Kersen whisky ijs

Kersen whisky ijs

Dit ijs is simpel te bereiden en heerlijk met de verse kersen. De temperaturen stijgen, het is weer tijd voor lekker zelfgemaakt ijs. Kersen whisky ijs is de perfecte afsluiting van een diner op een zomeravond. Met slechts een paar ingrediënten heb je alles in huis om dit heerlijke ijs te maken. Voeg kersen, jouw […]

Sangria ijs

Sangria ijs

Ik had een keer te veel Sangria gemaakt, is dat mogelijk….ja dat is mogelijk. Wat doe je ermee, nou lekker ijs ervan maken natuurlijk. Rode wijn, Cointreau en fruit voegen een vleug smaak toe aan dit heerlijke Sangria ijs! Eet er vandaag wat van en vries wat in voor later! Het bereiden van dit recept […]

Stracciatella ijs

Het belooft een mooi weekend te worden… tijd voor heerlijk zelfgemaakt ijs. Dit is een hele simpele manier om het lekkere stracciatella ijs zelf te maken. Het bijzondere aan dit ijs is de combinatie van texturen: de romigheid van het ijs en de knapperigheid van de chocolade. Dit stracciatella ijs of gelato is zo’n eenvoudig […]

Mokka-ijs

Mokka-ijs

IJs zelf maken is nog nooit zo simpel geweest. Je hebt er wel wat geduld voor nodig, maar dan kan je genieten van het lekkerste mokka-ijs oftewel koffie-ijs dat je ooit gegeten hebt. Ik heb dit recept ooit eens op TV gezien toen Nigella Lawson het maakte. En sindsdien maak ik heel veel op deze […]

Kiwigranita met munt

Kiwigranita met munt

Granita’s zijn gemakkelijk te maken en je hebt er geen speciale apparaten zoals een ijsmachine voor nodig. Deze kiwigranita met munt is verfrissend en boordevol kiwismaak. Dit eenvoudige recept heeft slechts een paar ingrediënten nodig: verse kiwi’s, suiker, limoen en verse munt.   Is er iets verfrissender op een warme dag dan een ijskoud, bevroren […]

Kersen semifreddo

Kersen semifreddo

Niet moeilijk te maken, maar wel een spectaculair dessert is deze zalige kersen semifreddo met witte chocolade. Het is volop zomer hier, waar we momenteel genieten van barbecues, strandwandelingen en natuurlijk ijs. Ik ben nogal een liefhebber van semifreddo’s, het halfbevroren Italiaans dessert dat naar ijs smaakt, hoewel de textuur niet zo compact is. En […]

Frambozen yoghurtijs

Frambozen yoghurtijs

Dit frambozen yoghurtijs is gemaakt met een ijsmachine. Het is heerlijk romig en smaakvol! Het is gemaakt met slechts vijf ingrediënten en vereist weinig werk. De frambozen kan je natuurlijk ook vervangen door aardbeien, mangoblokjes of ander vers fruit. Niets zegt meer ‘zomer’ dan frambozen. En in dit heerlijke recept wordt de frisse smaak van […]

Aardbeienijs van geroosterde aardbeien

Aardbeienijs van geroosterde aardbeien

Dit ijs is zo simpel te bereiden en o zo lekker.

Bloedsinaasappel granita

Bloedsinaasappel granita

Gemakkelijk te maken en je hebt er geen speciale apparaten zoals een ijsmachine voor nodig. Lekker verfrissend na een zware maaltijd of gewoon als tussendoortje.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden