Mexicaanse hash brown

Mexicaanse hash brown

Hash brown potatoes wordt in Amerika als ontbijt gegeten. Het lijkt een beetje op rösti. De geraspte aardappelen moeten goudbruin en knapperig gebakken worden. Het geheim hiervoor is om na het raspen de aardappelrasp in een theedoek (of in keukenpapier) goed droog te wringen. Ik heb van deze Mexicaanse hash brown geen ontbijt maar avondmaal […]

Kip met citroenrijst en asperges

Kip met citroenrijst en asperges

Een makkelijk eenpansgerecht.

Gevulde courgettes met bulgur

Gevulde courgettes met bulgur

De courgettes worden o.a. gevuld met het pittige worstje Sucuk.

mangochutney

Mangochutney

Lekkere pittige chutney gemaakt van mango’s

Geroosterde pompoensoep met mangochutney
Gekonfijte zalm met escabeche van groente

Gekonfijte zalm met escabeche van groente

Dit is een uitgebreid recept, maak het eens als je een bijzonder etentje wilt bereiden.

Gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst

Gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst

Lamsvlees heeft een echte affiniteit met Maleisische. Dit met de zelfgemaakte currysaus en de pilaf tillen dit gerecht naar een hoger niveau. En als je het niet te pittig maakt, zullen zelfs de kinderen dol zijn op dit milde gerecht! Deze gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst moet je beslist eens proberen.   Maleisische curry […]

Chili con bulgur

Chili con bulgur

Deze chili con bulgur is een vegetarische chili met bulgur in plaats van vlees. De chili is zo lekker dat je het vlees niet zult missen. En dat komt door de smaken van de specerijen. Je mag van mij ook een Mexicaanse kruidenmix uit de winkel nemen, maar ik vind het lekkerder om zelf de […]

Cannelloni met spinazie en pompoen

Cannelloni met spinazie en pompoen

De klassieke smaken van pompoen, salie en ricotta worden gecombineerd in deze indrukwekkende cannelloni met spinazie en pompoen. Serveer het met een eenvoudige groene salade voor een vullende avondmaaltijd. Een heerlijk vegetarisch recept voor cannelloni met pompoen, spinazie en ricotta, rijk aan vezels, calcium en boordevol groenten. Deze vrij eenvoudig te maken vegetarische cannelloni is […]

Rode bietenstamppot met mierikswortel en dille

Rode bietenstamppot met mierikswortel en dille

Vandaag is het weer eens tijd voor een lekkere stamppot. Deze vegetarische rode bietenstamppot met mierikswortel en dille heeft een extra kick door die mierikswortel. Ik heb hiervoor gekookte bietjes gebruikt, maar je kunt zelf ook rauwe bietjes zelf lekker poffen in de oven. Aardse rode biet wordt gecombineerd met vurige mierikswortel is een fantastische […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden