Deze kleurrijke rollade begint met een luchtige spinaziecake die rond een romige vulling en gerookte zalm is gerold. Het kan van tevoren worden gemaakt, dus het is perfect voor een feestje. Deze spinazierollade heeft een heerlijke vulling van roomkaas, gerookte zalm en mierikswortel. Het is een eenvoudig recept dat zowel warm als koud wordt geserveerd. […]
Ik heb voor het eerst online boodschappen gedaan bij Crisp. Wat een keuze heb je daar en ook heel veel soorten vis. Ik had o.a. een tarbotmoot met vel besteld en diverse super verse groenten zoals die mooie regenboog snijbiet en ook nog cantharellen. Als ik die drie nu eens combineer in een gerecht? Nou […]
In de Foodybox herfst zaten o.a. heerlijke kruidnoten van Peppernuts Holland in de smaken Cookie dough, Piña Colada en Appeltaart. Zalig natuurlijk om zo op te eten, maar ik wilde er iets bijzonders mee doen. Het zijn de verrukkelijke Blondies met pepernoten en peer geworden. Een zalige versnapering om te maken voor Sinterklaas of als […]
Als jij iemand bent die denkt dat lamsvlees intimiderend kan zijn om te bereiden, begin dan met deze lamsstoof met venkel. Als jij net begint met lamsvlees, dan is deze stoofpot (net zoals een runderstoofpot) het geheim om het vlees low and slow te stoven tot het supermals is. Lamsvlees heeft een geweldige diepte van […]
Ik heb een heel bijzonder gerecht voor jullie, namelijk een Yorkshire pudding met pulled pork. Een Yorkshire pudding gevuld met zelfgemaakte pulled pork en een lekkere salade van komkommer, tomaten en feta erop. Een Yorkshire pudding is eigenlijke een traditioneel Engels bijgerecht dat vaak wordt geserveerd naast gebraden rundvlees. Het is een soort pannenkoekbeslag wat […]
Ik mocht het kookboek Karsu’s Kitchen ontvangen en heb daaruit dit heerlijke Turkse broodje met visköfte gemaakt. In het boek van Karsu heet dit gerecht Balik köftesi oftewel gegrilde visballetjes. Het recept komt met een mooi verhaal over haar moeder die in de jaren 70 met een Volkswagenbusje op vakantie ging naar Turkije. Onderweg stopten […]
Het beste aan de vakanties bij mijn broer op Ibiza is dat ik meer Spaanse gerechten leer kennen. Vandaag heb ik de Spaanse runderstoofpot met aardappelen gemaakt, een echte favoriet onder de andere makkelijke rundvleesrecepten (en hij is trouwens heerlijk). Als je doorgaat met lezen, kun je stap voor stap leren hoe je het kunt […]
Deze vegetarische Mac en Cheese met truffelkaas en paddenstoelen is een echte showstopper, perfect voor speciale etentjes thuis. Aardse decadente smaak van de truffelkaas en paddenstoelen, is de droom van een paddenstoelenliefhebber. Het is makkelijker dan je denkt en kan van tevoren worden gemaakt. Deze versie bevat truffelkaas, paddenstoelen en truffelolie en als je net […]
Ik heb een heerlijk en niet te moeilijk te bereiden gerecht voor jullie met Italiaanse smaken. Deze Italiaanse kipschnitzel met bloemkool puttanesca moet je echt eens proberen! Krokante kipschnitzel die lekker sappig is met een bijzondere bloemkool erbij. De kip heet in Italië pollo alla Milanese is erg lekker en kost ook niet veel tijd […]
Ik had een heerlijke grote pan kippenbouillon getrokken en hiervan heb ik deze kerrie kippensoep met kokosmelk van gemaakt. De rest van de bouillon heb ik in porties ingevroren, dit kan ik later weer gebruiken in andere recepten. Deze soep is comfort food in een kom, serveer het met lekker zelfgemaakt naanbrood. Deze soep is […]