Peertjes gestoofd in Chai thee

Peertjes gestoofd in Chai thee

Ik ben gek op de smaak van Chai thee en heb dit nu gebruikt om peertjes in te stoven. De kruidige smaak trekt dan helemaal in het stoofpeertje, jammie. Ik heb al een paar lekkere recepten met stoofpeertjes op de site staan, maar deze peertjes gestoofd in Chai thee zijn ook een aanrader.   Stoofperen […]

Bramen wild berries mocktail

Bramen wild berries mocktail

Voor deze bramen wild berries mocktail heb ik een Ginger ale limonadesiroop (Limeau) en een natural soda wild berries mint (Royal Club) gebruikt. Deze soda is licht koolzuurhoudend met een lekkere frisse fruitsmaak. Uitermate geschikt om te mixen in een mocktail. Mocht je nou geen ginger ale limonadesiroop kunnen vinden, gebruik dan een scheut ‘gewone’ […]

Cranberry ginger ale mocktail

Cranberry ginger ale mocktail

We werden als bloginsider van fansquare.nl uitgenodigd om een mocktail te maken met de heerlijke drankjes van Royal Club. Omdat het december is heb ik daar een kerstige mocktail van gemaakt, het is een heerlijke Cranberry ginger ale mocktail geworden. De smaken van Kerst zitten in deze mocktail, doordat je de cranberrysap inkookt met kaneel […]

Hete grog voor een koude dag

Hete grog voor een koude dag

Een hete grog werd vroeger vaak gedronken om griep tegen de gaan. Het is zo’n oud huismiddeltje wat gebruikt werd om koorts tegen te gaan of juist om het lekker warm te krijgen. Tegenwoordig rennen we gelijk naar de huisarts als we griep hebben, maar vroeger ziekte je het gewoon uit met diverse huismiddeltjes en […]

Geroosterde spruitjes met pomelo

Geroosterde spruitjes met pomelo

En weer zo’n bijzonder gerecht van Yotam Ottolenghi. Het is wel een klusje deze geroosterde spruitjes met pomelo, maar dan heb je ook wat. Heerlijke smaken bij elkaar, hoe verzin je het. Zulke lekkere spuitjes heb je nog nooit gegeten! Je kunt de spruitjes eventueel een dag van te voren roosteren en de pomelo kan […]

Appel cider cocktail

Appel cider cocktail

Deze Appel cider cocktail is bij uitstek geschikt voor een herfstachtige dag of voor de komende Feestdagen. Je moet alleen wel ruim van te voren bedenken dat je deze cocktail wilt maken, want er moet eerst een appelsiroopje gemaakt worden en die moet ook nog afkoelen. Deze siroop geeft de heerlijke speciale appelsmaak aan de […]

Chutney van witte uien

Chutney van witte uien

Ik mocht ze ontvangen van Zonneheerdt en men was heel benieuwd wat ik ermee zou maken. Ten eerste heb ik ze rauw gebruikt op een hamburger en de rest heb ik verwerkt in een chutney van witte uien.   De witte ui is wat zoeter maar ook veel scherper dan de gele ui die wij […]

Druivenjam met kaneel en vanille

Druivenjam met kaneel en vanille

Bij onze familie hangt een overvloed aan blauwe druiven in de tuin. Ik heb een tas vol meegekregen om er iets van te maken, want ja om ze alleen maar voor de sier te laten hangen vind ik een beetje zonde. Het enige nadeel van deze druifjes is dat er pitjes in zitten, daarom besloot […]

Kruidige rijstpudding met blauwe bessen

Kruidige rijstpudding met blauwe bessen

Deze kruidige rijstpudding met blauwe bessen is zowel koud als warm lekker. Op een koude dag is het warm lekker als nagerecht of zelfs ontbijt. Of serveer het koud met wat vers fruit op warmere dagen.   Probeer ook eens deze Filipijnse chocolade rijstpudding Champorado

Cranberry compote

Cranberry compote

Zeg je Kerst dan zeg je cranberries. Deze zijn vers verkrijgbaar in december en passen heel goed bij het Kerstdiner. Lekker bij wild, kalkoen, kip, varkensvlees of zelfs kaas. Cranberry compote is veel lekkerder dan de kant-en-klare en helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb cranberrysap* (van Ocean Spray te koop bij o.a. AH) […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden