Punjabi curry van kip

Punjabi curry van kip

Tariwalla murgh is een Punjabi curry van kip. Het is een gerecht wat je niet snel op een menukaart van een Indiaas restaurant vindt. Dit omdat deze curry vooral thuis bereid wordt. Wij zijn gek op Indiase gerechten en ik wist dat ik deze curry moest proberen toen ik het eens voorbij zag komen op […]

Appel cider sangria

Appel cider sangria

Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen en de appels zijn geoogst. Ik had mooie rode zoete appels gekocht en wilde daar iets mee doen. Het is dus een heerlijke herfstachtige appel cider sangria geworden. Sangria is zomers heerlijk, maar deze sangria is echt lekker in het najaar. Maak het snel en geniet […]

Stoofpeertjes met saffraan en kardamom

Ik heb al diverse recepten voor stoofpeertjes op de site staan, maar maak ze elke keer weer op een andere manier klaar. Deze keer zijn het stoofpeertjes met saffraan en kardamom geworden. Ik kwam op het idee omdat ik een tijdje geleden een saffraan en kardamom panna cotta gemaakt had en ik deze smaakcombinatie zo […]

Kruidige peer Gin en Tonic

Kruidige peer Gin en Tonic

Ik ben gek op een lekkere Gin-Tonic en heb al diverse recepten hiervoor op de site staan. Heerlijk om zomers op een terrasje of in de tuin te drinken. Maar ’s winters kan ik er ook van genieten. Ik heb een GT gemaakt die in dit seizoen past, namelijk een zalige kruidige peer Gin en […]

Kruidige hibiscus rum cocktail

Kruidige hibiscus rum cocktail

Ik heb toch een bijzonder en feestelijk drankje voor jullie. Maak deze kruidige hibiscus rum cocktail op een speciale gelegenheid of etentje thuis. Ziet het er niet feestelijk uit? Een donkerrood drankje met een mooi wit schuim erop. Drink het warm of koud.   Hibiscus thee   De hibiscus thee wordt gemaakt van de hibiscusbloem. […]

Kip tajine met ingelegde citroen

Kip tajine met ingelegde citroen

Deze Kip tajine met ingelegde citroen is een superlekker gerecht. Als je geen tajine hebt, bereid je het gewoon in een hapjespan. Ik heb kippendijen ook wel kipkarbonades genoemd gebruikt voor dit gerecht. Het is het lekkerst als je kipdelen met bot neemt, dit geeft de kip meer smaak tijdens het stoven. De ingelegde citroen, […]

Kedgeree met warm gerookte zalm

Kedgeree met warm gerookte zalm

Het gerecht kedgeree wordt gemaakt van rijst, gerookte (schel)vis, eieren, kerriepoeder, boter of roomboter. In India wordt dit gerecht als ontbijt gegeten, maar ik vind het een heerlijke avondmaaltijd. En oorspronkelijk wordt het in India niet met vis, maar met bonen of linzen gegeten. Het gerecht wordt veel in Engeland gegeten en de Engelsen hebben […]

Midden-Oosterse kip met rijst

Midden-Oosterse kip met rijst

Deze Midden-Oosterse kip met rijst is een afgeleide van Machboos, een traditioneel rijstgerecht met kip uit het Midden-Oosten. Het gerecht wordt bereid met basmati rijst en heel veel specerijen en kruiden. Daarbij kip of vlees zoals lam en dat alles wordt in een pan gemaakt. Het lijkt een ingewikkeld gerecht door alle ingrediënten die erin […]

Warme witte chocolademelk met bessenroom

Warme witte chocolademelk met bessenroom

Ben je net zoals ik gek op witte chocolade, dan is deze warme witte chocolademelk met bessenroom echt iets voor jou. Een leuk alternatief voor de gewone warme chocomel. En echt lekker om te drinken op een koude dag in de herfst of winter. Kruip op de bank met een dekentje en dit goddelijke drankje. […]

Stoofpeertjes gestoofd in perensap

Stoofpeertjes gestoofd in perensap

Ik had bij mijn groenteboer Saint Rémy stoofperen gekocht. Die lagen al een tijdje in de garage, het was toch echt tijd dat ik er iets mee ging doen. Nu heb ik al twee verschillende stoofpeer recepten op de site staan, dus dit moest weer iets anders worden. Het zijn stoofpeertjes gestoofd in perensap geworden. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden