Deze heerlijke stoofpot met lamsvlees en pruimen heeft door de zoete ingrediënten een Midden-Oosters tintje. Wij eten deze stoofpot kruidige lamsnek het liefst met parelcouscous, maar het is ook onweerstaanbaar lekker met ‘gewone’ couscous, rijst, een aardappel- of groentepuree. In de stoofpot zitten ook wat gedroogde pruimen die je met het vlees en de saus laat stoven. Zo extra lekker!

Stoofpot kruidige lamsnek

 

Lamsvlees

 

Je kunt deze stoofpot maken met verschillende soorten lamsvlees. Onze favoriet is de lamsnek. Deze is wat vetter en heeft door het bot en merg meer smaak dan bijvoorbeeld een lamsbout of lamsschenkels. En het is ook nog eens het meest voordelige stuk vlees. Een win-winsituatie dus.
Sappig lamsvlees langzaam gestoofd met uien, pruimen en subtiel op smaak gebracht met diverse specerijen. Deze stoofpot is op zijn best en nog lekkerder als je hem de dag voor het serveren maakt.

 

Ik zal even ter zake komen, lamsvlees is niet het goedkoopste vlees. Meestal koop ik het bij een Turkse slager.
Maar zodra je je eerste hap neemt, begrijp je waarom Lam duur is. Het is verdomd goed! Zo mals en sappig! Als er geen lamsnek beschikbaar is, moet je been- of schouder- of lamsbouten kopen.

 

Dit recept voor lamsstoofpot is perfect om te maken voor veel gasten! Verdubbel het recept en je voedt 8 tot 10 personen. En ruikt zo lekker terwijl het op je kookplaat suddert. Het zal zeker de meest rijke en decadente stoofpot zijn die je ooit hebt geproefd. Het is relatief eenvoudig te maken, heeft een ongelooflijke smaak en wordt ook jouw favoriete stoofpot.
De stukjes lamsvlees worden gekruid en dichtgeschroeid om de sappen vast te houden en meer smaak te creëren. Vervolgens wordt het lamsvlees langzaam gestoofd in runderbouillon.

 

Tips:

 

Houd je niet van lamsvlees of kun je het echt niet vinden? Dan kan je ook doorregen runder riblappen gebruiken. Ook daar smaakt dit stoofgerecht heerlijk bij.

Lekker met deze warme bulgursalade of een zoete aardappelpuree.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Stoofpot kruidige lamsnek: