Filorolletjes gevuld met pulled pork

Filorolletjes gevuld met pulled pork

Voor deze filorolletjes gevuld met pulled pork heb ik een restant van de pulled pork die ik gemaakt had, gebruikt. Mocht je geen zin hebben om zelf pulled pork te maken, dan kan je deze kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder.   Maak deze filorolletjes als lunch, avondeten of serveer ze als […]

Lamsschenkels met granaatappel

Lamsschenkels met granaatappel

Ik haal altijd lamsvlees bij de Turkse slager. Bij hem zag ik slechts 1 lamsschenkel liggen in de vitrine, maar hij was zo vriendelijk om er nog 3 af te snijden van de bouten die hij had. En toen ik toch in de Turkse winkel was, heb ik natuurlijk nog veel meer lekkers gekocht. Zo […]

Thaise Massaman curry met kip

Thaise Massaman curry met kip

Deze Thaise curry is pittig en rijk van smaak. Dus als je van spicy houdt, dan is dit echt iets voor jou. Natuurlijk kan je echt zo pittig of mild maken als je zelf wilt, gebruik dan meer of minder rode peper in het gerecht. De curry kan bereid worden met rund, lamsvlees, eend of […]

Dorade met za'atar kruiden salsa en bulgur

Dorade met za’atar kruiden salsa en bulgur

Dorade oftewel zeebrasem is het hele jaar verkrijgbaar. Vraag jouw visboer ernaar en laat hem de vis fileren. Als je geen dorade kunt vinden kan je dit vervangen door zeebaarsfilet of een ander soort vis. Deze dorade met za’atar kruiden salsa en bulgur heeft de smaken van het Midden-Oosten ….. wij zijn er gek op. […]

Rundvlees curry in kokosmelk

Rundvlees curry in kokosmelk

Deze rundvlees curry in kokosmelk is een lekkere kruidige en milde curry. Ik heb voor deze curry de rode curry poedermix gebruikt van Jonnie Boer. Deze is aardig pittig, dus gebruik er niet teveel van. Je kunt altijd nog kruiden toevoegen, maar er niet meer uithalen.   Deze curry is een stoofpot, je moet dus […]

Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen

Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen

Tom Kha Kai is een Thaise romige en geurige soep met kokosmelk. Er kunnen nog allerlei soorten ingrediënten toegevoegd worden zoals paddenstoelen, bamboe, rode pepers en/of koriander. Kook er rijstnoedels in om er nog meer een gevulde maaltijdsoep van te maken. Deze Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen is een makkelijk en snel gerecht, ga […]

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof […]

Tajine met rundvlees en pompoen

Tajine met rundvlees en pompoen

Deze tajine met rundvlees en pompoen kan je ook in een braadpan bereiden als je geen tajine hebt. Een tajine is een aardewerken stoofpot met een bijzondere deksel in de vorm van een punt. Deze tajines worden vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt. De gerechten die hierin gebruikt worden heten dan ook tajine.   Ras-el-hanout […]

Indiase Butter Chicken

Indiase Butter Chicken

Butter chicken stond al heel lang op mijn todo kooklijstje en toen ik een aflevering van MasterChef Australië zag waar ze deze kip moesten maken om in de wedstrijd te blijven wist ik het zeker. Nu ga ik deze Indiase Butter Chicken oftewel Makhani kip maken. Bij MasterChef kregen ze er 2,5 uur! voor om […]

Viscurry met zalm en pompoen

Viscurry met zalm en pompoen

In de herfst Foodybox Herfst Kroon op het Werk die ik mocht ontvangen zaten allerlei heerlijkheden in. Onder andere een Gele Curry Pasta van Sutharos. Een heel goed excuus om een lekkere curry te maken. Ik had er al mosselen in gele curry kokossaus mee gemaakt. Vandaag wordt het een viscurry met zalm en pompoen. […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden