Gele bietensoep met ras-el-hanout

Gele bietensoep met ras-el-hanout

Elk seizoen heeft zo zijn charme. Nu de herfst aanbreekt liggen die lekkere herfstgroenten weer in de groentewinkels. Pompoenen, pastinaken, gekleurde bietjes en wortelen. Heerlijk, ik ben er gek op. Van die prachtige gekleurde bieten kan je natuurlijk een mooie salade maken, maar ik heb deze keer alleen de gele bietjes gekozen en daarvan deze […]

Zoete aardappelsoep met miso

Zoete aardappelsoep met miso

Fluweelzachte, vegetarische soep met een heerlijke umami en pittige smaak. Dat is deze zoete aardappelsoep met miso en chili knoflooksaus. De soep is eenvoudig te maken en het zoete van de zoete aardappelen gaat heel goed samen met het hartige van de rode miso en het pittige van de chili knoflooksaus. Heerlijk als lunch, maar […]

Broccoli en kikkererwtensoep

Broccoli en kikkererwtensoep

Ik voelde me niet zo jofel de laatste tijd en had problemen met mijn darmen. Toen zag ik bij Liesbeth Booij haar 10-daagse detox boost programma voorbijkomen en dacht ik probeer het gewoon. Goed overleg met haar gehad of dit wel toepasbaar was voor mij in verband met mijn maagverkleining. We hebben het programma iets […]

Zwarte bonen en zoete aardappel chili

Is het een soep of een stoofpot? Deze zwarte bonen en zoete aardappel chili is van allebei een beetje. En wat het ook is, het is gewoon superlekker. Een heerlijke hartverwarmende kom met een vegetarische chili, waarbij de vleeseters het vlees echt niet zullen missen. Nu de dagen weer kouder worden, kunnen we deze chili […]

Kedgeree met warm gerookte zalm

Kedgeree met warm gerookte zalm

Het gerecht kedgeree wordt gemaakt van rijst, gerookte (schel)vis, eieren, kerriepoeder, boter of roomboter. In India wordt dit gerecht als ontbijt gegeten, maar ik vind het een heerlijke avondmaaltijd. En oorspronkelijk wordt het in India niet met vis, maar met bonen of linzen gegeten. Het gerecht wordt veel in Engeland gegeten en de Engelsen hebben […]

Mosselen met saffraan en citroen-aioli

Mosselen met saffraan en citroen-aioli

Wij zijn gek op mosselen en daarom kan je verschillende recepten met mosselen vinden op de site. En elke keer wil ik ze weer anders bereiden. Ik heb ze nu gestoomd in witte wijn en de mosselen met saffraan en citroen-aioli geserveerd. Tjonge wat hebben wij zitten smikkelen.   Mosselen   Misschien heb jij thuis […]

Knolselderijsoep met fenegriekkaas

Knolselderijsoep met fenegriekkaas

En ik mocht weer zo’n lekkere knolselderij uit onze eigen polder ontvangen. Ik heb er nu deze heerlijke vegetarische knolselderijsoep met fenegriekkaas van gemaakt. Een romige soep met lekkere knapperige croutons erop en de milde smaak van geitenkaas en fenegriek. Dit wil je proberen! Serveer het als lunch of als avondmaaltijd.   Knolselderij   Deze […]

Pittige frittata met kikkererwten en boontjes

Pittige frittata met kikkererwten en boontjes

In de Flevourbox van augustus zaten o.a. biologische eieren van Salomons uit Dronten, veganistische uien van Joost van Strien uit Ens en sperziebonen van Boer Boon uit Zeewolde. Deze drie mooie Flevolandse producten heb ik verwerkt in deze heerlijke pittige frittata met kikkererwten en boontjes. Een vegetarisch gerecht wat je kunt serveren als lunch of […]

Groene Mac and Cheese met broccoli

Groene Mac and Cheese met broccoli

Als je de kinderen broccoli wilt laten eten, verstop het dan in dit pastagerecht. De meeste kinderen zijn wel dol op macaroni met kaas, dus als je deze groene Mac and Cheese met broccoli voor ze maakt, krijgen ze ook nog een portie groente naar binnen. Hoop dat je ze kunt foppen met deze heerlijke […]

Pasta met courgette, paddenstoelen en worst

Pasta met courgette, paddenstoelen en worst

Als je gek ben op pasta, courgettes en droge worst dan is dit een heerlijk gerecht voor jou. Deze pasta met courgette, paddenstoelen en worst is er eentje met heel veel smaak. De smaak in dit gerecht wordt vooral bepaald door de worst, waardoor je verder weinig smaakmakers hoeft toe te voegen. En ook nog […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden