik een hele goede witte wijn die heel mooi past bij mosselen. Om deze combinatie uit te proberen, moest ik natuurlijk wel mosselen gaan bereiden. Het zijn deze mosselen met Italiaanse witte wijn geworden. Uiteraard heb ik een scheut van die heerlijke […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden