Shepherd’s Pie van kalkoen

Shepherd’s Pie van kalkoen

En weer zo’n heerlijk gerecht gemaakt van overgebleven gebraden kalkoen van de feestdagen. Deze Shepherd’s Pie van kalkoen is een perfecte manier om restjes vlees, groenten en aardappel in te verwerken. Niet moeilijk om te maken en heerlijk om van te genieten om een koude dag na de feestdagen. Kliekjes zijn nog nooit zo lekker […]

Zalmbonbon gevuld met zalmsalade

Zalmbonbon gevuld met zalmsalade

Ik heb toch een feestelijk voorgerechtje voor jullie. Namelijk een zalmbonbon gevuld met zalmsalade. Een plaatje om te zien en een luxe gerechtje wat je kunt serveren als voorgerecht, brunch of lunch tijdens een feestelijk etentje thuis. De vulling bestaat uit een zelfgemaakte zalmsalade gemaakt van warm gerookte zalm. Superlekker en helemaal niet moeilijk om […]

Salade met asperges, feta en dille

Salade met asperges, feta en dille

Deze salade met asperges, feta en dille is het allerbeste van het voorjaar. Het duurt enkele minuten om te koken en in elkaar te flensen en bevat een smaakvolle combinatie van dille, citroen en feta voor een dynamisch en fris bijgerecht. Dit recept met asperges, erwten en radijsjes maak je de hele lente door. Het […]

Orzotto met doperwten en daslookpesto

Orzotto met doperwten en daslookpesto

Ik heb toch een heerlijk voorjaarsgerecht voor jullie. Deze orzotto met doperwten en daslookpesto is optimaal genieten van orzo, diepvrieserwten en een bosje daslook. Ik heb behoorlijk veel daslook in de tuin staan en probeer dit in zoveel mogelijk recepten te verwerken. En omdat ik dol ben op orzo pasta, heb ik de daslook verwerkt […]

Kerrie kippensoep met kokosmelk

Kerrie kippensoep met kokosmelk

Ik had een heerlijke grote pan kippenbouillon getrokken en hiervan heb ik deze kerrie kippensoep met kokosmelk van gemaakt. De rest van de bouillon heb ik in porties ingevroren, dit kan ik later weer gebruiken in andere recepten. Deze soep is comfort food in een kom, serveer het met lekker zelfgemaakt naanbrood. Deze soep is […]

Antilliaanse stoofschotel Karni stobá

Antilliaanse stoofschotel Karni stobá

Ik heb toch een heerlijk stoofgerecht voor jullie. Deze Antilliaanse stoofschotel Karni stobá is lekker machtig, kruidig en pittig, ideaal voor een koude dag. Langzaam gestoofd rundvlees met uien, knoflook, peper, aardappelen, wortelen en sojasaus is een hartverwarmend gerecht wat je wilt proberen! Het vlees laat je zo lang pruttelen tot het bijna uit elkaar […]

Saffraan orzo met zalm

Saffraan orzo met zalm

Van mijn broertje uit Ibiza kreeg ik o.a. een heerlijke honing en saffraan van het eiland. Daar moest ik natuurlijk iets speciaals van maken. Van de Ibecenco honing heb ik deze zalige filorolletjes met walnoten en honing gemaakt en van de saffraan een lekkere saffraan orzo met zalm. Als jij van die specifieke smaak van […]

Vissoep met zalm en gerookte vis

Vissoep met zalm en gerookte vis

Ik wilde de Schotse vissoep Cullen skink maken, maar kon bij geen een visboer in onze omgeving gerookte schelvis, oftewel smoked haddock vinden. Dit is echt het basis ingrediënt voor deze soep. Ik heb er dus maar een heerlijke vissoep met zalm en gerookte vis van gemaakt.   Vissoep   Deze makkelijk en snel te […]

Goed gevulde boerenomelet

Goed gevulde boerenomelet

Ineens dacht ik van de week aan de boerenomelet wat zo’n succesnummer voor de lunch was in het restaurant mijn ouders. Ik vond dit altijd heel erg lekker maar had het nog nooit zelf gemaakt. Hoogste tijd om de goed gevulde boerenomelet van onze chef te maken. En ja, het was weer superlekker. Eet deze […]

Aardappel raapstelensalade met mosterddressing

Aardappel raapstelensalade met mosterddressing

Zeg je voorjaar, dan zeg je raapstelen. Ik heb deze heerlijke voorjaarsgroente verwerkt in een Aardappel raapstelensalade met mosterddressing. Nu deze groente verkrijgbaar is, koop het snel en maak er iets lekkers van. Het seizoen van deze bijzondere bladgroente is snel weer voorbij.   Raapstelen   Raapstelen zijn een beetje een vergeten groente. Je ziet […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden