Goed gevulde cheeseburger soep

Goed gevulde cheeseburger soep

Ben je gek op een cheeseburger op z’n tijd, dan moet je beslist eens deze goed gevulde cheeseburger soep proberen. Als je deze soep eet, is het echt alsof je een cheeseburger zit te eten. En het is een mooie manier om de kinderen aan de groente te krijgen, dit zit er namelijk genoeg in. […]

Portugese runderstoof Caçoila

Portugese runderstoof Caçoila

Er bestaan heel veel recepten voor een Portugese runderstoof Caçoila. Het is een pan met comfortfood, lekker suddervlees wat een paar uur op het vuur moet staan. En met een lekkere pit door de chilivlokken of Piri Piri kruiden die erin gaan. Ja die Portugezen houden wel van een beetje pit. Meestal wordt deze Caçoila […]

Ovenschotel met gekonfijte eendenbout

Ovenschotel met gekonfijte eendenbout

Deze ovenschotel met gekonfijte eendenbout is een klassiek Frans gerecht. Parmentier de confit de canard heet het daar. Ik heb het eens gegeten in Frankrijk en vond het toen super lekker. Meestal maak ik de gekonfijte eendenbout zelf, maar toen ik een blik met confit de canard bij mijn poelier zag staan, kreeg ik ineens […]

Römertopf met kip en zoete aardappel

Römertopf met kip en zoete aardappel

Heb jij misschien nog een Römertopf achter in een keukenkastje liggen? Haal hem er dan snel uit want ik heb een heerlijk recept voor jou. Het is deze Römertopf met kip en zoete aardappel. Een makkelijk gerecht, je hoeft er niets aan te doen want de oven doet het werk. Je hebt alleen een beetje […]

Philly Cheese Steak Sandwich

Philly Cheese Steak Sandwich

Ik heb ooit in Amerika een Philly Cheese Steak Sandwich gegeten en vond dit super lekker. Hierbij mijn versie op dit broodje met biefstuk en gesmolten kaas, want dat is het eigenlijk. Steak and cheese sandwich was de favoriet van hubby toen hij in Amerika woonde. En elke keer als hij heimwee heeft, maak ik […]

Indonesische Ajam Pedis

Indonesische Ajam Pedis

Mijn vader vond het geweldig om een Indonesische rijsttafel te maken voor ons. Dagen van tevoren was hij dan bezig met marineren en voorbereiden. En we moesten wel allemaal komen eten op zondag, het liefst met zoveel mogelijk aanhang. Dit was echt zijn ding. Mijn moeder die ook top kon koken (zij was de eerste […]

Ouderwetse erwtensoep zelf maken

Ouderwetse erwtensoep zelf maken

Lekkere traditionele snert zoals mijn oma en mijn ouders deze maakten. Het is een stevige kost, ideaal voor een koude dag. En de volgende dag is de soep eigenlijk nog lekkerder omdat de smaken erin getrokken zijn. Vandaag gaan we dus een ouderwetse erwtensoep zelf maken.   Erwtensoep of snert   Over de hele wereld […]

Romige soep met kalkoen en rijst

Romige soep met kalkoen en rijst

De traditie in onze familie is dat we kalkoen eten met de Kerstdagen. Mijn moeder bereid altijd een hele grote kalkoen voor ons allemaal. En wij verzorgen alle andere gangen van het diner. Maar wat doe je met de restjes van de Kerst? Nou bijvoorbeeld deze heerlijke romige soep met kalkoen en rijst van maken. […]

Gravad lax tartaar met rode bietjes

Gravad lax tartaar met rode bietjes

Deze Gravad lax tartaar met rode bietjes is een lekker en makkelijk gerechtje voor een feestelijk etentje. Serveer het als voorgerecht of als een lichte lunch met toast erbij. Zalm met bietjes is een geweldige combinatie en is en blijft een klassieker.   Gravad Lax   Gravad lax oftewel gravlax is een Scandinavisch gerecht gemaakt […]

Feestelijk gehaktbrood met cranberries

Feestelijk gehaktbrood met cranberries

Wil je voor de feestdagen een makkelijk en niet te duur recept voor het vlees serveren, maak dan dit feestelijk gehaktbrood met cranberries. Meng de avond van te voren alle ingrediënten met elkaar en doe dit alvast in een cakeblik. Dan zet je op de feestelijke avond zelf het gehaktbrood in de oven en die […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden