Voor deze tempura van aardappelplakjes heb ik diverse aardappelen gestest en vond de Roseval aardappel het lekkerst. Maar het verschil was erg klein. De aardappelplakjes ‘puffen’ heel leuk op als je ze frituurt in dit beslag. Ik heb bier gebruikt omdat wij dat lekker vinden, maar als je geen bier wilt gebruiken kan je daarvoor […]
Een heerlijke Kruidige boterkoek voor de maand december. Maar ze zijn zo lekker, dat je ze het hele jaar wel kunt eten, haha. Probeer ook eens deze Kruidkoeken.
Deze heerlijke stoofpot met lamsvlees en pruimen heeft door de zoete ingrediënten een Midden-Oosters tintje. Wij eten deze stoofpot kruidige lamsnek het liefst met parelcouscous, maar het is ook onweerstaanbaar lekker met ‘gewone’ couscous, rijst, een aardappel- of groentepuree. In de stoofpot zitten ook wat gedroogde pruimen die je met het vlees en de saus […]
Pakora is een Indiase beignet. Men haalt de ingrediënten door een beslag van kikkererwtenmeel en frituurt het dan. Pakora’s kunnen gemaakt worden van uien, groenten, maar ook van vlees. Ik heb nu heerlijke pakora’s van vergeten groenten gemaakt. Deze gefrituurde snack, gemaakt met een verscheidenheid aan groenten en kruiden, is uiterst verslavend. Het is een […]
Deze crispy kippenlevers zijn heerlijk met de bloemkoolpuree.
Cobbler wordt veel in Amerika gegeten en is meestal een nagerecht gemaakt van fruit met een op brood lijkend krokante korst. Je kunt er ook een hartige variatie van maken zoals deze kipschotel. Het is een bewerkelijk recept, dus ik zou het aanraden om deze kip cobbler voor een groot gezelschap te maken. Het is […]