Deze zomerse groene paella is een variant op een klassiek Spaans gerecht en zit boordevol seizoensgroenten en is een perfect snel avondmaal. Mijn paella met groene asperges, bonen en doperwten barst van kleur en lentesmaak, is gezond en zo stevig dat niemand het traditionele vlees of de traditionele zeevruchten zal missen!
Vol kleur en eenvoudige smaken, deze Spaans geïnspireerde paella zit boordevol groene groenten en is een opvallend middelpunt op tafel! Je hebt geen paella pan nodig, je kunt ook een grote bakpan of een hapjespan gebruiken.

 

Paella

 

Deze geweldige gevulde paella zit boordevol malse groene groenten, chorizoworst, Spaanse rijst en kruiden en is perfect voor grote en kleine gezelschappen!
En de paella met groene asperges, bonen en doperwten is een alles-in-een-pan maaltijden zorgen voor eenvoudig koken en opruimen!
Je kunt dit paellarecept eenvoudig aanpassen met andere groenten en kruiden, of je laat de chorizo eruit en je hebt een vegetarische paella.

 

In dit recept wordt een mix van groene groenten gebruikt en vervolgens met Spaanse rijst en kruiden in bouillon gestoofd tot de rijst net gaar is, waardoor een gemakkelijke paella ontstaat waar iedereen dol op zal zijn.

 

Hier zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden, plus ideeën voor vervanging indien nodig:

 

De groenten. Dit recept vraagt om groene asperges, sperziebonen en doperwten.
Maar je kunt een deel van de groenten ook gemakkelijk vervangen door paprika, artisjokken, tomaten, olijven, kappertjes, etc. Voor een vegetarische variatie kun je zelfs kikkererwten of gesneden vegan worst toevoegen.

Paellarijst moet al dente koken, niet papperig. Gebruik voor traditionele paella een korte tot middelkorrelige, ronde rijst zoals Arborio.

Saffraan geeft de rijst zijn gouden tint en unieke aroma. Maar als je geen saffraan voor een redelijke prijs kunt vinden, raad ik aan om in plaats daarvan kurkuma te gebruiken. Kurkuma staat traditioneel bekend als ‘Indiase Saffraan’ en geeft een subtiele peperige, warme smaak en gele tint.

 

Nog meer paella recepten:

 

Saffraan paella met erwten en makreel
Vegetarische paella
Paella

 

Tips:

 

Voor authentieke paella ga je voor socarrat (soh-kah-raht), een gekaramelliseerde laag licht geroosterde rijst op de bodem van de pan. Zet hiervoor het vuur aan het einde van het koken gewoon een minuut of twee hoger. Maar blijf er wel bij, het moet niet aanbranden!

Als je een restje paella overhoudt, is er geen reden om het weg te gooien. Bewaar het in een luchtdichte verpakking gedurende maximaal 5 dagen in de koelkast.

Paella kan maximaal 1-2 maanden in de vriezer worden bewaard. Om het in te vriezen, laat het volledig afkoelen en bewaar het in diepvriesbakjes. Laat het ontdooien in de koelkast voordat je het opnieuw opwarmt.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Paella met groene asperges en bonen