Ga eens naar een Turkse slager en vraag om dit lamsvlees om deze heerlijke Stoofpot kruidige lamsnek te bereiden. De lamsnek heeft heel veel smaak en is ook nog eens niet duur.
Wat serveren we erbij?
Lekker met deze warme bulgursalade.
Ga eens naar een Turkse slager en vraag om dit lamsvlees om deze heerlijke Stoofpot kruidige lamsnek te bereiden. De lamsnek heeft heel veel smaak en is ook nog eens niet duur.
Lekker met deze warme bulgursalade.
Bestrooi het vlees met peper en zout, kardamom-, kaneelpoeder en bloem.
Bak het vlees goudbruin in een grote braadpan. Haal het vlees uit de pan en bak hierin de uien in ongeveer 5 minuten.
Leg het vlees hierop en blus af met de port. Doe dan de bouillon erbij en het kaneelstokje en steranijs en breng aan de kook.
Laat op zacht vuur ongeveer 2-3 uur pruttelen totdat het vlees zacht geworden is.
Voeg na 1 uur de pruimen erbij.
Lekker met couscous of een zoete aardappelpuree