Deze makkelijke kip in tomaten kaassaus in een pan is snel, makkelijk te maken, boordevol geweldige Tex Mex geïnspireerde smaken en het is super cheesy! Ik ben dol op eenpansgerechten en dit is wel een van mijn favoriet geworden.
Er is sappige kip, zachte rode paprika, zwarte bonen, maïs, lente-uien en koriander. Ik hou van het contrast van de zoetere maïs met de andere ingrediënten. Alles wordt tot in de perfectie gekruid door middel van zelfgemaakte Tex Mex kruiden voordat het wordt belegd met kaas.

 

Kip

 

Ik heb kipdijfilets van mijn favoriete kippenboer Karin van Polderkip gebruikt. Je kunt ook kipfilets gebruiken als je dat liever hebt. Maar kipdijfilets blijven wat sappiger in dit gerecht.
Je zou ook nog kipgehakt kunnen gebruiken, dit geeft wel een andere textuur aan het gerecht, maar het zou nog steeds net zo lekker smaken.

 

Maken

 

Voeg de in blokjes gesneden kip toe aan een geoliede koekenpan en bak tot het gaar is. Bestrooi met de Tex Mex kruiden en voeg dan de paprika, ui, knoflook, bonen, maïs en tomatensaus toe.
Bak tot het gaar is, bestrooi het met kaas en laat het staan tot het gesmolten is. Garneer vlak voor het serveren met koriander en lente-uien.

 

Tex Mex

 

Ik gebruik zelfgemaakt Tex Mex-kruiden* in dit gerecht, omdat ik graag de hoeveelheid zout in mijn eten onder controle wil houden. Wil je Tex Mex smaken aan je gerechten geven dan is deze specerijenmix perfect ervoor. Je hebt hiervoor nodig:

5 el paprikapoeder
2 el koriander
2 el oregano
1½ el komijn
1 el cayennepeper
1 el knoflookpoeder
½ el uienpoeder

Meng de specerijen met elkaar en doe het in een potje. De rest kan je nog gebruiken voor andere gerechten.

 

Tips:

 

Als je het gerecht liever pittiger eet, voeg dan een paar scheutjes hete saus toe.

Ik heb de saus gemaakt van Heinz tomaten frito chili, een lekkere pittige basis voor dit gerecht.

Je kunt nog extra verse groenten of bonen toevoegen aan het gerecht.

Serveer het gerecht met gekookte rijst, orzo, polenta of met taco’s.

Het recept is vers het lekkerst, maar blijft maximaal 5 dagen luchtdicht verpakt in de koelkast goed.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kip in tomaten kaassaus: