Ik had een heerlijke grote pan kippenbouillon getrokken en hiervan heb ik deze kerrie kippensoep met kokosmelk van gemaakt. De rest van de bouillon heb ik in porties ingevroren, dit kan ik later weer gebruiken in andere recepten. Deze soep is comfort food in een kom, serveer het met lekker zelfgemaakt naanbrood.
Deze soep is gemaakt met de lekkerste romige currybouillon en gevuld met malse kip en groenten naar keuze. Ik denk dat jong en oud zal smullen van deze soep.

 

Kippensoep

 

Niets is zo troostend als een kop warme kippensoep. En deze kerrie kippensoep is een draai aan het klassieke recept voor kippensoep. Gemaakt met een eenvoudige basis van kippenbouillon, kip en groenten. Gemaakt met een romige kokosmelk. Die kokosmelk geeft een heerlijk vleugje zoetheid toe, dat geweldig smaakt met de kerrie. Extra voordeel is dat deze romige soep hierdoor zuivelvrij is. En het resultaat is de meest heerlijke kom kippensoep.

 

Ik heb het kippenvlees* van de kippenbouillon gebruikt in de soep, maar je kunt ook blokjes kipfilet koken in de kerrie soep (ik ben dol op een goed eenpansrecept). En door de kip in de rijke, gekruide soep te pocheren, krijg je nog meer smaak. Ik vulde de soep met lekker veel groenten zoals prei, bleekselderij, winterpeen en diepvrieserwten. Als je meer groenten wilt toevoegen, zou spinazie, pompoenblokjes, taug├ę, linzen en/of kikkererwten geweldig zijn.
Serveer met een zacht zelfgemaakt naanbrood om te dippen en je hebt de perfecte doordeweekse avondmaaltijd.

 

Kerrie

 

Kerrie is een van mijn favoriete specerijen. En een goede curry is ook niet te versmaden.
Ik kan gewoon geen genoeg krijgen van de rijke aroma’s en smaken van de kerrie in een saus of gerecht. Tijdens de koudere maanden eten we wekelijks soep. Deze kerrie kippensoep wordt zeker jullie favoriet. Het toevoegen van de verwarmende kerrie aan soepen en stoofschotels verhoogt niet alleen de smaak, maar voegt ook zoveel goeds toe aan het recept omdat de voordelen van kerrie eindeloos zijn.

 

 

Recept Kerrie kippensoep met kokosmelk: