Kipfilets in een romige honing mosterdsaus

Kipfilets in een romige honing mosterdsaus

En weer zo’n Amerikaans klassiek gerecht die ik graag voor hubbie bereid als hij weer eens heimwee heeft naar zijn tweede thuisland Amerika. Honey and mustard chicken heet het daar. En ondanks dat hij niet van mosterd houdt (zegt hij) vind hij deze kipfilets in een romige honing mosterdsaus heerlijk.   Mosterd en honing   […]

Smeuïge chocoladecake uit de oven

Smeuïge chocoladecake uit de oven

Alleen op zondag eten wij een toetje na het eten. Dit is dan onze sinner Sunday. Natuurlijk maak ik het nagerecht altijd zelf. Omdat we gek op chocolade zijn, heb ik deze keer een heel erg lekker en makkelijk te maken smeuïge chocoladecake uit de oven gemaakt. Deze warme en smeuïge cake wil jij ook […]

Balkenbrij beignets

Balkenbrij beignets

Met deze knapperige beignets, zal je iedereen die beweert balkenbrij niet lekker te vinden verrassen. Het zijn verrassend luchtige beignets, waarbij de smaak van de balkenbrij nog net te proeven is. Manlief die niet wist wat hij at, vond het heerlijk. Hij is namelijk niet zo’n liefhebber van balkenbrij, dus als ik hem niet vertel […]

Amerikaanse Blueberry Pie

Amerikaanse Blueberry Pie

De blauwe bessen waren in de aanbieding en dit was voor mij aanleiding om eindelijk eens een Amerikaanse Blueberry Pie te bakken. Dit stond al zo lang op mijn todo lijstje en nu kwam het er eindelijk van. Nu ben ik niet zo’n taartbakster en vond het dan ook wel erg spannend om deze taart […]

Visragout met zalm en kabeljauw

Visragout met zalm en kabeljauw

Een pasteitje is altijd lekker tijdens een feestelijk etentje. Deze heerlijke visragout met zalm en kabeljauw is super lekker en heel snel gemaakt. Dus als je een visliefhebber bent, maak dan snel deze ragout.   Ragout   Ragout wordt vaak gegeten met de feestdagen. En ga nou niet ragout uit blik klaarmaken, maar lekker zelf […]

Red velvet Kerst cupcakes

Red velvet Kerst cupcakes

Zoals jullie inmiddels misschien al weten, ben ik niet zo van het bakken. Maar ja de kleinkinderen vinden het geweldig om te bakken met me. Dus als ze bij ons zijn, bakken we altijd iets. Het leukste vinden ze om cakejes te bakken. Ze bedoelen daarmee cupcakes. En omdat het december is, zijn het natuurlijk […]

Tulband met cranberries, chocola en hazelnoten

Tulband met cranberries, chocola en hazelnoten

Deze Tulband met cranberries, chocola en hazelnoten is een echte traktatie met de feestdagen. Alle smaken van december zitten erin. Je kunt de cake vullen met wat jij lekker vindt, neem bijvoorbeeld rozijnen of dadels in plaats van gedroogde rozijnen, pecannoten of walnoten en/of kaneelpoeder. Ik heb geroosterde en fijngehakte hazelnoten gebruikt omdat ik die […]

Kalkoenbouten in rode wijn

Kalkoenbouten in rode wijn

Jaarlijks bereid mijn moeder een hele grote kalkoen met de Kerstdagen voor ons. En altijd is het vechten om de kalkoenpoten, want stiekem vinden wij dit het lekkerst. Nu zag ik op de site van Beef&Steak hele kalkoenbouten en dacht, die ga ik bestellen. Het lekkerste vlees van de kalkoen, zonder een hele kalkoen te […]

Romige mosselsoep met kerrie

Romige mosselsoep met kerrie

Ik ben gek op mosselen en manlief is nu eindelijk ook een mosselliefhebber geworden. Hij heeft het leren eten bij mij, zeg maar (haha). En hij weet nu ook hoe hij ze moet eten, zat altijd te hannesen met een vork of trok de mossel met zijn vingers uit de schelp. Eigenlijk moet ik hem […]

Pompoen cakerol met roomkaas

Pompoen cakerol met roomkaas

Het is echt herfst en ik heb alweer enkele pompoenen gekocht. Behalve er een heerlijke soep van te maken, kan je er natuurlijk ook een heerlijke pompoen cakerol met roomkaas van maken.   Pompoen   Nu is de herfst niet mijn favoriete jaargetijde, maar pompoenen vind ik heerlijk. Die kan ik de hele herfst en […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden