Serveer deze krokante viswraps met zachte tortilla’s en koolsla voor een leuk en lekker doordeweeks diner. Vistaco’s zijn een rage, maar ik heb iets beters: krokante vis verpakt in een tortilla! De vis wordt gepaneerd en gebakken, een snelle en pittige koolsla wordt gemaakt en alles wordt verpakt in een tortilla. En deze wraps kan je met je handen eten.

Krokante viswraps

 

Vis*

 

De beste vis voor dit gerecht is een stevige witte vis. Ze zijn mild van smaak en kunnen goed worden gebakken. Mijn favorieten zijn kabeljauw, koolvis, wijting of schelvis.
Bij het testen van dit recept heb ik twee verschillende merken diepvriesvis gebruikt die ik thuis heb ontdooid. Ik merkte een behoorlijk groot verschil in de kwaliteit van de vis tussen de merken. Plus dat de ontdooide vis toch nog erg nat blijft, wat niet lekker is om te bakken.
Verse vissoorten zijn stevig, behouden hun vorm en blijven bestand tegen frituren.

 

Als je al eerder gepaneerde vis hebt gemaakt en het resultaat niet is geworden zoals je had verwacht, kan het aan ontdooide vis liggen. Probeer de volgende keer bij een visboer te halen.

Ik snijd de visporties graag diagonaal. Dit zorgt voor langere stroken die goed in de wraps passen. Maak elke snede ongeveer 2,5 cm dik, en je hebt elke keer het perfecte stuk.

 

De beste olie om te frituren

 

Olie op hoog vuur is het beste voor het frituren van voedsel. Goede keuzes zijn canola-, saffloer- en zonnebloemolie.

 

Beslag versus paneren

 

Er is een verschil tussen vis gebakken in beslag en gepaneerde vis.
Het beslag is op vloeibare basis, vaak met toegevoegd bier. Je dompelt de vis snel in een beslag en frituurt hem vervolgens.
Bij paneren doop je de vis in een vloeistof, meestal geklutst ei en druk je het vervolgens in een droge laag panko of paneermeel.
Je kunt de vis frituren met beslag, maar de textuur en knapperigheid van de gepaneerde vis vind ik gewoon lekkerder. Ik vond ook dat het paneermeel beter op de vis bleef zitten dan het beslag.

 

Meer viswraps nodig in je leven?

 

Viswrap met mangochutney
Taco feestje met zalm uit de airfryer
Piadina met saffraanvis en rode kool
Vis shoarma in een wrap
Pittige garnalen tortilla
Tortilla wrap met heksenkaas en gerookte forel

 

Tip:

 

Het recept voor ingemaakte rode ui** vind je hier.

Recept Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Krokante viswraps: