Drie in de pan met rozijnen

Drie in de pan met rozijnen

Ik mocht een pak biologische tarwe pannenkoekmeel uit onze polder van Zonnespelt ontvangen. Natuurlijk kan je daar pannenkoeken van maken, maar ik wilde iets ouderwets lekkers maken. En dat zijn deze heerlijke Drie in de pan met rozijnen geworden. Oudhollandse pannenkoekjes die je per drie in de pan bakt.   Drie in de pan   […]

Gefrituurde uiringen

Gefrituurde uiringen

Ik had een blog geschreven over verschillende soorten uien en kwam tot de ontdekking dat ik niet eens een recept voor de gefrituurde uiringen op de site had staan. Hoog tijd om deze te maken en het recept met jullie te delen. Je kunt ze serveren als snack bij de borrel, als voorgerechtje of serveer […]

Mini pancakes cereal met mango

Mini pancakes cereal met mango

Pancake cereal zijn mini pannenkoekjes die lekker krokant aan de buitenkant en zacht van binnen zijn. Je kunt ze op allerlei manieren serveren. Ik heb de mini pancakes cereal met mango en yoghurt gegeten deze keer. Ben je gek op pannenkoeken, dan moet je dit beslist eens proberen.   Pancake cereal   Deze mini pannenkoekjes […]

Carrot cake met roomkaas topping

Carrot cake met roomkaas topping

Manlief was jarig en ik heb daarom een heerlijke taart voor hem gebakken. Omdat hij zo lang in Amerika gewoond heeft, is hij gek op Amerikaanse gerechten. Zo ook de klassieke carrot cake met roomkaas topping. En wat kan hij ervan genieten als ik dit soort gerechten voor hem maak. Deze verjaardagstaart maakt de heimwee […]

Hartvormige koekjes met ruby chocolade

Hartvormige koekjes met ruby chocolade

Het is weer de maand van die leuke receptenswap – de swiepswapswoep – van Mandyandmore. Deze keer heeft zij mij gekoppeld aan Shana van Shanasfoodblog. En dat vind ik superleuk, omdat Shana altijd zo enthousiast op mijn recepten reageert (waarvoor dank Shana). Toen ik door haar recepten scrolde viel mij gelijk haar recept voor de […]

Lamsschenkels gestoofd in balsamico

Lamsschenkels gestoofd in balsamico

Het is koud buiten, tijd voor een lekkere stoofpot. Stoven vind ik een fijne manier van koken, je doet alles in een pan en laat het lekker pruttelen. Comfortfood ten top, dat kunnen we wel gebruiken op koude dagen. Deze lamsschenkels gestoofd in balsamico is dan ook een zalig gerecht om te maken in de […]

Runderstoofpot met dumplings

Runderstoofpot met dumplings

Het is koud buiten, echt weer voor stoofgerechten. Of het nu van rund-, varkens-, kippenvlees of groente gemaakt is, wij zijn er gek op. En het gaat dan ook zo lekker ruiken in de keuken, als er zo’n grote pan staat te pruttelen op het fornuis. Ik heb voor jullie een heel bijzondere stoof, namelijk […]

Pasta met paddenstoelen en burrata

Pasta met paddenstoelen en burrata

Deze pasta met paddenstoelen, burrata en truffel is een hele luxe twist op de Mac and Cheese. Maak deze pasta met paddenstoelen en burrata als je een etentje thuis geeft en iedereen zal ervan smullen. Een heerlijke vegetarische pastaschotel uit de oven, die je kunt aftoppen met echte truffel als je dit wilt.   Pasta* […]

Vleesjus zelf maken

Vleesjus zelf maken

Een jus maak je meestal van het braadvet van het vlees, hieraan voeg je dan wat water of bouillon toe en brengt dit aan de kook. Schraap ondertussen het aanbaksel van de bodem van de pan, dit geeft de jus een lekkere smaak. Maar voor de feestdagen gaan we een lekkere culinaire vleesjus zelf maken. […]

Bitterballen met chorizo en paprika

Bitterballen met chorizo en paprika

Het is weer zo ver …. de swiepswapswoep receptenswap van Mandy van Mandyandmore is deze maand weer een feit. Ik werd gekoppeld aan Ilona van Worstenbroodenwijn. Misschien wist je het nog niet, maar die leuke Ilona is DE bitterballen koningin van Nederland. Natuurlijk moest het een bitterbalrecept worden die ik ging maken van haar en […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden