Pindakaaskoekjes met 4 ingrediënten

Pindakaaskoekjes met 4 ingrediënten

Elke keer als onze kleindochters bij ons blijven logeren willen ze bakken met oma. En meestal zijn dit cakejes (muffins) of koekjes. Pindakoekjes zijn hun favoriet, we hebben ze al diverse keren gemaakt. Ik heb ze een paar keer gemaakt met slechts drie ingrediënten, maar die vielen te snel uit elkaar. Dus maken we nu […]

Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

Het is zomer en de kersen zijn in het seizoen. Geniet ervan zolang het duurt! Een fijne manier om kersen te verwerken is in gebak. Deze Franse clafoutis met kersen wordt als nagerecht gegeten, maar is ook heerlijk bij een kopje koffie of thee.   Clafoutis   De Franse weten wel wat lekker is en […]

Zelf pizzadeeg maken

Zelf pizzadeeg maken

Zelf pizzadeeg maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens goedkoop! Daarnaast is het ook nog eens erg lekker. Met dit pizzadeeg recept bak je de lekkerste Italiaanse pizza’s!   Zelf pizzadeeg maken   Pizza’s worden vaak gezien als fastfood wat je afhaalt of laat bezorgen. Maar zelf pizza’s maken is leuk […]

Swirlcake met chocolade en Cointreau

Swirlcake met chocolade en Cointreau

Ik deed weer mee aan – de voorlopig laatste –swiepswoepswap van Mandy&More. Je kunt bij deze receptenswap opgeven aan wat voor soort receptensite je gekoppeld wil worden. Ik heb me deze keer laten verrassen en werd gekoppeld aan Evelien van gezellige recepten. Om mezelf uit te dagen, heb ik toch weer gekozen om iets te […]

Aubergine schnitzel met parelcouscous

Aubergine schnitzel met parelcouscous

Deze aubergine schnitzel met parelcouscous is een heerlijk vegetarisch gerecht. Een leuke manier om een keer iets anders te doen met een aubergine. Een gezonde schnitzel die lekker krokant van buiten is en zacht vanbinnen. Zo’n knapperig korstje maakt deze zelfgemaakte groente schnitzel superlekker.   Aubergines   Eet jij wel eens aubergines, of weet je […]

Hazelnootpasta koekjes met 3 ingrediënten

Hazelnootpasta koekjes met 3 ingrediënten

Ik krijg heel vaak van mijn man een mooi boeket bloemen, maar af en toe neemt hij iets anders mee voor mij. Deze keer was het een mand vol met Friese producten. Omdat hij in Friesland werkt en een trotse Fries is, vind hij het leuk om door deze provincie te struinen voor lekkere adresjes […]

Mosterdsoep met worstkruim

Mosterdsoep met worstkruim

In een pakket met Friese producten die ik van manlief kreeg zat o.a. een pot Friese mosterd. Nu staat Friesland niet echt bekend om de mosterd, maar toch wordt daar dus lekkere gele grove mosterd gemaakt. De Zaanse, Limburgse en Groninger mosterd zijn de meest bekende mosterdsoorten in ons land, maar dat wil niet zeggen […]

Perfecte pannenkoeken recept

Perfecte pannenkoeken recept

Pannenkoeken zijn elke dag wel lekker, of het nu om een zoete of hartige pannenkoek gaat. Het is toch echt een jeugdsentiment voor mij! Vroeger was het een feestje als we pannenkoeken kregen of naar een pannenkoekrestaurant gingen. In maart is het jaarlijks de Nationale Pannenkoek dag in Nederland en dan eten wij deze heerlijke […]

Chocolade brownie pudding

Chocolade brownie pudding

Is het een brownie, is het een pudding of is het een cake? Het is een zalige chocolade brownie pudding! Hoe kan je een brownie recept nog lekkerder maken? Je maakt er een smeuïge chocoladepudding van. Een heerlijk nagerecht wat tijdens het bakken zelf een chocoladesaus maakt bij de cake. Hoe dat kan je lezen […]

Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken is helemaal niet zo moeilijk. Hier vind je het basisrecept voor bechamelsaus welke je voor heel veel verschillende gerechten gebruiken kunt. Voor deze romige saus heb je slechts drie ingrediënten nodig die jij waarschijnlijk wel in huis hebt. Dit zijn roomboter, bloem en melk. En natuurlijk wat peper en zout en eventueel […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden