Ik had een keer te veel Sangria gemaakt, is dat mogelijk….ja dat is mogelijk. Wat doe je ermee, nou lekker ijs ervan maken natuurlijk. Rode wijn, Cointreau en fruit voegen een vleug smaak toe aan dit heerlijke Sangria ijs! Eet er vandaag wat van en vries wat in voor later!
Het bereiden van dit recept voor dit ijs is een fluitje van een cent.

 

Romig, pittig en fruitig, dit is het gemakkelijkste dessert met een paar ingrediënten voor deze zomer. Doe gewoon bolletjes romig ijs in een serveerglas en garneer eventueel met wat vers fruit voor een heerlijke Sangria ijscoupe. Het is de combinatie waarvan je nooit wist dat je die nodig had en die jou verrassen kan. Het beste van alles is dat je al deze ingrediënten waarschijnlijk bij de hand hebt, zodat je het klaar kunt maken zodra je trek krijgt in zoet. Hoewel het kopen van het ijs in de winkel je wat tijd zal besparen, maar zelfgemaakt ijs is toch het lekkerst!

Sangria ijs

 

Sangria

 

De Spaanse Sangria is een zoet alcoholisch drankje met fruit. Het wordt gemaakt van rode wijn met fruit zoals citroen, sinaasappel en perzik en het wordt verder afgemaakt met een likeur en een koolzuurhoudende drank zoals bijvoorbeeld Sprite! Soms wordt er nog suiker of honing toegevoegd om deze drank nog zoeter te maken.
Dit populaire drankje wordt in heel Spanje en elke familie of restaurant heeft zijn eigen recept. En hier vind je mijn recept voor Sangria.
Sangria wordt meestal klaargemaakt in grote kannen met houten pollepels erin. Vaak wordt het ook geserveerd in deze grote kannen en krijgt iedereen zijn eigen glas.

 

Sangria ijs

 

Dit ijs wordt gemaakt zonder ijsmachine. Maar als jij een ijsmachine hebt, dan kan je die zeker gebruiken om dit ijs te maken.
De basis voor ijs zonder ijsmachine is slagroom en gecondenseerde melk. Deze twee klop je op en kan je op smaak brengen met van alles wat jou maar lekker lijkt. Nu is dat dus ingekookte Sangria en Grand Marnier geworden.

 

De wijn en Grand Marnier geven het ijs een heerlijke diepte van smaak, maar ze doen ook een dubbele functie door te voorkomen dat er ijskristallen ontstaan in ijs. Ik kookte de Sangria met fruit tot het de consistentie had van een dikke siroop en liet het vervolgens door een fijne zeef lopen om het fruit te verwijderen.
Zodra alles gemengd is, doe je het in een diepvriesbak en vries je het minimaal zes uur in.
Daarna kan je genieten van dit ijs met de wijnsmaak van Sangria!
Dit is werkelijk het meest romige en meest dromerige ijs dat ik ooit heb gehad. Probeer het dit weekend!

 

Tips:

 

Ik heb het ijs gemaakt van zelfgemaakte Sangria met fruit. Je kunt ook Sangria kant en klaar kopen als je een lekker merk weet.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Sangria ijs: