Niet moeilijk te maken, maar wel een spectaculair dessert is deze zalige kersen semifreddo met witte chocolade. Het is volop zomer hier, waar we momenteel genieten van barbecues, strandwandelingen en natuurlijk ijs. Ik ben nogal een liefhebber van semifreddo’s, het halfbevroren Italiaans dessert dat naar ijs smaakt, hoewel de textuur niet zo compact is. En – in tegenstelling tot ijs maken – hoef je hiervoor geen custard te maken en is het zelfs verrassend snel te maken. Deze semifreddo is een licht, romig bevroren dessert dat smaakt naar bevroren mousse.

 

Semifreddo

 

Het Italiaanse woord semifreddo betekent half koud (of half bevroren). Deze semifreddo is gemaakt met slagroom, mascarponekaas en witte chocolade.
Meestal wordt het gemaakt op basis van custard of zabaglione met eierdooiers, suiker en room. Het heeft de textuur van bevroren mousse.
Ik heb dit al eerder met eieren gemaakt, maar dit recept bevat geen eieren. In plaats daarvan heb ik alleen slagroom en mascarpone gebruikt, wat het hele proces vereenvoudigde. Italianen zijn het misschien niet met mij eens.
Voor dit ijs heb je geen ijsmachine nodig, je klopt alles op en de vriezer doet de rest.
Je kunt een semifreddo op jouw manier maken door fruit of sauzen naar keuze toe te voegen.

Kersen semifreddo

 

Kersen

 

Omdat het kersenseizoen veel te kort is, heb ik voor dit recept gekozen voor Amarena kersen. Maar als de kersen in het seizoen zijn, kan je natuurlijk verse kersen nemen.
Kersen en witte chocolade combineren heel goed samen, daarom is dit ook zo’n zalig dessert.
Als je van plan bent dit als een taart te snijden, is handig om de kersen fijner te hakken. De hele kersen waren een wat omvangrijk en maakten het snijden een beetje lastig.

 

Nog meer heerlijke recepten met kersen:

 

Kersen cheesecake
Broodpudding met kersen en chocola
Frozen kersen mojito
Kersen kruimelkoek
Clafoutis met kersen
Whisky ijs met kersen
Kersen cheesecake in een glaasje
Luchtige yoghurt met kersen

 

Tips:

 

Je kunt de semifreddo in een cakeblik maken, bekleedt het wel met plasticfolie.

Enkele tips om het uit de vorm te halen: Haal het cakeblik een paar minuten van tevoren uit de vriezer en probeer hem vervolgens uit de vorm te halen.

Houd er rekening mee dat een semifreddo heel snel smelt, zoals je op mijn foto kunt zien (vooral op een warme dag!). Je zult hem dus vrij snel willen serveren zodra hij uit de vriezer komt.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kersen semifreddo: