Pasta Alfredo met kip

Pasta Alfredo met kip

Deze pasta Alfredo met kip is een heel simpel en snel te maken gerecht, ideaal dus voor een doordeweekse dag. Dat wil zeggen als je al pulled kip in huis hebt. Dan maak je deze heerlijke en romige pasta in een mum van tijd. Lekkere pittige kip gemengd door de romige kaassaus.   Alfredo saus […]

Saffraan orzo met zalm

Saffraan orzo met zalm

Van mijn broertje uit Ibiza kreeg ik o.a. een heerlijke honing en saffraan van het eiland. Daar moest ik natuurlijk iets speciaals van maken. Van de Ibecenco honing heb ik deze zalige filorolletjes met walnoten en honing gemaakt en van de saffraan een lekkere saffraan orzo met zalm. Als jij van die specifieke smaak van […]

Blooming onion met dip

Blooming onion met dip

Ik weet nog zo goed dat ik jaren geleden in Amerika voor het eerst een blooming onion at in een Outback Steakhouse. Zo hé, dat was lekker! Ik had me toen al voorgenomen om dit thuis te maken. Na een paar mislukte pogingen, heb ik de ui nu maar in parten gesneden en deze gefrituurd. […]

Koreaanse noedels met zwarte bonensaus

Koreaanse noedels met zwarte bonensaus

Een populair gerecht in Korea is Jjajangmyeon oftewel Koreaanse noedels met zwarte bonensaus. Het wordt gemaakt van fijngesneden varkensvlees, zwarte bonensaus en groente en het wordt geserveerd met noedels. Een simpel en supersnel te maken gerecht met mega veel smaak door de zoutige zwarte bonensaus.   Jjajangmyeon   Er bestaan verschillende variaties op dit gerecht […]

Kip, artisjok en spinazie met filo

Kip, artisjok en spinazie met filo

Ik had nog gegaarde kip over en daar kan je weer iets lekkers van maken, zoals deze heerlijke kip, artisjok en spinazie met filo. Een eenpansgerecht, wat daarna met filodeeg de oven ingaat, waardoor er een lekkere knapperige korst ontstaat. Een combinatie van een eenpansgerecht en ovengerecht, een zogenaamde pot pie.   Kip*   Ik […]

Varkensrack met abrikozen en paprikachutney

Varkensrack met abrikozen en paprikachutney

Mmmm, ik heb toch een heerlijk gerecht voor jullie. Als je van goed varkensvlees houdt, dan moet je deze varkensrack met abrikozen en paprikachutney eens proberen! Zulk lekker en mals vlees en met een heerlijke kruidige chutney erbij.   Iberico varkensrack*   Deze varkensrack komt van het Spaanse Iberico varken en is een prachtig braadstuk […]

Kip met perziken en barbecuesaus

Kip met perziken en barbecuesaus

Ik had weer lekker veel kip bij mijn kippenboer Karin van de Polderkip, gehaald. De vriezer ligt weer vol met deze beter leven kip. Omdat ik in de foodybox van Kroon op het werk o.a. drie barbecuesauzen ontvangen had, wilde ik dit combineren met een kipgerecht. Het is deze zalige kip met perziken en barbecuesaus […]

Nachos met vegetarisch gehakt

Nachos met vegetarisch gehakt

Deze nachos met vegetarisch gehakt en lekker veel cheddar kaas is een Mexicaans feestje op tafel. Maak het als avondmaaltijd voor 4 personen of als snack bij de borrel met meerdere personen. Lekker om ervan te snacken met vrienden als je aan een Mexicaans biertje zit.   Tex Mex   Nachos is een echt Tex […]

Saag Paneer

Saag Paneer

Tijdens ons etentje in het Indiase restaurant Moti Mahal in Amsterdam at ik voor het eerst saag paneer. Ik was er zo nieuwsgierig naar en wilde dit al zo lang koken en toen ik het eenmaal geproefd had, wist ik zeker dat ik het ging maken. Saag paneer is een Indiase vegetarische curry met verse […]

Pasta met worst, venkel en nduja

Pasta met worst, venkel en nduja

Ik had in de aanbieding verse lasagne gekocht, maar die bleef maar in de koelkast liggen. Hoog tijd om er iets van te maken. Ik had geen zin om lasagne te bereiden, moest dus iets anders verzinnen. Het is deze heerlijke pasta met worst, venkel en nduja geworden. De lasagne gewoon in brede repen gesneden […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden