Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen en de appels zijn geoogst. Ik had mooie rode zoete appels gekocht en wilde daar iets mee doen. Het is dus een heerlijke herfstachtige appel cider sangria geworden. Sangria is zomers heerlijk, maar deze sangria is echt lekker in het najaar. Maak het snel en geniet ervan!

 

Sangria

 

Het populaire Spaanse drankje sangria wordt gemaakt van rode wijn met een likeur, frisdrank en fruit zoals sinaasappel, citroen en appel. Maak de cocktail eventueel nog zoeter door toevoeging van suiker, honing of vruchtensap. Het is bij uitstek een cocktail om zomers ijskoud te drinken om een terrasje.
De cocktail bestaat al eeuwenlang en elk restaurant of familie heeft zijn eigen recept.
Sangria wordt klaargemaakt in grote glazen of aardewerken kannen en geserveerd met houten lepels erin. Heerlijk bij tapas of pincho’s.

 

Een appel cider sangria zal niet in Spanje gedronken worden vermoed ik, maar het is mijn twist op de klassieker. Lekker veel zoete appels, appelcider en een likeur met appelsmaak geeft het de drank een herfstachtige smaak. Drink het buiten bij een vuurkorf of binnen bij de open haard.

Appel cider sangria

 

Nog meer sangria

 

Naast het klassieke recept voor Sangria, heb ik nog meer variaties op dit populaire drankje. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Rosé sangria, Tropische sangria gemaakt van witte wijn, Frozen sangria of Sangria ijs? Stuk voor stuk het proberen waard op een zomerse dag!

 

Likeur*

 

Het is lekker om een sterke drank met appelsmaak erdoor te mengen. Dit kan een appel Schnaps, Calvados (een soort cognac gemaakt van appels), Eau de vie (een sterk alcoholische drank gemaakt van appels), de likeur Boulard Pommeau de Normandië (een overheerlijke likeur met de smaak van appel) zijn.
Maar een likeur of wodka met karamelsmaak of een karamelsiroop is er ook lekker door.
Maar wil je het niet te sterk qua alcoholpercentage maken, vervang de likeur dan door een siroop van appel.

 

 

Recept Appel cider sangria: